החומרים:

300 גרם פרחי ברוקולי חלוטים

150 גרם טופו רך

1/2 כוס שקדים לבנים

1/4 כוס אגוזי מקדמיה

1/4 כוס פלחי קוקוס מיובשים

2 כפות שמן זית

2 בצלים קטנים קצוצים 

2 בצלים ירוקים קצוצים

כף בזיליקום קצוץ

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כפית אבקת אפייה

מלח, פלפל גרוס ואגוז מוסקט טרי מגורד

 

הוראות הכנה:

משרים את השקדים, אגוזי המקדמיה ואת פלחי אגוז הקוקוס במים למשך הלילה.

 

משחימים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית עד להתרככות, מסננים ומשאירים בצד.

 

במעבד המזון מעבדים את הטופו, שמן הזית, השקדים והאגוזים המושרים יחד עם 3/4 כוס ממי ההשריה עד לקבלת קרם חלק ויציב, במידה והקרם סמיך יתר על המידה מוסיפים מים בהתאם לצורך.

 

מוסיפים מחצית מכמות הברוקולי החלוט ומעבדים עוד דקה, מעבירים את תכולת המעבד לקערה רחבה. קוצצים את המחצית השנייה של הברוקולי שנותר, מוסיפים בצל שחום, בצל ירוק, בזיליקום, ברוקולי קצוץ ואת התבלינים, טועמים ומתקנים את התיבול. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בזריזות רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

 

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים במרכז התנור כ-40 דקות, מוציאים מהתנור בזהירות ומושחים את פני המאפה בשמן זית, מפזרים שקדים פרוסים ואופים עוד חמש דקות נוספות, מוציאים מהתנור ומקררים על גבי רשת. 

 

צילום: shutterstock