כבר לפני מספר שנים כאשר הגיע למרכולים המותג מזולה למריחה, קניתי לניסון ומאז החליפה המזולה את החמאה שמצב הצבירה שלה דרש להוציא אותה מהמקרר זמן מה לפני השימוש. מאוחר יותר כשהגיעה לשוק המזולה לאפיה שלבתי אותה בכל המאפים והבצקים במקום המרגרינה (מעט מאוד) והחמאה. 

מזולה הושקה בבריטניה בשנת 1964 היא מיוצרת מתערובת מזינה של שמנים טובים המכילים אומגה 3 ו -6, כמו גם ויטמין A   ו-,D



 

מאז שהשיקה מזולה את החידוש - מזולה לאפייה. ובסדרה שני מוצרים נהדרים לאפייה: מזולה בטעם טבעי ללא מלח ומזולה בטעם חמאה. מתחוללת מהפכה באפייה הביתית. 

סדרת המוצרים של מזולה לאפייה ממשיכה את מסורת האיכות של מוצרי מזולה. המוצרים בסדרה עשירים בשמן קנולה, מהווים מקור מצוין לאומגה 3 ו-6, אינם מכילים שומנים מוקשים, לא מכילים כולסטרול, ויש בהם פחות שומן רווי מכל מרגרינה אחרת לאפייה או חמאה ופחות מ-1% שומן טראנס.

מוצרי סדרת מזולה לאפייה מעניקים טעם נהדר לעוגות ולמאפים.להתחיל בהכנת כריך היא מזולה.

השבוע זכיתי לקחת חלק בסדנת האפיה שהעבירה השפית האהובה עלי פסקל פרץ רובין. בהרצאה שקדמה לסדנה נחשפנו לתרומתה של המזולה (מבית יוניליבר) לבריאות מפי הדיאטנית מריאנה אורבך.

 

 

 פסקל פרץ רובין היא בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל והמחברת של  12 ספרי בישול רבי מכר: בספריה, המוקדשים למטבחי עדות שונות, היא מקפידה לשמר את טעמם המקורי של המתכונים, תוך שמירה על המסורת והמנהגים של כל עדה ועדה. עם השנים, הניסיון וההתפתחות הקולינרית בארץ, פסקל הרחיבה את היריעה לבישול ואפייה ביתי ומשפחתי תוך שימת דגש על אפייה ובישול מהיר ועכשווי למשפחה. פסקל  בעלת מדור אוכל בעיתון "סופהשבוע" וכותבת בו באופן קבוע.

לקראת הסדנה הכינה בעבורנו מגוון רחב של מתכונים נפלאים שמוטיב אחד ומיוחד מאחד בין כולם- מזולה לאפיה. התוצאות והטעמים היו נפלאים מה שהפכו את הסדנה למפגש חברתי וחגיגה נהדרת של התנסות ולמידה. 

 

 


 

לחמניות אישיות עם חציל וגבינה

 

 

לבצק:

200 גרם מזולה בטעם חמאה 

1/2 כוס חלב 

3.5 כוסות קמח מנופה

3 כפות סוכר 

50 גר' שמרים טריים 

1/4 כוס מים פושרים 

1 ביצה

1/2 כפית מלח 

למלית:

2 חצילים חתוכים לפרוסות עגולות או אלכסוניות  - מטוגנים בשמן

גבינה צהובה מכל סוג

1 צנצנת ממרח גזר פיקנטי או פסטו

 להברשה:

1 חלמון 

1 כף מים 

 ההכנה

ממיסים  המזולה בטעם חמאה וחלב  במספר פולסים במיקרוגל ומצננים קלות. 

מניחים  בקערת מערבל  ½2 כוסות קמח, מוסיפים סוכר ומערבבים. מפזרים מעל שמרים ומערבבים. מוסיפים מים וביצה ומערבבים. 

מוסיפים לקמח את  החמאה המומסת עם החלב, מערבבים במערבל עם וו לישה תוך הוספה הדרגתית של שארית הקמח. כמה דקות לקראת סיום הלישה מוסיפים מלח. 

 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים במגבת ומשהים לילה במקרר. מוציאים למחרת ומשהים עד שמגיע לטמפרטורת החדר.



מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 30X50  . 

קורצים עיגולים קטנים.  מורחים  בממרח הגזר  את עיגולי הבצק ומעצבים לפרח תוך שילוב הגבינה והחצילים המטוגנים מניחים בתבניות מאפיניס אישיות.  או מסדרים בתבנית תנור.  

טורפים חלמון ומים ומברישים את לחמניות השושנים מכסים במגבת ושהים במקום חמים להתפחה כשעתיים. אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה. 

 

 

 

 

 

האמת היא שאהבתי מאוד את הבצק הנפלא למתכון הלחמניות שאפינו בסדנה ובחרתי להשתמש בו למתכונים נוספים. היום לקראת צהריים הכנתי מאפה מפנק כחטיף למשפחה הרעבה לפני ארוחת הערב הגדולה של ערב שבת. אני מציינת ומזכירה שוב שהבצק: שמרים קר ובתוספת מזולה. 



אני לא יכולה לומר מה היה פחות טעים כי הכל שם היה חם, טרי והותיר בנו טעם של עוד. אני יודעת שאת פאי הבצל הזה אני מתכוונת להכין שוב לערב השבועות 

 

פאי בצל  

 


היות שהבצק לפאי הוא מלוח, הכמות היא גדולה סביר שתשאר כמות בצק עודפת שאפשר ומומלץ להכין  ממנו חטיפים מלוחים או פשוט להקפיאו עד לשימוש הבא. לממהרים ולחוסכי קלוריות ניתן לוותר על הבצק, ולצקת את מלית הפשטידה ישירות לתבנית אפייה משומנת היטב. החומרים לתבנית מלבנית בגודל 30+27 ס"מ

 

לבצק:

100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם מזולה לאפיה בטעם חמאה

קורט מלח

1/2 3 כוסות קמח, מנופה

למלית: 

2 כפות מרגרינה מזולה לבישול

4 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית שום כתוש

לבצק- שמים בקערה רחבה את כל חומרי הבצק, ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק.

מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק , מרפדים בבצק את התחתית והדפנות של התבנית.

את הבצק שנותר עוטפים בניילון ניצמד ומאחסנים במקפיא. אפשר להכין מימנו מיד מקלות מלוחים או חטפוני גבינה.

למלית- מחממים במחבת רחבה את המרגרינה מזולה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מעבירים לקערה, ומוסיפים את כל חומרי המלית. מערבבים היטבת לתערובת אחידה.

לאפייה- יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, ומשטחים. אופים כ40 -45 דקות עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת היטב.

החומרים לתבנית  בגודל 27X 30 ס"מ  מרופדת בנייר אפייה או משומנת ומקומחת. 

 

תודה לפסקל פרץ רובין. תודה למראינה אורבך-הדיאטנית. תודה לנציגות יונילבר

ותודה למזולה על הגיוון והטעם הנהדר. 

 חג שבועות שמח.

 

 

 

תודה לכם ששבתם להכיר חלק נוסף ממני. אשמח ויותר שתגיבו . 

בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי - בפייסבוק. 

 

בסדרת עשרה מפגשים מפגש עשירי במתנה - 0506489787 

 

ס