מוס גבינה בכוס עם גנאש שוקולד ותותים
עוגת גבינה קרה בצנצנת בוטיק המורכבת ממוס שמנת עדין, בשילוב מנצח של תותים ושוקולד עם קרמבל בתחתית ומעל
לתחתית הכוס – קרמבל:
110 ג' קורנפלור
75 ג' סוכר דמררה (חום בהיר) – 4כפות
75 ג' סוכר לבן – 4 כפות
70 ג' אגוזים (פקאן/פסטוק)
120 ג' חמאה
קינמון
אופן ההכנה:
במעבד מזון לגרוס כל חומרי הקרמל לפירורים
להכניס לאפייה של 8 ד' בתנור בחום 150 מעלות
לטחון שוב במעבד מזון לפירורים גסים-דקים
גנאש מריר:
200 ג' שמנת מתוקה
200 ג' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
להרתיח השמנת ולשפוך על השוקולד. לערבב היטב עד קבלת קרם
מוס גבינה:
250 ג' גבינה שמנה 30 אחוז לפחות – מסקרפונה/נפוליאון/פילדלפיה
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה – 15 אחוז שומן לפחות
3 חלמונים
3 חלבונים
5 כפות אבקת סוכר
4 כפות סוכר
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. לטרוף בקערה גבינת שמנת + שמנת חמוצה + גרידת לימון במטרפה ידנית
2. במיקסר לטרוף שמנת מתוקה לקרם רך ולהוסיף אבקת סוכר
3. להוסיף לקערת המיקסר חלמונים ולהוסיף את הגבינות וגרידת הלימון – לטרוף במהירות נמוכה עד לאיחוד חומרים
4. להוציא קרם הגבינה מהמיקסר ולהעביר לקערה. לקרר במקרר
5. לשטוף היטב קערת המיקסר ולנגב – לטרוף חלבונים במיקסר עד שהם הופכים לקצף. להוסיף סוכר. להמשיך לטרוף עד לקצב רך.
6. להוציא קרם הגבינה מהמקרר, להוסיף חלבונים מוקצפים לקרם הגבינה בקיפול
הרכבה :
בתחתית הכוס לפזר קרמבל, מעליו גנאש מעליו חצי כוס מוס שמנת מעליו תותים מעליהם גנאש למלא הכוס עד הסוף מוס שמנת ולפזר למעלה בקרמבל. ניתן לשים סירופ מייפל מעל הקרמבל.
אפשרויות נוספות לגיוון :
ניתן לעטר את מוס הגבינה בכמה אופנים : לשים פירות יער מלמעלה, לזלף מעט סירופ דובדבנים ניתן לשים למעלה שברי שוקולד או שברי פיסטוק או שברי עוגיות טבולות בקפה.





React to WordPress