פסח – לא רק ניקוי חיצוני, מה עם ניקוי פנימי?
ניקיון פנימי
עם בוא חג הפסח בא האביב. חודש אפריל מייצג התחלה חדשה. הפרחים מתחילים לפרוח, העצים מתחילים ללבלב, הציפורים מצייצות בחיזורים נלהבים והכול מתעורר לחיים.
אך יחד עם זאת, בדרך כלל שבועיים לפני ליל הסדר מרגישים בארץ ברמה האנרגטית הרבה מתח. אנשים לחוצים וטרודים בלהספיק לנקות ולסדר את הבית. כמו כן יש אנשים המתוחים לקראת ליל הסדר והמפגשים המשפחתיים המהווים לעיתים עבורם עומס ומועקה. אחרי ליל הסדר מרגישים בדרך כלל שחרור עצום באנרגיה בארץ. כל אותן מועקות ואנרגיות קשות משתחררות.
עם בוא האביב, גם אנחנו בני האדם, מתחדשים, מתרעננים ונפתחים להזדמנויות חדשות.
אם נמשיל עצמנו לבית אשר צריך לנקות. הרי שישנם חדרים שונים ואזורים בהם צריך לטפל. הבית מסמל אותנו על חלקינו השונים ולכן יש להסתכל בתוכנו בצורה מעמיקה.
איזה חדר בתוכנו מוזנח ולא מטופח?
מדוע אנו לא רוצים לגעת בו?
יש חדרים שלא ממש זקוקים לניקוי יסודי והם מתוחזקים באופן שוטף ויש כאלו המבקשים מאיתנו טיפול ותחזוקה באופן רציני יותר.
ניקיון הפסח החיצוני מייצג בעצם את הניקיון הפנימי שעלינו לעשות והוא אף חשוב יותר. יש אנשים המנקים לכבוד חג הפסח ויש כאלה שלא.
אך ניקיון פנימי מומלץ לכולם לעשות.
מהו ניקיון פנימי?
ניקיון פנימי הוא ניקיון מחשבתי, רגשי ואנרגטי.
על מנת לבצע ניקיון פנימי יש לבדוק כל מה שתקוע וכל מה שלא עובד, גם פיזית, גם רגשית וגם אנרגטית.
האם יש כעסים שנסחבים מזה זמן רב ואפשר כבר לשחררם?
האם יש פחדים וחרדות שאין להם מקום יותר "בבית" שלנו?
האם יש "חדרים" מלאי עצב ודיכאון שלא חדרה בהם קרן שמש העליזות?
אולי מתחים וסטרס שמעיקים על אווירת הבית והגיע הזמן להפיגם?
עכשיו זה הזמן לנקות, לאוורר ולשחרר את אותם מקומות.
באותם שבועיים עמוסים וקשים שלפני פסח, הסתכלו בביתכם וראו האם יש מקום שלא נגעתם בו במשך כל השנה. איפה הדברים כה תקועים שממש קשה לכם לראותם. זה הזמן ללכת ולנקות את אותם המקומות הנסתרים והמקובעים. להזיז את האנרגיה התקועה שם זה דבר מאד חשוב, שיכול להוביל לפריצות דרך עצומות.
פעם היה לי ידיד יקר אשר ניקה את ביתו ביסודיות בכל פינה חוץ מחדר אחד אשר נשאר שם "בלאגן" נוראי. מהחדר הזה לא זרקו כלום, רק אספו ואספו בו חפצים שכן היה זה חדר ה"בלאגן". חדר זה סימל בתוכו חלק שלם שלא רצה לגעת בו ולהתמודד איתו, והעדיף להדחיק ולהדחיק. ה"בית" לא באמת היה נקי לגמרי כי בחדר אחד נאספו כל הטראומות.
אין לפסוח על אף חלק בבית כמו שאין לפסוח על אף חלק בתוכנו. יש לטפל, לטפח ולהשקיע בכל החלקים אם אנו רוצים להיות מאוזנים, ממורכזים ועוצמתיים. אותו חדר מלוכלך תמיד יהיה נקודת החולשה שלנו וה"חוליה החלשה" בשרשרת שתיקרע ראשונה בשעת משבר.
זכרו, ניקיון פנימי אמיתי הוא ניקיון של הגוף, המחשבה, הרגש והאנרגיה.





React to WordPress