"מזווה מלא כל טוב מייצג את הכמיהה הנוסטלגית לעבר, לחיים תמימים, בריאים ומשפחתיים יותר" אמרה לאחרונה פאולה רוברטס, מעצבת מטבחים בריטית בראיון למגזין "elle decoration". "בתקופה האחרונה, יותר ויותר לקוחות מבקשים ממני לשלב מזווה אמיתי במטבח החדש שאני מתכננת להם, ואם החלל לא מאפשר מפאת קוטנו, אז לפחות למצוא פתרונות איחסון כאלה או אחרים למוצרי מזון טריים בארונות המטבח הקיים". לטענתה של רוברטס, המגמה העולמית של דאגה לסביבה, לגזרה ולתא המשפחתי מחזירה אנשים רבים למטבח, לבישול ביתי, לאירוח סביב סירים ותבניות ולצריכה של כמה שפחות מזון מוכן.

 

 

מזווה. רק לשמע המילה מתחילים מיצי הקיבה לגעוש והבטן לקרקר, שהרי מה יש בו במזווה אם לא מיני מאכלים ותופינים מעוררי תיאבון? ידוע שאם חשקה נפשך בכרסום או נשנוש גש למזווה ושלוף לך קרקר ונקניק מיושן היטב, עוגיה או ריבה מעשה בית וביסקוויט.

 

מתוך appartment therapy

 

נו, באמת, איפה מזווה חלומותינו ואיפה אנחנו... ואם לא די ? מספיק להסתכל על מתמודדי מאסטר שף ניגשים למזווה העשיר בפינת המטבח ושולים ממנו כבדי אווז, ירקות טריים, אנטרקוטים, סלמונים (סלומונים כדברה של סמדי בומבה) ועוד. ורק מלראות את זה אנחנו נהיים רעבים.

 

המזווה של היום הוא בהחלט לא מה שהיה פעם. עד אמצע המאה העשרים לערך, שזו פחות או יותר התקופה בה מקררים בכל בית הפכו לדבר שבשגרה, מזווה ראוי במטבח נחשב למצרך חובה. בבתים כפריים, אגף שלם של המטבח איכלס את מוצרי המזון של המשפחה, תוך הקפדה על טמפרטורה נמוכה ומינימום קרני שמש. במטבח העירוני היה זה ארון גדול, סגור היטב ומוצל ששימש כביתם הזמני של ירקות, פירות, נקניקים, מאפים וחומרי גלם שונים.

 

מתוך  la cucina italiana

 

בשנים שחלפו מאז, יותר ויותר אנשים מוציאים את ארוחותיהם לא מהמזווה אלא מתוך מארזי טייק אווי , מגשי אוכל מוכן מהפריזר או שפשוט בוחרים אותן מתוך תפריט המסעדה המזדמנת. מחסור בזמן פנוי לבישול, מתן עדיפות לקריירה או שינויים בהרגלי הבילוי - כל התירוצים נכונים ומובנים, אך מסתבר, שלאחרונה מסתמנת מגמה, בריאותית,חברתית ועיצובית כאחד, המחזירה את למזווה הביתי את הכבוד לו הוא ראוי.

 

מתוך design sponge

 

המזווה האידאלי מכיל צבעים מעוררי תיאבון: עגבניות אדמדמות, ריבות כתומות-אדומות, עלים טריים בירוק בוהק, לחם טרי, אורז, פסטה, דגנים וקטניות (בז', כתום, חום, בורדו), בקבוקי יין, צנצנות כבושים ושימורים בעבודת יד, נקניק וגבינה. מדובר, בגדול, בצבעים חמים ועזים .

 

מתוך  house&garden magazine

 

את המצרכים שדורשים איחסון במיכלים כדאי להכניס לצנצנות שקופות, גם כדי להשוויץ בירוק העז של המלפפונים שכבשתם או בזיתים שקניתם בשוק, וגם משום שתמיד זכוכית עדיפה על פלסטיק לשמירה על מזון. כמובן שבמטבחים קטני מימדים אין אפשרות להקדיש חלל שלם למדפים דמויי דליקטסן, אך כדאי מאד לסדר את ארונות המטבח (כמו למשל בהצעה של "מטבחי הדקל") באופן כזה שניתן יהיה למקם בתוכם, או על גבי מדפים חיצוניים, כמה שיותר פריטים.

 

מטבחי הדקל

 

ואם אתם כבר מסדרים צנצנות לראווה במטבח - תנו לצבעים הטריים והמעוררים את מרכז הבמה: עגבניות שרי בקערה גדולה על השולחן הן תחליף מקסים לפרחים באגרטל. צנצנות שקופות עם תבלינים, קטניות, פולי קפה, חמוצים ואפילו (וכאן יסלחו לנו רופאי השיניים) מסטיקים עגולים וסוכריות חמוצות, הן תוספת משובבת לכל מדף.

 

צנצנות אחסון רטרו 99 שח פלורליס

 

 

צנצנת אחסון של מגה שופ. 13 שקל ליחידה

 

קופסה לאחסון לחם ברשת יעד פרזול, 453 שקל

 

קופסאות אחסון של טורקיז בית יצחק, 35 שקל לקופסה

 

קופסת אחסון לקמח של סוהו, 79 שקל

 

כמו באיטליה - שרשראות פלפלונים חריפים ושומים הן גם שימושיות לבישול וגם יוצרות אווירה קולינרית - ביתית. מפה אדומה משובצת היא כבר כל כך קלישאתית, אבל תמיד תראה מזמינה וחברותית.

 

 

בקיצור, אפילו מטבח קטנטן וקצת מתפורר יכול להראות נפלא אם רק מוסיפים לו את מה שבעצם היה חסר בו - טריות וצבע,שלא לדבר על מטבחים מודרניים, קרים ועצומי מימדים, שהגיע הזמן לחזור ולעשות בהם את מה שלשמו הם בעצם נועדו (לא, לא להצטלם למגזינים ולסדרות ריאליטי) - לבשל.