עוגיות ג'ינג'ר של אורנה
לפני שהיא התחילה לתרגם את הידע שלה באפייה לעוגות ועוגיות בריאות, נהגתי להשאיר את העקרונות התזונתיים שלי בבית בכל פעם שהתארחתי אצלה. יש כמה דברים, ביניהם יצירי התנור שלה, שבשבילם אפשר וכדאי לבגוד בכל משטר אכילה קפדני.
לכן כשטעמתי לראשונה את עוגיות שיבולת השועל שלה, שריחן משכר, חיסלתי כמות נכבדה ולא עלה על דעתי כלל שמאפים משובחים כאלה עשויים מחומרים בריאים.
החומרים:
½ ק"ג שיבולת שועל טחונה
?1 כוסות סוכר דמררה זהוב
2 כפיות ג'ינג'ר טחון
1 כפית הל טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
2 כפות מיץ ענבים
כוס שמן קנולה
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
3 ביצים
נייר אפייה
1. מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את הרטובים חוץ מהביצים. מניחים לתערובת לנוח 12 שעות. מחממים תנור ל-º160.
2. מוסיפים לתוך התערובת ג'ינג'ר טרי וטורפים לתוכה את הביצים. על שלוש תבניות תנור גדולות פורשים נייר אפייה, ובידיים רטובות יוצרים כדורוני בצק ומניחים אותם בחמש שורות ושלושה טורים.
3. משטחים קלות ביד רטובה (הבצק הזה הוא מהסוג שלא מתפשט באפייה). מכניסים שלוש תבניות לתנור המחומם. אחרי פחות מ-10 דקות, כאשר השוליים מזהיבים, העוגיות עדיין רכות ופניהן יבשים למגע, מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר בתבניות.
4. מתקבלות 50-45 עוגיות. מכניסים אותן לתוך צנצנות סגורות. אם אין בין האוכלים ילדים קטנים, אפשר להוסיף לתערובת ½ כוס פקאן שבור. אם אין בין האוכלים טהרנים קיצוניים, אפשר להחליף את מיץ הענבים בליקר כלשהו.
צילום: shutterstock
המתכון מתוך ספרה החדש של רחל טל-שיר





React to WordPress