אז כידוע לכן, אנחנו נכנסות לחג סוכות וחלק מאיתנו תקננה ארבעת המינים לבית. כיוון שאחרי החג אין באמת מה לעשות עם הקנייה, יש אחלה פתרון לחובבות המטבח - ריבת אתרוגים. אז מצאתי לכן באינטרנט איזה אחד... בתיאבון (נלקח מאתר: "מאקו")!

**

המתכון הינו ל1.5- קילו ריבה.

טיפ: אם במהלך הבישול מקפידים להסיר בכף את הקצף העכור המצטבר על פני הנוזל, מתקבלת ריבה צלולה יותר.

טיפ: איך מעקרים צנצנת: חשוב לאחסן ריבות בצנצנת מעוקרת, כדי שלא יתעפשו. כך עושים: שוטפים היטב ומייבשים צנצנות זכוכית עמידות, מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור קר. מחממים לחום בינוני (180 מעלות ) ואופים 20 דקות. מכבים את התנור ומשהים את הצנצנות בתוכו עד שהן מצטננות. מוציאים במגבת ומלקחיים, בזהירות, ויוצקים פנימה את הריבה.

מרכיבים:

15 min 181 min7 אתרוגים בינוניים (איך בוחרים את המתאימים? צהובים ובשלים ככל האפשר. לאתרוגים בשלים אמור להיות ריח הדרים עז)

2 ליטר מים

אפשרויות: 2 מקלות קינמון או 3 תרמילי הל או 2 מסמרי ציפורן

1 ק"ג סוכר

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את האתרוגים, חוצים אותם לאורכם, מוציאים את הגרעינים ושומרים אותם בצד. פורסים את חצאי האתרוגים לפרוסות דקות, מעבירים לקערה ויוצקים מעליהם את המים.
2. צוררים את הגרעינים ואם רוצים, גם את התבלינים (שוברים את מקלות הקינמון, אם צריך) בצרור קטן מבד גאזה או מוסלין, מוסיפים לקערת האתרוגים ומשהים כך כשעתיים לפחות (עד לילה) בטמפרטורת החדר.
3. שמים את פרוסות האתרוגים עם המים בהם שרו ועם צרור הבד בסיר גדול. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהכמות מצטמצמת במחצית.

מוציאים את השקיק, מוסיפים את הסוכר ומביאים שוב לרתיחה, תוך בחישה. כשהסוכר נמס מבשלים ברתיחה סוערת, כרבע שעה. מכבים את הלהבה ומניחים לתערובת להצטנן. מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות (שנשטפו במים רותחים) וסוגרים את המכזה כאשר הריבה עדיין חמה. אפשר לשמור חודשים רבים בטמפרטורת החדר לפני שפותחים. אחרי הפתיחה שומרים במקרר.