משרה

שוק טלה מפורקת לשרירים

ענבי יין

מרווה

פלפל ירוק חריף או שחור

 

להרכבה

160 גרם בשר שוק טלה

 3 כפות טחינה (ראה מתכון)

שמן זית

מלח ים אטלנטי

בצל חצוי

עגבניה חצויה צלויה (ראה מתכון)

פלפל ירוק חריף שלם

 

1. עם ידיים נקיות נמעך את הענבים עם האצבעות ונייצר מיץ, ניתן לו לעמוד כמה שעות עד לילה בטמפרטורת החדר עם השזרות והקליפות. נוסיף את המרווה, הפלפל ונתחי השוק ונכניס למקרר ללילה אחד לפחות עד שניים.

 

2. מוציאים נתח ומייבשים אותו עם ניר סופג מהמיץ ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, מתבלים בפלפל שחור ושמן זית וצולים בטאבון חם או תנור למידת עשייה של  טיפה פחות ממדיום. פחות או יותר זמן הצלייה יהיה סביב תשע דקות. נותנים לנתח לנוח דקה או שתיים. בשר השוק צריך להיות ורוד ולא אדום ונא

 

3. במקביל צולים את הירקות שנלטף בשמן זית ומלח בטאבון, בתנועה סיבובית מורחים את הטחינה עם כף על צלחת. פורסים עם סכין חד מאוד את הנתח לפרוסות דקות ככל האפשר ומעבירים כאחד לצלחת. מסדרים את הירקות הצלויים מזלפים שמן זית ומגישים

 

 

אייל שני יעביר את סדנת הבישול "אוכל למחשבה" בפסטיבל תושבים מבשלים - שתיערך בקריית ים בין התאריכים ה- 1.3.2015 – 6.3.2015

 

לעמוד הפייסבוק של הפסטיבל