צהריים טובים.

 


הייתי בקורס תזונה באוניברסיטה עם פרופ' ורב מומחה לתזונה במשך שנה שלמה. שם למדתי על מזונות על, כמו תה ירוק, שמן זית, ברוקולי, שיבולת שועל, סלק ועוד. אהבתי את הלימודים המעניינים .זה היה כבר לפני כמה שנים טובות ויישמתי חלק מהדברים כחלק מתזונת בני הבית ושינינו המון הרגלים בביתנו, כמו למשל לאכול אורז מלא, פסטה מקמח דורום, קוסקוס מלא ואנו אופים הרבה בבית עם קמח מלא, גם פיצות ועוד. אינכם מתארים לעצמכם את ההבדל בין אלו לבין אלו שלא מלאים. מה הקמח המלא ומרעיו תורמים לגוף. כל הסיבים הטובים הללו.

כשהוזמנתי לכנס של האוכל הבריא, קפצתי על המציאה הזו ממש, לסקר כזה כנס נהדר ולמען האמת התפלאתי לשמוע שזו הפעם הראשונה שכנס מסוג זה מתקיים בארץ.

אני שומעת מהרבה אנשים ששינו את אורח החיים שלהם, עושים יותר ספורט, שותים מים במקום מיצים ומוגזים שכל כך לא בריאים, עברו למזון מלא, חלקם הפכו לצמחונים, טבעוניים וכל אחד שיעשה כראות עיניו לפי מה שמתאים לו ולגופו ומה שמסתדר לו.

היום בכנס הבנתי שיש עוד הרבה דברים בריאים, מין מזונות על כאלה שאפילו לא שמעתי עליהם עד כה.

תמיד כיף לשמוע דברים חדשים, ללמוד, לחיות חיים בריאים יותר ,לגוון בתזונה, להיות קלילים יותר.

eatwell או בעברית צחה- לאכול טוב, לאכול נכון זוהי קהילה שתומכת בבריאות ובשיפור בריאותי.

הקהילה קיימת מעל 8 שנים  והיא המשווקת של הספר של סופר פוד              .

ראשון המרצים היה שרון קוצרשעוסק ומתמחה ברפואת צמחים קליני בבלינסון  והוא מראשוני וותיקי התחום של רפואת הצמחים בארץ.

והוא למעשה מחזק את התורה של הגשר בין עולם הצמחים לעולם התזונה כשלצמחים ידוע שיש ערכים מרפאים- פחות תזונתיים כשאת הערכים האלה מספקת התזונה הנכונה והבריאה ויש כאן בעצם חזרה לטבע, לימים הקדומים. להתחבר לאדמה ולכל הטוב שהיא מעניקה לנו.

בראש ובראשונה סיפר לנו על הגוצ'י - פרי שיש בו כמות גבוהה של רכיבים תזונתיים ראשוניים ומשניים בריכוזים ובמגוון רחב. 

הם עשירים ומשביעים שזה יופי.

וההפתעה של ההרצאה בכנס סופר פוד נחתה לי בדמות בלוט,כן כן בלוט כזה שכולנו מכירים מטיול ביער ארצישראלי, או גינה גדולה ליד הבית. מעץ האלון, גיליתי כי הבלוט שימש כמזון העיקרי של אוכלוסיות שלמות בתקופות קדומות בארץ ישראל.

יש טנינים בבלוט, ורמת חלבון גבוהה מאוד וכשהבלוט ארוך יותר, כך הוא מזין יותר. ולחשוב שרק שיחקנו תמיד בבלוטים.

עוד משהו חדש שלא ידעתי לפני כן, האלוורה  שיש ממנה 400 סוגים שמקורה בצפון אפריקה משמשת חוץ מלטיפול בכוויות או דלקות עור ועקיצות גם כמזון על. יש בה חומר שמעודד יציאות.

היא מגבירה יעילות של טיפולי כימותרפיה ומפחיתה את תופעות הלוואי הקשות שלה, נהדרת למניעת בחילות בהריון ומאיצה החלמה של תאים פגועים.

אמרנו מזון על- אז אלוורה נחשבת לכזו.

כמובן שתלוי איפה גידלו אותה, מה עושר הקרקע של גידולה, גובה פני הים.

הג'ל מתחמצן במהירות עצומה אבל אם מגדלים אלוורה בגינה הפרטית, ניתן לסחוט ישר מן העלה השמנמן ולהוסיף לשייק פירות, או שייק עשבים ירוק. מדהים.

עוד הרצה בפנינו ד"ר מיכאל ווינפאס, רופא משפחה שמתמחה בתזונה מבריאה.

הוא סיפר לנו על אצת הספירולינה, אצה כחולה-ירוקה שגדלה באגמים ובנהרות ברחבי העולם.

הירוק של האצה- הוא הכלורופיל  והכחול הוא פיקוצאנין- שנחשב לקוסטרום של הטבע (כמו הערכים הגבוהים של חלב אם)

בשנת 1974 ועדת המזון של האו"ם הגדירו את האצה הזו כמזון עתיר וגם בסוכנות החלל.

65% מאצת הספירולינה הם חלבון וסיבים תזונתיים.

 

בשנים האחרונות בארץ ,כמו גם בכל העולם גוברת ההכרה בתכונות הנפלאות של מזונות העל.

המדובר במזונות מן הטבע והם מסייעים במניעת ובריפוי מחלות, מחזקים את מערכת החיסון בגופנו, משפרים אף את התפקוד המיני ומי שצורך אותם מרגיש אנרגיה וחיוניות ואף מגבירים את ייצור הסרטונין, כך שמי שצורך כדורים להגברת ייצור הסרטונין, ראוי שיבדוק באישור מוסמך כמובן אם הוא יכול לדלל את מינון הכדורים ולצרוך יחד עם זאת את מזונות העל הללו.

כל הסופר פוד הזה עשיר בויטמינים, מינרליים, אנזימים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים שפועלים ביחד בגופנו בהרמוניה ומחזקים אחד את הערכים התזונתיים של השני וזה עובד נפלא ביחד.

אז כדאי ורצוי לשלב מזון זה בהתנהלות היומיומית שלנו.

eatwell והוצאת הספרים - "פוקוס"  היו החלוצים לעשות כנס כזה בריא בארץ שמיטב המרצים הרצו בו, סיפרו לנו על מזונות העל ואף קיימו סדנאות, באחת אני נכחתי- סדנת שיקים בריאים שאותה העבירה עם אומינה קדמי, יועצת בריאות הוליסטית ותזונה אינטרגרטיבית.

חבל שפיספסתי את סדנת השוקולד עם ניר לוי, שף רו-פוד לסופר פוד , טבעוני ובריא.

לאחר מכן התקיימה הרצאה של שלמה דהרמה- מרפא טבעי המתמחה באירידולוגיה וניקוי רעלים.

כל הבאים לכנס, קיבלו את הספר הנפלא של דיוויד וולף- superfood - המזון והתרופה של המחר" והמון דוגמיות של מזונות על, כמו אצת הספירולינה, כלורלה, לשייק ירוק, ספירולינה בשבבים, ריחן קדוש אורגני מתוצרת "על עלים- גידול אורגני של צמחים ותוספי תזונה. ודוגמית של שורשי ציון שמייצרים קרקרים טבעיים מסלק-שומשום ועוד דברים בריאים, טעמתי והיה מדהים.

את השייק הסגול גול עם האסאי אני חייבת להכין בבית, נראה לי טעים מאוד.

היה עשיר, תורם ומרתק. 

מצרפת לכן/ מעט תמונות של המוצרים שתוכלו לתת הצצה קטנה לחלון המזון הבריא הזה.

ויש גם אחלה מתכון לשייק אסאי.

 

 

 

שרון קוצר, הרבליסט קליני..

 

 

 

ד"ר מיכאל ווינפאס MD

 

 

אומינה קדמי, יועצת בריאות הוליסטית ותזונה..

 

 

 

 

שלמה דהרמה, מרפא טבעי, מתמחה באירידאולוגיה וניקוי רעלים

 

 

ניר לוי, שף רו-פוד ובישול טבעוני בריא

 

 

 

http://www.naturopedia.com/article.asp?rId=814