אמצע השבוע- הזמנה לערב בלוגרים מאוד מאוד טעים והפעם- סדנת בישול על טהרת סידרת המעושנים הזוכה במוצר השנה 2013- טונה סטאקיסט; פילה טונה מעושנת, פילה סלמון מעושן, פילה מקרל מעושן ופילה הרינג מעושן.

זה נשמע קצת הזוי, סדנה על טהרת שימורים, אבל תשמעו קודם כל שימורים זה בסדר גמור ומה שאפשר לעשות איתם זה הרבה יותר מבסדר גמור- זה מדהים. איזה דליקטסים. מה שהכנו שם.

 

השף ניקי גרנר - שף של אל גאוצ'ו שעובד בשיתוף פעולה עם טונה סטארקיסט כבר כמה שנים- לימד אותנו להכין ולבשל דברים נהדרים.

את סידרת המעושנים אני כבר מכירה מאז בחירתה למוצר השנה 2013, אבל הסדנה הנוכחית הזו האירה את עיני באשר לאינספור האפשרויות לשילוב הסידרה במטבח.

הייתה אוירה נעימה, סדנה אינטימית של לא הרבה בלוגרים וצוות מקסים של טונה סטארקיסט.

בכניסה ציפו לנו מכל טוב הארץ פירות נהדרים ויינות אדומים משגעים. כך שכוס יין משובח תמיד מנעימה את האווירה.

היו לנו המון מתכונים טעימים ואני וחברתי בחרנו לעשות פילה טונה מעושן וגבינת פיקורנו על מצע פולנטה.

רעיון מעולה ואין ספק שאאמץ אותו לארוחות נעימות שאעשה למשפחתי היקרה.

 

אני מעלה לכם את המתכון להנאתכם וכמובן שאצרף תמונות. ממליצה לכולכם לנסות את סידרת המעושנים הנהדרת של טונה סטארקיסט ולנסות קצת לצאת מן הקופסה ולעשות דברים אחרים ושונים. ולא להשתמש בטונה רק לכריך או כתוספת לסלט.

 

 

מתכון לפילה טונה מעושן וגבינת פיקורנו:

4 יחידות של פילה טונה בהירה מעושנת (מסונן)

1 ליטר מים

100 גר' קמח תירס איכותי (כן זה שאפשר להכין ממנו גם ממליגה:)

1 בצל סגול

1 סלסלת פטריות פורטובלו

2 עגבניות תמר מגורדות

4 שיני שום כתושות

1 אגודה של עלי בזיליקום טרי!

100 גר' גבינת פיקורינו מגוררת

שזמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

ונייר אפייה.

 

אז קדימה לעבודה:

להרתיח את המים ולתבל במלח ופלפל, להוסיף את קמח התירס ולערבב היטב במשך כחצי שעה על אש נמוכה ולהתמיד בעירבוב ולא לעזוב לרגע.

למזוג את התערובת לתבנית שטוחה עם נייר אפיה בערך 20 דקות מכסימום (לבדוק כל הזמן), להוציא מן התנור, לצנן עד שניתן לחתוך בסכין, גובה הפולנטה צריך להיות כ- 1 ס"מ.

לחתוך את הבצל לקוביות, הפטריות לפרוסות ואת העגבניות לגרד.

לחמם בסיר בינוני או מחבת 3 כפות שמן זית (אפשר גם קצת יותר לכל המעוניין/ת) להוסיף את הבצל והפטריות לתבל במלח ופלפל וגם את השום הכתובש, להוסיף עגבניות מגורדות, את פילה הטונה ועלי בזיליקום (רצוי בלי הענפים :) ולערבב.

זהו זה למעשה. הופכים את הפולנטה על צלחת הגשה גדולה ומעל למזוג את התערובת הטעימה שהכנו. לפזר מעל פיקורינו ולקישוט ניתן גם להוסיף עוד כמה עלי בזיליקום.

בתיאבון.ולכל המעוניינת ניתן לפנות אליי גם למתכונים האחרים והשווים כמו למשל; קדאיף פילה טונה מעושן, ריזוטו משגע של פילה טונה מעושן שמפיניון ואספרגוס טרי, ראפים של דפי אורז עם טונה יוגורט וואסבי, קציצות פיקנטיות של דגי טונה בסגנון מרוקאי ואפילו סושי וחבר'ה - היריעה פשוט קצרה מלהכיל.

היה ערב עם אוירה טובה, אוכל משגע ותודה למוצר השנה, טונה סטארקיסט ולשף המוכשר ומאיר העיניים -השף ניקי גרנר.