לא מכבר חגגנו את חג השבועות, חג הביכורים ויש גם כאלו שקוראים

לו חג הגבינות - בגלל הארוחה החלבית שמוגשת ברוב הבתים בערב החג.

יום לפני החג התדפק על דלתי שליח עם צידנית ובה מוצרי חלב איכותיים

מבית סיימן .

 

 

זוהי הפעם הראשונה שאני פוגשת את מוצרי החלב של חברה זו. כאות חגיגה, לקראת ערב החג הכנתי מנה מ-ע-ו-ל-ה והיום אחלוק אותה אתכם.

 

המנה היא גלילות חצילים במילוי גבינות ומעל חלומי מטוגנת:

 

  • לוקחים חציל ופורסים אותו לפרוסות דקות (בערך ס"מ אחד)

 

 

  • את הפרוסות מרחתי בחמאה ושום כתוש

 

 

  • הכנסתי לתנור עד אשר החצילים נאפו למצב של ריכוך מוחלט וצבע שחום. מוציאים ומקררים

 

 

  • לאחר שהחצילים התקררו מרחתי את גבינות העיזים על החציל וגלגלתי

 

 

  • לקחתי את גבינת החלומי וחתכתי לרצועות 

 

 

  • טבלתי את רצועות הגבינה בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי פנקו

 

 

  • טיגנתי בשמן חם את גבינת החלומי להזהבה של הפירורים בשני הצדדים לכמה שניות (לא יותר)

 

 

משפדים את הגבינה מעל החציל ואפשר לאכול פשוט ככה!

 

אני זילפתי מעט רוטב עגבניות שהכנתי מממרח עגבניות מיובשות, פלפל צ'ומה, לימון סחוט ותבלין אורגנו. ניתן גם לזלף רוטב פסטו – טעים באותה המידה .

 

יצאה מנה טעימה ביותר, קלה להכנה וכל כך מרשימה! כל מי שטעם ליקק את האצבעות.

בתיאבון J

 

ממני,

קארין שי.