שמן זית של משק הילמן ומתכון
שלום עליכן ועל כולנו,
איני יודעת מה איתכן ואיך אתן עם שמן זית, אבל בשבילי שמן זית ושמן זית משובח כמובן הוא מרכיב חשוב מאוד ולמעשה עיקרי בחומרי בישול הכרחיים שאנו משתמשים בהם בבית , לאפייה, לבישול , או לסלט ובכלל. זה כבר כמה שנים טובות שהחלפנו את המרגרינות למיניהן באפייה והמרנו לשמן זית ואם יש שמן זית לטיגון בנמצא, אז מה טוב, מטגנים איתו.
והעובדה הקסומה ששמן הזית מיוצר ברמת הגולן והמשפחה הנהדרת הזו מתגוררים בקצה היפה הזה של ארצנו, מגדלים זיתים ,עוצרים, וכובשים את הזיתים , אין אין זה עושה לי את זה ובגדול. אין ספק שזה חלוצי, זה ארצישראלי, זה מעשה וחיים מופלאים של עבודה במשק החקלאי, של תרומה ויצירה ואודה ואתוודה שיש בזה ממש מעשה אצילי והלוואי ויכולתי להתנתק מהכל ,לעשות מעשה ולהתיישב באיזור הקשה אך כה קסום בפינה הזו הצפונית והרחוקה של ארצנו.
שמן הזית כידוע הוא מרכיב עיקרי בתזונה ים תיכונית ובוודאי שמעתן על כל הסגולות הטובות של שמן הזית ולמעשה מאז ימי קדם השתמשו בשמן הזית לצורכי מאור, המשחת מלכים- לא פחות, הפקת מוצרים קוסמטיים.
רוב שמני הזית מקורם מהמזרח התיכון ובישראל חזרה העדנה של שמן הזית והמשק הזה התפתח פה בצורה בלתי רגילה ויש לנו על מה להתגאות וכשני שלישים מהביקוש המקומי למעשה מיוצרים כאן בישראל.
שמני זית שלנו זוכים בתחרויות שונות בעולם ואינם נופלים משמני זית משובחים ממחוזות אחרים ומשק הילמן אף הפליא לעשות ובתחרות טרה אוליבו שהתקיימה השנה בארץ בחודש יוני זכה משק הילמן בתואר מכובד מאוד עם השמנים המעולים מרמת הגולן - כשמן הזית הישראלי הטוב ביותר מבין מותגי הבוטיק. וואו- כבוד!
אני לשמחתי זכיתי ועדיין זוכה להתענג על התוצרת הזו הנפלאה מבית משק הילמן וקיבלתי לסקירה מענגת שלושה סוגים של שמן הזית מרמת הגולן.
האחד, קורטינה- מריר, חריף ודומיננטי ,הזן האהוב על השפים. במיוחד לאניני טעם והוא למעשה שמן הזית הזוכה של משק הילמן
השני, קורונייקי- זן המאזן בטעמיו בצורה מעולה פירותיות, חריפות ומרירות ושניהם מתאימים לתיבול בשרים ואכן השתמשנו בהם לתיבול מעולה של נודלס מוקפץ עם חזה עוף ושאר ירקות ויצא מעולה!!
השלישי ארבקינה- המתאים לאפייה ותיבול סלטים שאכן, השתמשתי בו לבצק נהדר של כעכים מלוחים וביתיים ואין ספק שהעוגיות יצאו נהדר לא בכדי ובזכות שמן הזית המעולה שהחליף במתכון המסורתי והקלאסי את השמן והחמאה. פשוט מאוד, המרתי אותם ושמתי שמן זית של משק הילמן, פינוק אמיתי- במקום.
מתכון לכעכים מלוחים או בשמם המוכר עוגיות מזרחיות-
40 עוגיות מזרחיות
חומרים: 4 כוסות קמח, כפית שטוחה של אבקת אפייה
1/2 כוס שמן זית משובח
2/3 כוס מים
כפית מלח
ביצה שלמה להברשה
שומשום או קצח, זעתר מה שבא...
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערה, ללוש עד לקבלת בצק רך , חלק ולא דביק. להניח לקירור חצי שעה עד שעה במקרר, לאחר מכן ליצור מן הבצק לאחר שלוקחים חתיכה קטנה- כעך, פשוט מאוד לגלגל לנחש ארוך ולסגור לכעך.
בינתיים להדליק תנור לחום של 180 מעלות.
להבריש את העוגיות בביצה ולפזר שומשום, קצח או זעתר- מה שבא ומה שאוהבים.
לאפות כ- 30 דקות עד שהעוגיות המלוחות מזהיבות.
מביך אותי לספר שתוך שעתיים גג העוגיות התחסלו ואין ספק ששמן הזית של משק הילמן תרם לטעמן המופלא.
קצת סיפור רקע על משק הילמן הנפלא:
"משק הילמן" ?מותג צעיר ממושב נוב בדרום רמת הגולן "זכה השנה בגאווה גדולה
במדליית "מותג הבוטיק הישראלי הטוב ביותר ."מדליית שמן זית מזן קורנייקי הטוב בישראל" ,ובמדליית PRESTIGE GOLDלזן הקרוטינה . ובמדליה היוקרתית GRAND PRESTIGE GOLD לזן הקורונייקי . ובתואר GOLD לזן הארבקינה .
זו שותפות בכרם זיתים מצליח ומודרני של אב ובן רוני הילמן בן 37 רוני הילמן ?אב ל 4 בנים ( מאור,ספיר,שהם ואשל שגם הם בעודם ילדים היו שותפים, דור שלישי) .ושמואל הילמן ,נשואי +7 ,אדם שתמיד אוהב להיות בעשייה .איש אדמה . לשעבר בוקר ורפתן , משפחה חקלאית שעברה מעין איילה לגולן בשנות ה- 80. הסיפור שלו אינו סיפור רגיל ,לפני כ-18 שנה ,שמואל היה נהג משאית המוביל חלב מהרפתות שבגולן .בעל משפחה שחיי חיי שגרה רגילים. קם ,מתפלל, עובד קצת עם המשפחה, הולך לישון וחוזר חלילה . בצוהרי יום שישי בתשעה באב ,הטלפון צלצל בבית שמואל הילמן , וחיי השגרה הופסקו ברגע ,נאמר לאשתו כתריה זהבית "שמואל נפצע אנוש ,פצוע ראש , שמואל התהפך עם המשאית ומשם הדברים השתנו. פתאום שמואל שהחזיק את המשפחה ,מוטס במסוק לבית החולים רמב"ם. אשתו עוזבת 7 ילדים ביניהם ילדה בת 3 חודשים , רפת שעכשיו נבנתה ומחכה לאכלוס הפרות ,במשפחה האחות הגדולה לוקחת פיקוד על הבית ,האח הגדול רוני לוקח פיקוד על הרפת. הסבא יוסף ז"ל וסבתא רחל מגיעים מתל אביב אל המושב בגולן. ,וכולם נרתמים למאבק להחזיר את שמואל הביתה. הדרך מלאה ברגעים קשים ,רגעים שמחים אך המטרה ברורה ,שמואל חייב לחזור הביתה ולהמשיך בעשייתו ,אין ברירה אחרת.
אשתו כתבה ספר "להשיבו הביתה" שבאו היא מזכירה את הניסים שנעשו לשמואל ולמשפחה . ברוך השם היום שמואל הילמן ,סבא ל 12 נכדים .ושותף עם בנו רוני . רוני מספר בשנת 2009 נטענו כ- 80 דונם כרם זיתים משפחתי , הילדים היו שותפים פעילים להעמדת במבוקים באדמה, בשתילת שתילי הזיתים , בהצבת קרטונים ששמים על השתיל בעודו קטן לשמור עליו עד שיתחזק ויגדל .רוני שגדל ברמת הגולן, צלם טבע ? עבודותיו פורסמו ב"נשיונאל גאוגרפיק "ו"טבע הדברים" .היום אוהב לצלם את הכרם ,רוני מחובר לטבע ולאדמה , מנהל עסק של טיולי ג'יפים "קסם הטבע" ,רוני לוקח את המטיילים שבאים לגולן לעומק הטבע למקומות שרק רכב שטח יכול לעבור למסע של שעתיים קסומים לחוות את נופי הטבע הקסומים לאורך פלגי מים בעקבות עופות וחיות הבר ובסיום הטיול לוקח את המטיילים לראות את הכרם המרשים. הכרם ניטע בגובה 400 מטר מעל פני הים סמוך לגבול סוריה, רוני מספר שיש תקופות בהם שומעים את המתרחש ורואים את העשן בסוריה. במשק שבורך בתנאי קרקע ואקלים אופטימאליים לגידול זיתים, מיושמת שיטת מסיק חדשנית ?בוצרת ,כלי כדומה לשיטת בציירת הענבים, הבוצרת עולה על העצים המעוצבים כגדר חיה. ואוספת את היבול ללא פגיעה בעצים. רוני מספר כי היתרון של שיטת מסיק הבוצרת לעומת שיטת מסיק ידני נעוץ ביכולת האיסוף של הזיתים כמות של 40 דונם ביום ! , ובכול יום זן אחר. הגעתם המהירה לבית הבד הקרוב ,איסוף הזיתים ביום והפקת השמן כבר באותו הלילה ,הופך את השמן לשמן כתית מעולה מכבישה קרה, עם רמת חומציות נמוכה במיוחד עד % 0.4 .לאור הפחתת זמן השהייה בין האיסוף להפקת השמן מה שנהוג בשיטה הישנה הידנית המסורתית או המנערת. שיטת הבוצרת מונעת את אחוז התסיסה הגבוה המשפיע על דרגת החמיצות בשמן. המסיק מתרחש בסביבות חודש דצמבר, ומיד לאחריו מגיע תקופת הגיזום שאורך כחודשים בדיוק עד זמן הלבלוב של הזית. השמן בעל תו איכות מועצת הזית, התו המעניק חותמת כי השמן מבוקר בבדיקות מעבדה והשמן אכן איכותי . השנה נגשנו בפעם הראשונה, כרם צעיר עם המותג "משק הילמן" לתחרות ראשון המסיק מועצת הזית הישראלי 2014.וזכינו בפרס הכסף .מה שגרם להרבה לקוחות מכול רחבי הארץ לפנות אלינו להצטרפות לקו המשלוחים שלנו עד הבית וליהנות מהטבות ייחודיות לחברי השמן הזית האיכותי "משק הילמן". בעזרת אשתו אביה הילמן המשווקת את שמן הזית המופק מהכרם המשפחתי בנוב ישירות מהיצרן לצרכן . אביה מספרת :"הלקוחות מגיעים אלינו
מפה לאוזן , הלקוחות שלנו פזורים בכול בארץ ,אנו עושים משלוחים עד הבית, הצרכנים היום יודעים את חשיבות איכות השמן שהם רוכשים. יש לנו 3 סוגי זנים. קורונייקי- זן המאזן בטעמיו בצורה מעולה פירותיות, חריפות ומרירות. ארבקינה- טעם פירותיי ,עדין במיוחד, לנמנעים מחריפות ומרירות , קורטינה- מריר, חריף ודומיננטי ,הזן האהוב על השפים. במיוחד לאניני טעם. וכול אחד מתאהב בזן שלו. השמן משווק בפחים מה שתורם לשמירה על איכות השמן. להזמנות 052-2983325 באהבה משק הילמן .





React to WordPress