הכורכום (Turmeric | Curcuma longa) הוא צמח נפוץ ברחבי דרום אסיה ובתת היבשת ההודית. שורש הצמח מצוי בשימוש קולינרי ורפואי נרחב ברחבי העולם, מזה אלפי שנים. שורש הכורכום משמש כאחד התבלינים החשובים במטבחי אסיה השונים. הכורכום הוא אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר ברפואות המסורתיות של הודו, סין, ויאטנם, קוריאה, יפן ובכל רחבי דרום מזרח אסיה. בשימוש רפואי מסורתי, הכורכום משמש לטיפול במגוון רחב של מחלות בדרכי העיכול, במערכת הלב וכלי הדם, לטיפול בבעיות שלד ומפרקים, בדלקות כרוניות, במחלות עור ועוד.

 

 

 

ברא צמחים (משורש המילים בריאה ובריאות) הינה החברה המובילה בישראל לייצור ולפיתוח תוספי תזונה מבוססי צמחי מרפא. החברה הוקמה בשנת 1997, על ידי שרון וריאן קוצר, כקליניקה לטיפול בצמחי מרפא, אשר יוצרו באופן עצמאי. מאז ועד היום החברה גדלה והפכה למרכז רחב ידיים, המשלב קליניקות טיפוליות שונות, מפעל מתקדם לייצור ולפיתוח צמחי מרפא ותוספי תזונה, גן צמחי מרפא, מרכז מבקרים וחנות מפעל. בשנה האחרונה החברה רכשה את חברת "זן צמחים", אשר התמזגה עם החטיבה הסינית בחברה.

החזון של ברא: "בריאת דרכים חדשות במסע של בריאות, צמיחה והתפתחות תמידית".

 

 

כורכומין אפקט הוא תכשיר כורכומין מתקדם מהדור החדש, המכיל שילוב של כורכומין ורכיבים כורכומינואידים, בשילוב עם רכיבים פוספוליפידים (מלציטין סויה), להעצמת הספיגה והזמינות הביולוגית בגוף האדם.

כורכומין אפקט מאפשר לכם ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של הכורכומין, בצורה קלה, נוחה ויעילה, עם ספיגה מקסימלית בגוף האדם, בשיעור של פי 30 בהשוואה לכורכומין רגיל.

 

 

מתוך אנספור מחקרים עולה כי הכורכומין בעל תכונות אנטי בקטריאליות, אנטי פטרייתיות ואנטי ויראליות, והוא הראה גם השפעה רפואית חיובית במאות מנגנונים ביולוגיים שונים, הקשורים בתהליכים דלקתיים בכבד, בשיפור התפקוד של המנגנון החיסוני, במחלות ניווניות של המוח, בתהליכים טרשתיים בכלי הדם, בעיכוב של גידולים סרטניים, בוויסות רמות הסוכר והשומנים בדם ועוד.

 

 

 

ויש גם מתכונים

 לקראת החורף בחרתי למענכם תבשיל עדשים הודי כתום

 

 

המצרכים הדרושים:

לסיר:

2 כוסות עדשים אדומות (שלמות או חצויות)

2 ס"מ שורש כורכום טרי קצוץ דק (לא חובה)

כפית אבקת כורכום

 

למחבת:

שני בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

עגבנייה אחת גדולה חתוכה לקוביות קטנות

כפית זרעי כמון טחונים

כפית זרעי שומר טחונים

כפית זרעי כוסברה טחונים

חצי כפית אבקת כורכום

חצי כפית צ'ילי גרוס - חריף או מתוק (לא חובה)

שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

 

אופן ההכנה:

בסיר: שמים את כל החומרים של הסיר עם כליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, כאשר אמור להתקבל מעין מרק.

במחבת מטגנים במעט שמן זית או קוקוס את הבצלים, עד להזהבה (בסבלנות על אש בינונית).

לאחר ההזהבה מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והעגבנייה ומטגנים עוד כ-4 דקות.

מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כחצי דקה (בזהירות לא לשרוף אותם).

בעזרת מצקת מוסיפים כארבע מצקות של המרק החם, מהסיר אל המחבת עם הירקות והתבלינים. מערבבים היטב כדקה אחת ושופכים את כל תכולת המחבת חזרה אל הסיר (אל שאר המרק).

מביאים שוב לרתיחה עדינה ולאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.

מוסיפים מלח לפי הטעם ועלי כוסברה קצוצים.

בהגשה ניתן לפזר קוביות קטנטנות של גמבה אדומה.

ניתן לאכול כמרק עם לחם שיפון איכותי או להגיש עם אורז וצ'פטי כמו בהודו.

 בתאבון

 

 

 

כדי להעצים את חווית הבריאות מרחיבים ב- ברא את האפקט הטיפולי של המוצרים עם המלצות לתזונה נכונה ולאורח חיים בריא. אורח חיים נכון ומאוזן הוא מפתח לבריאות תקינה ולאריכות ימים. 


 

 

 

להשיג בכל חנויות הארץ . 

לתמיכה והדרכה  - ברא צמחים בע"מ, העתיד 1 פארק התעשייה יוקנעם

טל': 04-9899051 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך

  בחירות נכונות אימון אישי וקבוצתי

 0506489787