מצרכים לשקשוקה זוגית:

 4 ביצים

 3 עגבניות אדומות, בשרניות ויפות

 1 בצל

1/2 גמבה אדומה

 1 פלפל ירוק חריף קטן

 2 שיני שום

מלח

1  כפית סוכר (כן! סוכר)

1  כפית פפריקה אדומה  (עדיף מעושנת)

צ'ילי לפי הטעם לחובבי חריף (במידה והפלפל הירוק לא הספיק לכם)

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

1.     שוטפים את העגבניות, עושים להם איקס עם הסכין מלמעלה, שמים בקערה ושופכים עליהן מים רותחים (ככה נוכל לקלף אותן מהר).

 

 

 

2.     קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן אותו על אש בינונית עם מכסה.

3.     קוצצים את הגמבה, שום ואת הפלפל החריף, כשהבצל נהיה שקוף זורקים את שאר החברה פנימה.

 

 

4.     מוציאים את העגבניות מהמים, מקלפים וקוצצים ויאללה למחבת גם כן (עדיין כל הטיגון הוא עם מכסה).

 

 

5.     כשאתם רואים שהעגבניות שיחררו את המיץ ומתחילות להיות מבושלות מסירים את המכסה ומכניסים פנימה את התבלינים, מלח והסוכר. מערבבים טוב ונותנים עוד שתי דקות בישול ללא מכסה כדי לאדות חלק מהנוזלים.

6.     שופכים את הביצים לשקשוקה ומכסים. כאן כל אחד מוזמן לבשל לפי דרגת הקושי של ביצה שהוא מעדיף (אני אוהבת שהצהוב נוזלי).

 

7.      כשהכול מוכן קוצצים מעל כמה עלי כוסברה ומגישים עם לחם שווה שכיף לטבול בשקשוקה. גם איזו גבינה נחמדה לא תזיק בצד אבל לא חייבים  :)