מסעדת קארדו במלון לגאסי
שלום לכולן וגם לכם,
רציתי לספר לכם ככה על יציאה מחוץ לקופסה, לא מסעדה רגילה, משהו אחר ברמה גבוהה. מסעדת קארדו במלון לגאסי.
המלון הוא מלון בוטיק שיושב על קו התפר בין מזרח למערב ירושלים והנוף שנשקף מן המרפסת הוא אלוהי פשוט והכל רק 5 דקות מהעיר העתיקה. מקום מדהים ,שדרך אגב כדאי לנסות את הלינה במלון, 600 ש"ח לזוג כולל ארוחת בוקר מלכותית לפי דברי מוסא, ואם מוסא אומר, אז אני מאמינה במאת האחוזים ואני בטח אעשה זאת בעתיד הלא רחוק.
מוסא מנהל המלון קיבל את פנינו בחיוך מאיר והכנסת האורחים החלה מכאן והלאה ובגדול.
השף הוא ג'וני גוריק: בישל עבור קלינטון, בוש, רבין ז"ל, פרס ועוד, והיה השף הפרטי של מלך ירדן במשך שנה, זכה בתחרויות בישול בינלאומיות. ואין ספק שהמראה והטעמים של המנות מדברים בעד עצמם, זו יצירת אמנות ואוכל גורמה בין הטובים שיצא לי לטעום כאן.
יש במקום תפריט חדש ואני אומרת לכם- עופו על זה, לכו לשם ותתענגו ותברכו בכל רגע נתון שאתם נמצאים שם ואוכלים מן המנות הנפלאות של השף ג'וני גוריק המוכשר.
השף המקסים לוקח חלק בפרוייקט מדהים של "שפים למען השלום"- בו מבשלים יחדיו ,שפים נוצרים,מוסלמים ויהודים והכל למען מטרה נעלה- השלום הנכסף ואין ספק שאוכל מחבר בין העמים, בין אנשים ועושה את העבודה על הצד הטוב ביותר.
הסגנון של האוכל הוא בסגנון פיוז'ן וניתן למצוא בו תערובת של גורמה ועממיות גם יחד וכל אחת ואחד יוכל למצוא את המנה האהובה עליו מתוך המגוון וההיצע הרחב שיש למסעדת "קארדו" במלון לגאסי להציע.
המחירים הם לא זולים, אבל אם רוצים לאכול אוכל טוב ,להנות מאווירה מדהימה ולחגוג אירוע משפחתי או זוגי חשוב- אזי שווה להשקיע ולהנות.
היינו חמישה ואכלנו כיד המלך והמלכה. מעדנים ותענוגות מתחילת הארוחה במנות הראשונות.
מנת פטריות משלושה סוגים ברוטב שמנת - מנה מדהימה לכל דבר ובני הגדול קצת מבין ואוהב פטריות והוא אמר כך: "זוהי מנת הפטריות הכי טעימה שאכלתי", פשוט עונג צרוף.
יחד עם הפטריות הוגשו 2 מנות משובבות נפש, האחת חציל ולא עם טחינה רגילה ,אלא טחינה ירוקה מתובלת היטב, ואילו בן הזוג שלו לצלחת היה חציל עם סלט ירקות שנקרא בשם מצחיק- בבה גנא'ז, סלט קצוץ טוב ועשוי היטב. ואלו צבעים יפים על הצלחת, ממש יצירת אמנות.
סלט הקיסר שם היה סלט הקיסר השלישי שבני השני אכל באותו השבוע ואין ספק שזהו סלט הקיסר הכי טעים שאכל מביניהם. סלט קיסר מוגש כמו שצריך .כל המנות לא קטנות ,על השולחן כלים יפים עם פיתות דקיקות וקריספיות וממרחים טובים ליד, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים ושמן זית שזיהיתי בו חומץ. טעים טעים.
ביקשנו חריף וזה הגיע בן רגע.
השירות מעולה, מהיר ואדיב ומכיוון שאנו התחלנו את הארוחה מוקדם יחסית ,עדיין היו שם רק מעט אנשים, לאט לאט התחיל המקום להתמלא בסועדים, או אורחי המלון, או סועדים שהזמינו מקום, פחות מזדמנים משום שצריך להכיר את המלון והמסעדה המעולה.
יין הבית - יין אדום נחמד וקליל שבעלי היקר לגם ונהנה.
מנות עיקריות הגיעו לשולחן במהירות שאין כמותה.
אז ככה, מה היה לנו מה; רפי שלי לקח מנת גריל מעורב של קבבים, שיפוד נחמד שפחות התחבר עם הרוזמרין, צלע כבש טובה וצי'פסים עבים ופשוט מעולים, אני לקחתי ריזוטו פטריות עם שמנת, מנה מטריפה, מעט חריפה . אהבתיה.
השני לקח חזה עוף ברוטב שמנת ושום ולצידו ברוקולי ירוק, עגבניות אדומות וגולת הכותרת- פירה במעטפת טמפורה. צלחת צבעונית ומושכת.
הגדול לקח מנה משגעת של פירות ים על מצע אורז ברוטב קארי. פירות הים הוגשו בצורה יפה ומושכת. הרוטב היה טעים ברמות על.
אז מה היה לנו עד כאן. מנות גדולות, נדיבות, צבעוניות ,והכי חשוב טעימות. כולנו התענגנו והרגשנו שהגענו למקום עם אוכל משגע, מקום שמכבד את אורחיו ועוטף את כולנו בניחוחות ומדושנות.
לקינוח הזמנו קפה טורקי עם הל בספלונים קטנים שהריח שהפיץ היה משובח, חם וטעים והגיע בדיוק בזמן.
מאוד התחשק לי שם על מרפסת המלון באוויר הטוב מול כל הנוף הירושלמי לאכול שטרודל תפוחים עם גלידת וניל ליד אבל לצערי הרב לא היה. אז לקחנו ולא הצטערנו עוגת גבינה קרה מוגשת בצורה כל כך יפה וליד רוטב דובדבנים חמצמץ שהטעים בדיוק להשלמת הטעמים.
וטירמיסו שובב שאפשר לומר שאני לבדי חיסלתי אותו והעפתי קקאו לכל עבר. :)
מים מוגשים בטמפרטורה נעימה כל העת והמלצרים מדהימים. אין מילים!
ועצה טובה לכן/ם תתכוננו טוב עם האנגלית ותשפרו אם אפשר לפני שאתם מגיעים למסעדה כי התפריט אינו בעברית בכלל, אלא באנגלית וזה דווקא נחמד, עזרה והמלצות תמיד כדאי לקבל מן המלצר, המלצרים בקיאים במנות ויש להם ים של סבלנות להסביר ולפרט- מה שלא מובן מאליו.
אספר לכם כאן על עוד מנות מן התפריט שלא אכלנו, אבל אני בטוחה שנחזור ונאכל, ובטוחני שהן מנות מצויינות כמו המנות שאנו זכינו לטעום.
ועל הקצה המזלג:
ראשונות:
- כבד אווז עם תאנים מורתחים במרק קינמון, וקונפי בצל עם יין מרלו אדום מוגש עם בריוש הבית.
- קרפצ'יו סלק על סלט גרנד סמית' וגבינת גורגונזולה
- דואט של חומוס עם עגבניות מיובשות ופסטו
עיקריות:
- מנת שף "טריו"- פילה מדליון על צלע של טלה וכבד אווז ברוטב יין אדום וקונפי שום
- עופיון מתובל עם שמן זית ובצל, מוגש עם פוקצ'ת הבית
- קבב עוף (לא עם כבש) מוגש על מצע אורוגולה, רוקט, לחם טאבון וטחינה ירוקה
- "שישברק"- טורטוליני טורקי ברוטב יוגורט עם נענע
- פאייה עם פירות ים- מנה ספרדית קלאסית
קינוחים:
- עוגת יער שחורה- בה כל חומרי הגלם הקלאסיים מוגשים בנפרד
- "שוקולד all the way"- מנה אחרונה המוגשת ב-4 צורות של שוקולד: טראפלס, מוס, עוגת שוקולד חמה ועוגת שוקולד צ'יפ קוקויס
תודה למוסא - מנהל המלון ותודה לשף המוכשר ג'וני גוריק על חוויה צרופה, אוכל טוב ומקום שמכבד את אורחיו.
רח' פיקוד מרכז 4, טלפון: 02-6270800, הזמינו לכם מקום מבעוד מועד.
ועוד משהו חשוב, במקום יש happy hour ובר משקאות נהדר.





React to WordPress