שבוע טוב לכולנו,

 

 

אני אוהבת לאכול במסעדות , בבית ,לבשל ולהנות.

לטייל בעולם, לאכול אוכל טוב ובעיקר עולה על כולן זהו אוכל איטלקי והמלכה היא ללא ספק - הפיצה.

טעמתי וניסיתי פיצות רבות ואף החצי שלי אופה המון פיצות בבית שאין מה לומר מעולות, אבל פעם ב... כיף להתענג על פיצה משובחת בחוץ.

אז בתל אביב כבר היינו ויש פיצות מעולות, הפעם הרחקנו לרובע בראשון לציון ולמען האמת היה שווה את הנסיעה ובגדול.

שבת בבוקר יום יפה, לקחנו את הילדודס ,הוא ואני ונסענו לרובע, איזור יפה ומפתח עסקית ,היה איזור תעשייה די נידח ומתפתח בצורה מדהימה. המון אוכל, חנויות בגדים ועוד.

והמטרה שסימנו לנו- פיצה זזה - איטלקייה על המשקל- pizza-al-taglio, וזה רץ עכשיו פיצה על המשקל.

יניב ברהום הוא השף קונדיטור/ יניב הוא בעל נסיון רב כקונדיטור במקומות וברשתות שונות בארץ ואצל יניב מרגישים שהכל בא מאהבה, אדם חביב ומקצועי שישב עימנו לשולחן והסביר על הקמחים מהם עשוייה הפיצה- שניים במספר; טירוסולה וקמח סמולינה שעשוי מדורום. (ורק פחות מ- 1% שומן) 

כנראה שהשימוש בקמחים הללו+ מוצרלה טבעית ממחלבה קטנה שאיני יודעת את שמה, רוטב העגבניות ועוד חומרים שמגיעים היישר מאיטליה, בירת הפיצה עושים את פיצה זזה למה שהיא- פיצה מושלמת עם בצק קריספי והבצק עצמו עובר תהליך של לישה מיוחדת ותפיחה מבוקרת של 36 שעות והטעם הו הטעם- אני התמכרתי.

יש המון תוספות ואפשרויות ותיכף אמנה לפניכם. יש קצת קינוחים ושלל משקאות קלים.

וזהו למעשה הסניף השני של פיצה זזה, בהוד השרון הסניף כבר עובד יפה כשש שנים ופיצה זזה קוצרת מחמאות וקיטונות ביקורות טובות ומהללות.

הבעלים עצמם עברו השתלמויות באיטליה כדי ללמוד את רזי הבצק והביאו ארצה את שף פיציולו איטקלי שממש לימד אותם אחד לאחד את התהליך כולו של ערבוב, לישה, התפחה וזאת תוך כדי שהוא שר את השיר על ZAZA האהובה האבודה שנמצאה בפיצרייה ברומא.

אז רומא זה כאן ברובע בראשון לציון, אני אומרת לכן/ם זו פיצה ברמה עולמית. 

הפיצה מוגשת בצורת ריבועים ונמכרת לפי משקל, המחיר 90 ש"ח לק"ג לכל הסוגים והתוספות.

 

אז אנחנו דגמנו פיצה מרגריטה שהיא הפיצה הבסיסית ביותר עם רוטב עגבניות ומוצרלה שכמה שהיא פשוטה, כך הייתה טעימה כמות שהיא - ברמה.

 

פיצה פפרוני נהדרת ופיקנטית.

פיצה עם פלפל קלוי ושום- רוטב עגבניות, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה, שום קונפי, גבינה מלוחה ופטרוזיליה. אהבתי מאוד מאוד.

בטטה קפרזה עם רוטב רוזה, מוצרלה פרסקה ובזיליקום. כתומה וטעימה.

4 בצלים- צבעונית עם בצל לבן, ירוק, סגול ועירית, בלסמי מתקתק משהו רוטב עגבניות ודווקא גבינה מלוחה. שילוב מנצח.

ופיצה ביאנקה- שהיא עם בצק לבן ובעצם ללא רוטב עגבניות. עם פטריות שמפיניון רעננות, מחית כמהין, מוצרלה , פטרוזיליה ורוטב שמנת. פיצה מושלמת שלא יכולתי להפסיק לאכול ממנה.

 

אז הייתה לנו חוויה ושאפו ליניב השף קונידיטור האמון על הפיצות הנפלאות על שלל התוספות.

בפעם הבאה שאגיע אטעם מהאחרות; קפרזה עגבניות, חצילים פטה, חריפה, פוטנסקה, זיתים, חזה עו ףפטריות, חזה עוף פיקנטי צ'וריסוס, חזה אווז, קרבונרה ויש גם מקלות שום , כך שאם בא לכן/ם לגוון עם משהו אחר לאחר הפיצה :)

 

יש מבצעים נהדרים, של פיצה שף ומקלות שום ושתייה גדולה- 108 ש"ח.

מרגריטה כפולה, האחת רגילה ואילו השנייה עם תוספת לבחירה - 126 ש"ח.

פיצת שף ופיצה מרגריטה- 148 ש"ח

שתי פיצות שף - 158 ש"ח.

ומבצע משולש- שתי פיצות שף וגם פיצה מרגריטה- 218 ש"ח.

 

קינוחים יש שניים- מוס שוקולד בלגי ופרפה שוקולד לבן.