לחם ברמן אקטיב- הלחם הראשון שהוא לחם עם סיבים פרה ביוטיים
"דע מניין באת ולאן אתה הולך"
לחם הוא חיינו ומאוד בשבילנו. לחם זהו יסוד החיים. פת לחם ומים, זה המזון הראשוני שהאדם נזקק לו ומתקיים ממנו.
כשאומרים לי מאפיית ברמן זה עושה לי הרגשה טובה של בית, של ארוחות משפחתיות וכריכים טעימים לבית ולבית הספר, של נוסטלגיה כי מאפיית ברמן היא השנייה בגודלה בארץ אבל הראשונה שבכלל התחילה פה בארץ את כל הסיפור של מאפיות ולחם.
כבר 140 שנה משנת 1875 הגיעו ארצה משפחת ברמן והסבתא רבתה של מש' ברמן הלוא היא סבתא כרשה התחילה לאפות עוגות דבש כהות שבאפייתן התמחתה והרעיון היה למכור עוגות משלה היכן שהתמקמו בעיר העתיקה- על חומות ירושלים לצליינים שהגיעו לביקור במקום. והלוא בכלל משפחת ברמן לא עסקה בתעשייה זו של אפייה ,אלא הגיעה עם כלים עתיקים ומיוחדים מחוץ לארץ והמחשבה הייתה למוכרם כאן וכך להתפרנס. אך רצה הגורל והכלים לא הגיעו ליעד וסבתא כרשה החליטה שהפרנסה תבוא לה מעוגות הדבש.
העוגות היו כהות והלקוחות התאהבו בלחם הכהה. ראתה סבתא כרשה כי טוב וכי ללחם הן נחשבות, החליטה לעשות מעשה ולאפות באמת לחמים וכך התחיל כל הסיפור של מאפיית ברמן, כבר אז לפני הרבה שנים.
מהעיר העתיקה עברה המאפייה לאחר מכן למאה שערים ומשם לגבעת שאול והשאר הוא היסטוריה.
המסורת נמשכת ויצחק ברמן הוא הבעלים הנוכחים של מאפיות ברמן ויש כמה מותגים תחת המטריה של מאפיות ברמן; גם "לחם הארץ", גם "ודש" ו"ליבו" ויש מפעל גם בירושלים וגם ברמת השרון וגם מפעל לפירורי לחם לציפוי דגים וכדומה.
מה שמאפיין את מאפיית ברמן היא הנועזות, מגוון עצום של לחמים - 40 במספר עם הרכבים שונים, מוצרים שונים וטעמים מגוונים, לדוגמא; לחם שיפון, לחמי מחמצת, לחם דגנים, לחם עם אגוזים, גרעיני דלעת, לחם הולנדי שמתאים מאוד לטוסט והיריעה קצרה מלהכיל והקולקציה היא מגוונת ביותר ומגרה.
מאפיית ברמן עובדים עם טכנולוגי מזון מן השורה הראשונה,כמו למשל הדס שהיא טכנולוגית מזון מקצועית ומוסמכת בתזונה ואת התוצאות ניתן לראות בשטח. לחמי ברמן פרושים בכל הארץ מקרית שמונה ועד אילת.
הצי של ברמן מונה 130 משאיות (רק לדמיין את זה) היוצאות השכם והערב יום יום.
ההמצאה והחדשנות הן בדמן של משפחת ברמן ויש אינספור חידושים אבל אנחנו התכנסנו הרי לשם השקת ה-לחם החדש של ברמן, לחם "ברמן אקטיב" לחם הראשון מסוגו עם סיבים פרה ביוטיים ללא תוספת חומרים מלאכותיים,צבע מאכל, שומן טראנס.
הצבע החום מגיע מלתת ושעורה והמתיקות מאינולין שהוא מגיע בצורה מעובדת ומוכנס ללחם בשלבי האפיה והוא מגיע משורש העולש.
פרוביוטי - אלו סיבים מסיסים שיורדים למעי הגס ועוברים תסיסה ע"י החיידקים שקיימים שם. (סיבים מסיסים- מורכבים משרשרת סיבים שזהו התהליך האופטימלי לגופנו) .
נוצרות חומצות שומן טובות ויש תנאים אופטימליים לגידול החיידקים הטובים.
הסיבים המסיסים מהווים מצע לחיידקים הטובים ומפחיתים את המזיקים וחוץ מבלחם הזה ניתן לקבלם מהבננה, שום ,בצל ואספרגוס.
הלחם הנהדר הזה עומד בדרישות משרד הבריאות ללחמים - תקן "אפשרי בריא" (לפחות 80% קמח מלא מקסימום 400 מ"ג נתרן, ומכסימום 250 קלוריות.
הלחם עומד גם בדרישות "תו אייל" - של האגודה הישראלית לסוכרת.
כך שבאמת מאפיות ברמן חשבו על כל ההיבטים.
ותזכרו את זה טוב- 12 לחמים ממאפיות ברמן זכו לתקן "זה אפשרי זה בריא" העומדים בקריטריונים של משרד הבריאות- שזה ממש המון!
שנה שעברה לחם שיפון קל של ברמן זכה בתו "מוצר השנה"- גאווה לשמה!
67 קלוריות בלבד לפרוסה מן הלחם הטוב הזה. הוא חלק, הוא טעים, הוא משביע.
אז שבעתי, נהניתי, והילדים יהנו השבוע מכריכים טעימים משביעים ו"חלקים" לבית הספר ולאוניברסיטה.
חשוב לציין כי הלחם כבר נמצא על המדפים וניתן להשיגו ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות.





React to WordPress