חזרה לבית הספר עם מוצרי חלב באווירת החגים- צלחות מקושטות
צהריים טובים.
קיבלנו חוברת מקסימה "משחקים עם אוכל", היוצרת- נעמי גטניו מהבלוג "כן משחקים עם אוכל". יופי של דבר בהתחשב בעובדה שהילדים הקטנים איכשהו תמיד עושים "בעיות" עם האוכל. אני אישית הרגלתי אותם לאכול הרבה רכיבים כבר מגיל צעיר ויש לי כמה טיפים בשבילכן/ם; ראשית הראו לילדיכם דוגמא אישית; אכלו הרבה גבינות, שתו חלב, אכלו ביצים, אכלו ירקות ופירות. אני תמיד מכינה צלחת או קערה עם פירות וירקות חתוכים וככה אנו מנשנשים. זה בריא, זה צבעוני, זה מזין ולפעמים גם מתוק :) לגן ולבית הספר אני מציידת אותם בקופסה עם פירות וירקות , כריך עם גבינה מזינה, בקבוק של יוגורט ותאמינו לי זה עושה את העבודה. הילדים יותר מרוכזים, יותר נעים להם, הם שבעים ולכולנו טוב.
במשך היום אנו מקפידים לאכול כמה מוצרי חלב, תמיד לשלב עם ספורט ושתיית מים ולא משקאות ממותקים ומוגזים.
תדאגו להכין אוכל צבעוני, מחייך, מזין, שתפו את ילדיכן בהכנות לארוחת הערב, חגרו סינרים ואפו ביחד עוגיות, למדו אותן/ם להכין חביתה, לעטר את הצלחת. צלחת אסתטית ומחייכת עושה יותר תיאבון וחשק לאכול.
עשו ספורט ביחד, הקפידו על פעילות גופנית ושעות שינה מספיקות.
ממליצה לכן על הספר של אולגה רז "סודות התזונה- המדריך השלם לתזונה נכונה". שם תקראו על מוצרי חלב בקרב ילדים ותחכימו עם כמה עובדות חשובות שכדאי להפנים ולקחת ככה לדרך.
*חלב וגבינה מהווים למעלה מ- 50% ממקור הסידן שלדים מקבלים מהמזון שהם אוכלים.
*חצי גביע גבינה לבנה (125 גר') מכיל חלבון כמו בביצה גדולה, סידן כמו ב- 3 כוסות כרוב ושלל ויטמינים *ומינרלים נוספים כמו ויטמין B12 ,ויטמין A, אבץ ומגנזיום.
*חלב תורם לגדילה לגובה והתפתחות הילד בזכות כמות ואיכות הסידן, החלבון האיכותי והוויטמינים שנמצאים *בו.
*מוצרי החלב משלבים בין טעם שהילדים אוהבים לבין רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותם. התזונה בגיל הילדות כל כך חשובה להתפתחות אופטימלית והיא היא המפתח לגדילה.
אני בעד מוצרי חלב לטעם טוב באוכל של בית, להתפתחות תקינה של הילדודס, לתיאבון בריא ולהנאה ואושר.
מאחלת לכולנו ימים טובים ובריאים שמשובצים בהם המון דברים טעימים ובריאים.
הפעם הכנו בלינצ'ס:
מתכון לבלינצ'ס:
2 ביצים, כוס חלב, 2 כפיות אבקת אפייה, כפית מלח, שקית סוכר וניל, רבע כוס סוכר, 80 גרם חמאה מומסת, , 1 ו-1/2 כוסות קמח.
אופן ההכנה: שופכים לקערה את המלח אבקת אפייה והקמח, בקערה אחרת מערבבים את הביצים חמאה ,הסוכר וסוכר הוניל. יוצרים עיגול בתערובת של הקמח ושופכים את בלילת הביצים לתוכה. מערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מטגנים על איש בינונית ,הופכים לצד השני. מילוי: גבינה לבנה עם צימוקים או חמוציות (מה שהילדים אוהבים) עם מעט דבש לפי הטעם, או גלידה/קצפת. ולמילוי לא מתוק: גבינה לבנה עם זעתר, או זיתים בלי גרעינים. לסדר על צלחת ולהגיש .בתיאבון לילדודס





React to WordPress