בירות בוטיק ישראליות – למה כדאי לכם לנסות
רק לפני חמש או שש שנים היה צריך לחפש היטב כדי למצוא בירה טובה בישראל. היום יש מאות בירות מיוחדות. כל התעשייה השתנתה
רק לפני חמש או שש שנים היה צריך לחפש היטב כדי למצוא בירה טובה בישראל. היום יש מאות בירות מיוחדות. כל התעשייה השתנתה. כ-20 מבשלות נפתחו בארבע השנים האחרונות כשכל אחת מייצרת לפחות שלושה סוגי בירה שונים. זה אומר שבשוק אפשר למצוא היום כ-100 בירות מתוצרת מקומית. אם נוסיף לכך גם את המותגים המיובאים, מדובר ביותר מ-300 בירות שונות שנמכרות היום בישראל.
ואכן, בשנים האחרונות צצו יקבים חדשים בכל פינה בישראל, מבשלות שהוקמו על ידי חובבי בירה נלהבים ששאפו לייצר בירה טובה מכל מה שמייצרות המבשלות המסחריות, החלו להופיע בקצב מהיר מאוד. רוב המבשלות האלה פתוחות לציבור הרחב וכוללות גם מרכזי מבקרים, סיורים מעניינים וכמובן טעימות.
בירת הבוטיק הראשונה בישראל הייתה מבשלת "הגמל המרקד" שנוסדה בשנת 2006 על ידי עולה מארצות הברית. מאז, הוקמו ברחבי הארץ מבשלות בירה רבות. החל ממבשלת הגולן בקצרין ועד למבשלת "העץ הבודד" בגוש עציון.
מה מיוחד בבירות בוטיק?
בירות בוטיק מיוצרות במבשלות קטנות שמתמקדות בייצור בירות משובחות שמתחרות היטב בבירות המותגים כמו קרלסברג, היינקן, מכבי וגולסטאר.
שלא כמו מבשלות מסחריות שמיועדות לייצור המוני של בירה שהיא בדרך כלל קלה ובטעמים עדינים ? בירות בוטיק ישראליות מיוצרות בעקבות תשוקה והתלהבות של הבעלים להשתמש רק במרכיבים איכותיים ולהציע מגוון של סגנונות וטעמים. בירות בוטיק אלה לא מכוונות לשוק הכללי וניתן למצוא אותן בבתים פרטיים, בפאבים או במסעדות נבחרות.
פאבים עם בירות בוטיק ישראליות
לא מעט מיצרני בירות הבוטיק בישראל הם עולים מארצות הברית. דייויד כהן, לדוגמה, החל לעסוק בתחום כשפתח את מבשלת "הגמל המרקד" בתל אביב לפני מספר שנים וגם הוא מייצר מגוון רחב של בירות בוטיק.
יצרני בירות הבוטיק מעידים כי ממש כמו השינוי בטעם הישראלי שבא לביטוי בתחום יינות הבוטיק, כך גם אפשר לחוש בשינוי הגדול שחל בגישה של הישראלים לבירות בשנים האחרונות.
הישראלים היום הם בעלי ידע רב יותר מאי פעם והם מגיעים לפאבים כדי לנסות סוגים שונים של בירות. כיוון שהישראלים שמחים לנסות דברים חדשים, לא מעט פאבים מעדיפים להחזיק מלאי של עשרות בירות שונות כך שיוכלו לתת מענה להזמנות המגוונות של הלקוחות.
טעם נרכש
הישראלים בעצם לא נולדו לתוך תרבות של שתיית בירה. הם מה שנקרא "שתיינים חברתיים". רובם עדיין שותים את הבירה שמייצרים המותגים המרכזיים אבל מציאות זו משתנה. כמו בכל משקה או מאכל מיוחדים ? צריך להתחיל קודם כל להיות מודע לניואנסים בעת טעימת הבירות השונות.
לא מעט סטריאוטיפים מלווים לנושא הבירה. בדרך כלל הבירה היא לא משקה שאתה אוהב מהלגימה הראשונה, צריך קודם להכיר אותו. רק אם מנסים כמה סגנונות שונים, אפשר לפתח את ההעדפה האישית. והמפתח הוא לטעום כמה שיותר טעמים.





React to WordPress