לא מסתפקים כבר ביום המשפחה, עכשיו מוסיפים לנו עוד אירוע משפחתי בלוח הקלנדרי-  'שלישי משפחתי'. ב-8 באפריל, אוכלים ארוחת ערב יחד עם הפמילייה גם באמצע השבוע. בלי וואטס-אפים, בלי אסאמאסים, בלי פייסבוק ובלי מיילים. ליוזמה זו של אסם וידיעות אחרונות הצטרפו -מלבד מנכ"ל אסם- גם מנכ"לי חברות DHL, מטרנה, ד"ר פישר ונוספים שהכריזו כי יום בשבוע מוקדש לטובת המשפחה. לנו כפרולטריון מנוצל נותר רק לחכות ולצפות כי מעבר להצהרות, מילה של בוס, היא מילה !!!
ולפני שיושבים מסובין לארוחת הערב המשפחתית בעוד יום חול לחוץ, השאלה המטרידה היא: מה נכין  הפעם? בשעה  19:00 בערב מתחילה המנגינה: "אמא, מה יש לאכול?". ההצעות שלי כמו חביתה מקושקשת וטוסט  נדחות על הסף.
הסנדביץ-"אמא, את לא משקיעה באוכל", הגדול: "אני בטוח שבמשפחות אחרות, תפריט ארוחת הערב עשיר ומקורמל יותר"-(משפטי שטיפת מוח של מאסטר שף). כיצד קורה שהצאצאים שלי מבטן ומלידה עורכים לי רצח אופי קולינארי. איך??? קבלו כמה הצעות הגשה מגוונות יותר מחביתה לילדים שלא סותמים את הפה.
 

צילום - סטודיו אסם

 

מועדון ארוחת הערב יום ראשון

 

את השבוע המגוון, התחלנו בארוחה בריאותית בסימן חגיגות השנה ל'מצפן התזונתי' של תנובה. מודה שרק בשנה האחרונה הפכנו לצרכנים ביקורתיים יותר כלפי הרכיבים שעל גב האריזה ובפרט לנתרן-  שהפך ל'אויב האישי' שלנו שיש להמעיט בצריכתו. השינוי חלחל גם לעבר מוצרי החלב שאנו צורכים כמו:קוטג' מופחת נתרן שמכיל 300 מ"ג ל-100 גרם. עד אז ב-100 גרם גבינת קוטג' תנובה 5% , הייתה כמות של  400 מ"ג נתרן וזוהי הפחתה משמעותית ( ויש עוד לאן להפחית...) גם בעניין הסוכר, 'תנובה' בנתה צעדים בוני אמון עם קהל ההורים, כשהשיקה את סדרת מעדני קרלו עם 20% פחות תוספת סוכר ובשוקו - 30% פחות תוספת סוכר. לא פחות חשוב, הוא מבחן בלוטות הטעם של הילדודס', תתפלאו אבל, שוקו וקרלו מופחתי סוכר, לא הפכו לפחות טעימים עבור הצאצאים.  להשלמת הארוחה הבריאותית, הכנתי גם חביתה וסלט  ללא עגבניות (החברעלך  שלי לא נוגעים בסלט אם יש בו עגבניות)  ובפרפראזה לסלוגן החבוט של האייטיז "בשבילו- זה דני ובשבילך זה חלב", כעת זה "בשבילו זה קרלו- בשבילך פחות סוכר". ואנחנו מצפים להבטחה הבאה- יופלה שטוזים מופחתי סוכר.

 

המצפן תזונתי של תנובה - צילום סטודיו ברוך נאה

 

קרלו מופחת סוכר וקוטג' מופחת נתרן של תנובה

 

מועדון ארוחת הערב יום שני

 
רוב הפיצות הקפואות הן לא כוס התה שלי והן הרבה יותר 'תעשייתיות'  מאשר 'ביתיות'.
גם קריאת מרכיבי האריזה שעל הפיצה מגלה לא אחת תוספת גבינה שעשויה משומן צמחי מוקשה, חומרי טעם וריח ועוד תוספות שצריכות להישאר מחוץ לגוף שלנו.
ואם כבר פיצות, הפיצה החדשה של 'מעדנות', וליתר דיוק הבצק, מחולל שינוי מבורך במוצרי הפיצות הקפואות הביתיות. הפיצה החדשה היא בסיס לפיצה (אפשר לבחור בסיס דק או בסיס עבה) עם תוספת רוטב עגבניות. שאר התוספות-גבינה, תירס, זיתים וכל תוספת אחרת שהילדים אוהבים היא בשיטת 'הוסף זאת בעצמך'. הווראציה הזו מאפשרת לשלוט על סוג הגבינה המוכנסת ולהשתמש בגבינת מוצרלה אמיתית. (ומי כמונו יודע שבלא מעט פיצריות נעשה שימוש בתחליפי גבינה בשל המחיר הזול) ולהכין עם הילדים פיצה עם גבינה משובחת יותר. רק קחו בחשבון שזו פיצה שמתחסלת במהירות שיא. מחיר הבסיס  כ-21 ש"ח.
 אבל שום ערב לא יהיה מושלם, בלי חטאים מתוקים. אז קינחנו, והתענגנו על הגלידה החדשה של בן & ג'ריס- עוגת גבינה עם תות שדה. את בדיקות הגלוקוז דחינו לשבוע הבא והבטחנו לעצמנו  כסוג של הזדככות לצאת לצעידת ערב לפחות פעמיים בשבוע.

 

 

בסיס פיצה דק ובסיס פיצה עבה של מעדנות. צילום- יסמין ואריה

 


פיצה ביתית תוצרת ע'

 

צילום - יחצ

 

מועדון ארוחת הערב יום שלישי

 

הגענו לאמצע השבוע והפעם בחרנו לגוון עם מנות חדשות לפיינשמקרים. בחרנו ב'ביסבול איטלקי' של תפוגן- כדורי פירה של תפוח אדמה בתיבול של עגבניות מיובשות ואורגנו בציפוי פריך (ששיזפנו בתנור). אנחנו יודעים שילדים ופירה הולכים ביחד, אבל מהתיבול הטוויסטי  די חששנו. .. למנת הביסבול שידכנו גם את גבינות הסימפוניה החדשות של שטראוס בטעמים מפתיעים של עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה, טעם נוסף- סימפוניה חציל קלוי בנגיעות שום ושמן זית ובטעם פילפל שיפקה (פלפל חריף). ולפינאלה, כמה ירקות חתוכים. רק שתדעו, הטינג'ריים הם טיפוסים חשדניים בנוגע להתנסויות במנות חדשות. ועדיין, הם לוקחים את הריזיקה.
גם הפעם זה התחיל בנגיסות קטנטנות וחשדניות, אבל גודל הביס הלך והתעצם עם זריקת הערות של "מעניין מאוד" ו''אחלה". מתוך הגבינות החדשות של סימפוניה, הטינגר'יים פרגנו  לזו בטעם עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. השיפקה הייתה חריפה למידי- לכולנו. ואם כבר 'ערב גבינות' בלי יין,  ניסינו גם את הגבינות החדשות של מחלבות גד בטעם בזיליקום, במרקם שמנת של 30% ובמרקם שמנת 5%. כאן, חשוב לדעת מראש כי גבינת השמנת 30% קורצת במיוחד לצאצאים, הם  יכולים לחסל  גביע שלם ללא ייסורי מצפון תזונתיים בארוחת ערב אחת, כך שחובה להגביל את הכמות מראש.
אם אתם בעד עריכת היכרות עם עוד גבינות מעבר לקוטג', כדאי שתגישו מראש את גבינת השמנת בזיליקום, של ה- 5%,  שהיא לא פחות טעימה.
בכלל, יש גם משהו שונה וחיובי בגיל ההתבגרות, כשהטינג'יירים טועמים, מנסחים ביקורות  משל היו אייל שני ומבסוטים מהגיוון והטעימות החדשות.  

 

 

 

תפוגן- ביסבול איטלקי צילום חגית גורן

 


גבינות סימפוניה שטראוס- צילום שלומי ארביב

 

צילום מורג ביטן

 

 

מבטיחה להתחיל בהליכות ערב

 

מועדון ארוחת הערב יום רביעי

 

ביום רביעי החלטנו על ערב של טחינה ביתית בתוספת פיתות לניגוב,  ככל שמתקרבים לסופשבוע מפנטזים יותר על בשלן ביתי, שיגיע למטבח, יסדר מעט, ינקה ובעיקר יבשל.
אפרופו הפחתת נתרן במוצרים, חברת אחווה מציעה טחינה ללא תוספת מלח ועם 55% שומשום מלא. בד"כ כשאומרים 'טחינה' המילה הנרדפת היא בריאות כי טחינה ידועה כעשירה בסידן, בברזל, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ויש אפילו ילדים שאוהבים לנגב את הפיתה עם רוטב טחינה, הילדודס' המתקדמים מוכנים אפילו  לשפוך מעט טחינה מעל הסלט. היש שילוב מושלם יותר מילד שאוכל טחינה וסלט?!  אבל גם בטחינה יש משמעות לתהליכי הייצור. כלומר טחינה מזרעי שומשום שלא הושרו במלח, 'בריאה' יותר מטחינה שבייצורה נעשה שימוש בתוספת מלח. ואם כבר, טחינה דלת נתרן, לכו עם זה עד הסוף ותוסיפו בסיום רק מלח דל נתרן ובחרו בשיני שום ולימון טריים.
לארוחת ערב זו בחרנו  בבירה שחורה 'נשר מאלט' של טמפו. אופציה בריאה יותר מהמשקאות הקלים והמוגזים. אצלנו, הילדים עפים על הטעם של בירה שחורה. ואם אחרי יום מטורף, יש לכם כוח  למערך שיעור קצר בנושא תזונה נכונה  לילדודס', ערכו השוואה בין מספר הקלוריות בבירה ותכולת הסוכר, לעומת משקאות קלים ומוגזים -:)
לקינוח הארוחה הבריאותית ניסינו את מארז הגמדים החדש של  שטראוס- ה'גינה הראשונה שלי' שמגיעה הפעם עם תוספת של אג'נדה סביבתית. למארזי רביעיית הגמדים המוכרים (תות ובננה, תפוח בננה) מצורפת ערכה עם זרעים של דשא ומדבקות פרצוף המביעות רגשות. הרעיון הוא ללמד את הילדים על עקרון 'השימוש החוזר'. כלומר: בסיום האכילה במקום להשליך את הגביע לפח, אפשר גם לעשות בו שימוש לגידול שתילים.
ביג לייק על הרעיון לקנח את ארוחת הערב באכפתיות סביבתית. הקטנצ'יק ,אגב, מצא כאן שימוש מסחרי לטובת הקהילה. "אמא, את הגביעים הקטנים  נביא לסופר ונקבל עוד כסף ונביא לגן". מתי מרחיבים את חוק דמי הפיקדון גם לגביעי הגמדים ?!

צילום תומר בורמד

 


 

 

 

צילום - climax design

 

מארז גמדים עם אג'נדה סביבתית- צילום שלומי ארביב

 

מועדון ארוחת הערב יום חמישי

 

העומס של השבוע, מתנקז ליום חמישי. קניות בסופר, חוגים, ניקיון ותחילת הבישולים לסופשבוע. ביום כזה, טוב לדעת שרשת 'פלאפל בריבוע' פתחה סניף בחלון, במרחק יריקה מהבית.  פחות טוב לגלות את התור הארוך המשתרך שם.
הגדול שהכיר את השוואלה- שוארמה מהצומח, הזמין מיד מנה זו החביבה עליו ולקטנים הוזמנו מנות ילדים. בכל ארוחת ילדים - חצי מנת פלאפל, מיץ ומארז הפתעה של PEZ (21 ש"ח) ארוחה משביעה וטעימה, שחוסכת שהות במטבח ביום הלחוץ הזה.
אחרי שראינו כי טוב, הפכנו לאורחים קבועים של  'פלאפל בריבוע'. מידי יום שישי, רק כדי לגלות שכל שכונת ח' 300 בחולון מעדיפה גם לאכול בחוץ מאשר לבשל.
אנחנו החלטנו לשמור על הפיגורה וחזרנו הביתה כדי להתנחם בשניצל תירס לייט של תפוגן עם  95 קלוריות ליחידה.
הבישולים לקראת סופשבוע הם געגוע לסימילאק. מה היה לנו רע? כל 3-4 שעות הם היו מתענגים ממנת סימילאק בלי ביקורת של 'מה יש לאכול', בלי הערות אגביות של 'האוכל לא טעים' ובלי בקשות לגיוון. אפרופו סימילאק, מתברר שגם בענייני תמ"ל יש חידושים.
המרכיב שהוצא מהסימילאק החדש 'אדבנס פלוס' הוא שמן דקל. באבוט ישראל חידשו לי שהוצאת מרכיב זה מייעל את תהליך העיכול וספיגת סידן גבוהה יותר. מאחר וכל שלושת הצאצאים שלי גדלו וצמחו על סימילאק, מודה שאני משוחדת בנוגע לתמ"ל זה.
אז בפעם הבאה בסופר שימו לב שעל המדפים יש גם סימילאק ללא שמן דקל.

 

 

מנת ילדים של פלאפל בריבוע

 

תפוגן שניצל לייט צילום - חגית גורן

 

סימילאק אדוונס פלוס צילום - סטודיו שתיים

 

 

מועדון ארוחת הערב סופשבוע

 
נהדר שבסופי השבוע אנחנו נצמדים למסורת, ואין כמו אותה תחושה משפחתית של צוז'מן  סביב ארוחת של סופשבוע. אבל למה לעזאזל תמיד אני צריכה לבשל?!?!
ע' שורף חביתות סדרתי, המתמחה בהפיכת פסטות לעיסה דביקה בלתי ניתנת לגירוד מתחתית הסיר, טוען בלהט כי אישה לא אוהבת שמתערבים לה במטבח. כך הוא גדל והתחנך. אמירות כאלו מחזקות את טענתי שיש להכניס להסכמי טרום נישואין סעיף המפרט את חלוקת המטלות במטבח. אחרי ש'שברתי את הכלים' והודעתי שבסופשבוע אין בישולים, ע' רץ לחצי חינם לקנות אוכל מוכן. התוצאה העגומה: רק ע'  אכל מ"מטעמי" חצי חינם והילדים פצחו בשביתת רעב מאולצת. מאז אותו איוונט ע' מבקר במטבח והפך בעל כורחו לסו- שף שלי. ואם כבר עסקינן באוכל ביתי טעים, כנראה שצריך להתנזר מכל המקומות בהם מוכרים אוכל ביתי חם בסגנון אולמי נפטון בת-ים מתקופת האייטיז. האופציה הטעימה וגם היקרה יותר היא: אוכל של בשלנים ביתיים. אז אם כבר בישול ביתי סוף הדרך, כדאי שתכירו את אוסי לנקרי מאופקים. אוסי היא בעלת העסק 'אוסי אירועים' - לקייטרינג ומסעדה ביתית, המציע  פיוז'ן של המטבח העיראקי, המרוקאי והתוניסאי. אוסי היא פשוט טבחית מופלאה ומטעמים אינטרסנטיים לחלוטין, הייתי מעדיפה ש'אוסי אירועים' תוותר על אופקים לטובת איזור המרכז ולטובתי. אבל כנראה שזה לא הולך לקרות.... מכל מקום, אם אתם באזור הדרום רק בשביל הדגים המשובחים שהיא מכינה, שווה לבקר במסעדה הביתית של אוסי.
בכל מנה מורגש הידע והניסיון שהיא מביאה עמה, הדיוק בתיבול, זמן הבישול הנכון ועד  חומרי הגלם הטריים.  מנת הפילה מושט בתיבול מרוקאי פיקנטי על מצע גרגרי חומוס, הייתה משובחת במיוחד, הסוד טמון בשילוב שבין טעמי הדג לרוטב הפיקנטי לחמצמצות העדינה של גרגרי החומוס. גם נתח הפילה בעשבי תיבול בעיטורי שקדים מולבנים היה מצוין. הוא לא היה עבה מידי או גדול מידי והיה עסיסי מבפנים.  מנות נוספות שהיו מעדן של ממש היו מנות הממולאים. אלו הן מנות חובה !!!
אפרופו אוכל למשפחות, הקטנצ'יק נהנה מהמנה הפשוטה והטעימה של  כנפיים מתובלות בתוספת כדורי תפוחי אדמה (קוקי בתנור). כמה פשוט, ככה טעים.
בעוד אני מתענגת על נתח הפילה ולצידה תוספת הקוסקוס המתוק עם פירות יבשים, ע' כדרכו בקודש, מתחיל "איזה באסה איתך. למה את לא יודעת להכין אוכל כזה? חשבתי שאחרי שגיירנו אותך והפכת לטולדנו, תלמדי קצת גם את רזי הבישול המרוקאי. לך תסביר לו שרומניות אי אפשר לגייר...אבל ברגע זה אני הכי מרוקאית סכין עליו". איזה כיף להתחיל  את סופשבוע בכאלו ניחוחות.

 

פילה מושט בתיבול מרוקאי פיקנטי על מצע גרגרי חומוס כוסברה ולימון. צילום דודי מוסקוביץ'

 

מנת דגים בעשבי תיבול ושבבי שקדים

 

עלי גפן ממולאים בניחוח עיראקי. צילום - דודי מוסקוביץ'

 

קוסקוס עם פירות יבשים