במילוי תמרים או שוקולד: מתכון לאוזני המן
עם מילוי תמרים או שוקולד נוטלה: הכנת אוזני המן היא לא משימה בלתי אפשרית. קבלו מתכון למיני אוזני המן מפנקים
בצק אוזני המן:
חומרים ל-40 יחידות:
260 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
80 גרם שמנת מתוקה
1/2 כפית תמצית וניל
480 גרם קמח לבן
מילוי:
תמרים:
450 גרם ממרח תמרים (רצוי מסוג: צמח תמרים)
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
כפית קינמון
60 גרם שמנת מתוקה
למילוי שוקולד:
ממרח שוקולד רצוי נוטלה
מכינים את הבצק:
לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה הקרה ומנפים אליה את אבקת הסוכר. מקציפים עד לקבלת "ממרח" אחיד.
מוסיפים את החלמונים, השמנת ותמצית הווניל וממשיכים ללוש מספר דקות לפני שמוסיפים את הקמח.
את הבצק שהתקבל יש לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך שעתיים לפחות.
המילוי:
בקערה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת משחה אחידה. מכסים ומכניסים לקירור. להעביר את התערובת לשק זילוף ובעזרתו למלא את אוזני ההמן
אחרי קירור של שעתיים מרדדים את הבצק על משטח נקי ומקומח. זה אולי החלק ה"קשה" ביותר אך גם הוא לא אורך יותר מ 5-6 דקות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4-5 מילימטר. לאחר מכן מתחילים לקרוץ עיגולים ומזליפים את המלית במרכזם. השלב הבא הוא קיפול הבצק למשולשים, והידוק הקצוות.
מסדרים את אוזני המן על תבנית האפייה, אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ-15- 20 דקות או עד שהם מזהיבים קלות





React to WordPress