מתכון למרק שוקולד חם
בערך בזמן שבו מתחלף השעון ואנשים מתחילים להגיד אחד לשני "איך נהיה נעים בערב", אני נכנסת לדיכאון חורף. אז אני מנסה שלא לחשוב יותר מדי ובמקום זה מחליטה לסדר את הארון: נפרדת מבגדי הים והכפכפים, מפנה מקום לצעיפים ומטריות, מתנחמת במרקים חמים. ואם כבר מרקים חמים, אז למה לא מרק שוקולד חם?
מה צריך? (כ- 4 מנות)
200 גרם שוקולד
400 מ"ל חלב (בערך כוס וחצי)
200 מ"ל שמנת מתוקה (קצת פחות מכוס)
דובשניות
קצת חמאה
הכנה
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
חותכים את הדובשניות לריבועים קטנים.
מרתיחים את החלב והשמנת. חשוב לערבב מדי פעם ולהשגיח שלא יישרף. כשרותח שופכים מעל השוקולד, נותנים לו לצאת מהשוק דקה שתיים ואז מערבבים עם כף או מטרפה עד שהוא נמס לגמרי.
לא ניסיתי אבל אני משוכנעת שאפשר לשדרג את המרק עם כל מיני תבלינים שניתן להוסיף בעת בישול החלב ולסנן אחר כך. נגיד הל, מקל וניל, צ'אי הודי, לואיזה.
בשלב הזה, אפשר לטגן קלות את קוביות הדובשניות במעט חמאה. זה גם נותן טעם של חמאה למרק וגם "סוגר" את הקרוטונים. אם לא מטגנים בחמאה, הקרוטונים הופכים למין ספוג מלא בשוקולד.
מעבירים לקעריות קטנות או לספלים, מוסיפים קרוטוני דובשניות ומפזרים מעל מעט קינמון (אם השוקולד קירר מאוד את החלב אפשר להחזיר את כל תערובת המרק לסיר ולהביא שוב לרתיחה עדינה). אפשר גם להגיש למלא אנשים בכוסות שוט או אספרסו.





React to WordPress