בישול ואפיה? הכול מתחיל בניקיון המטבח
יש הטוענים שבישול ואפייה הינם המהות של המטבח ובלעדיהם המטבח לא ראוי להיקרא מטבח. מטבח סנדוויצ'ים וכריכים, הם בין הנפוצים ביותר בזירה המודרנית, אבל אם אנחנו עוברים לדבר על המוצרים והתוצרים התעשייתיים יותר, חשוב מאוד לשים את האצבע דווקא על האלמנטים שבדרך כלל לא מייחסים להם חשיבות ? מוצר ההיגיינה המורכבת..
דווקא עכשיו כאשר המודעות לבריאות ולמזון הבריאותי, עולה, חשוב מאוד להקפיד על נושא תהליך הבישול הבריא ולא רק על חומרי הגלם אשר מתפקדים כשלב בפני עצמו. תחילתו של הבישול הבריאותי, במיוחד זה התעשייתי' מתחיל בראש ובראשונה במוצרי ותוצרי ההיגיינה שלהם: מנדפים וארובה.
סוף אפיה בניקיון תחילה ? אספקטים של ניקיון לבריאות הבישול
חשיבות הניקיון במטבח אינה מתבטאת אך ורק בכל מה שנראה לעין, כפי שידוע לבעלי המקצוע וגם ללא מעט חובבנים בינינו. שהרי האסתטיקה וההיגיינה באה לידי ביטוי דווקא בפינות הנסתרות שקשה לראות ולהגיע אליהן, אלה הן הנישות החשובות ביותר בתחום הבישול שחייבים להתקיים בתחילת תהליך הבישול ובסוף יום העבודה. ניקיון הפריטים הגדולים, כמו: תנורים, מנדפים, ארובות ופלטות, הינה חשובה ביותר לשמירה על בריאותיות הבישול כחלק ממניעת ההצטברות החיידקית בפינות הנסתרות אשר קיימות לרוב במקומות אלה המאופיינים בחשכה לחות וטמפרטורות מושלמות להתרבות והצטברות אורחים בלתי קוראים אלה. חשוב מאוד להכין את המטבח להיגיינה מושלמת ולא לשכוח שזה החלק הראשוני של הסרוויס.
בישול בריא ? הבסיס הראשוני כפי שמעולם לא חשבתם עליו
בישול בריא אינו דגן רק על חומרי הגלם אותם אנו מכניסים ובהם אנו עושים שימוש לטובת בישול ואפייה. הבריאות מתחילה קודם כל ביחס אותו אנחנו נותנים למטבח ולאזור העבודה שלנו. כבוד לשטח העבודה ומתן התייחסות נכונה לבריאות הנפשות הפועלות במטבח ישפיעו באופן מרחיק לכת גם על איכות המזון ואיכות העובדים.
הבישול הבריא מתחיל מכלים בריאים, מרכיבים בריאים בתנאי העבודה ותחזוקת כל האלמנטים הללו לקבלת אותו מענה בריאותי עליו אנו מקפידים. מכשירי החימום, הקירור והעיבוד מתפקדים כאותם חומרי גלם ראשוניים אשר מטפלים במזון ועל כן, אין מנסו מתחזוקה ובקרה מחמירה עליהם.
יצירת סביבת עבודה מקצועית מתחילה בארובה
הארובה במטבחים המקצועיים והמוסדיים היא בין הפריטים החשובים ביותר ובין הרגישים ביותר הקיימים. ניקוי יסודי של הארובה, תאפשר לנו ליצור א אותו אלמנט של בריאות ושמירה על מזון בריא ועבודה בטיחותית לאורך זמן. ביצוע ניקוי ארובה ייסודי נדרש על ידי אישי מקצוע מוסמך בלבד אשר ידע לתת הטיפול המקצועי והבטיחות ביותר להמשך פעילות תקינה ובריאה. חוסר או הזנחת הטיפול וניקיון הארובה עלול לסכן לא רק את רמת המזון, טריותו ובריאותו אל גם את הציוד עצמו ואת בריאותם ושלומם של העובדים במטבח.
זכרו ? לפני שאנחנו דואגים להכניס את חומרי הגלם המשובחים והטריים ביותר אל המטבח שלנו, חשוב מאוד לדאוג כי הציוד אשר עתיד לטפל בהם ישמור על הערכים התזונתיים והאיכות אותה אנו מעוניינים להגיש אל השולחן או אל המגש.





React to WordPress