שבת שלום,

 


 

אין יותר כיף מלהכין בבית אוכל, לבשל, לאפות וכשיש חומרי גלם משובחים זה יוצא נהדר, טעים מאוד, כיף לאכול כשמעדן פירות יער או אפרסק-פסיפלורה הם עם 100% פרי - לא 30% וגם לא 40% 100 אחוז פרי שזה נדיר! , ללא תוספת צבעי מאכל או חומר משמר. חומר גלם מושלם לעבודה במטבח שלנו.

אז הגיעה לי חבילה מתוקה של "המעדניה" ,טחינה ודבש, טחינה וסילאן וריבות הפלאים שנקראות אצל המעדניה- מעדן פירות יער ואפרסק פסיפלורה.

אז החלטנו מכל הטוב הזה ללכת על עוגיות פריכות-נימוחות עם בצק החמאה של רפי שלנו במילוי של שני מעדני הפרי שלעיל.

 

עוגיות נימוחות עם מעדן פרי יער ואפרסק-פסיפלורה מבית המעדניה

 

חומרים לבצק:

200 גרם חמאה

200 גרם קמח

100 גרם קורנפלור

80 גרם סוכר

1       סוכר וניל

1 ביצה

מעדן פרי יער ומעדן אפרסק-פסיפלורה למילוי.

אופן ההכנה:

לערבב הכל במיקסר עם הגיטרה מלבד הקמח, עד שהחמאה והסוכר הופכים לקרם חלק.

בסוף להוסיף את הקמח.לא ללוש יותר מדי. עד שתהיה מקשה אחת ומיד להוציא.

להניח במקרר עטוף בניילון נצמד לשעה.

לחמם תנור ל-220 מעלות.

לקרוץ עיגולים, להניח במרכז כל עיגול כפית גדושה במעדן פרי ולהניח עליו עוד עיגול של בצק. לעשות שני חורים קטנים עם קצה של סכין (כדי שהאוויר יוכל לצאת החוצה).

להכניס לתבנית עם נייר אפייה מעט רווח ביניהן.

להכניס לתנור ל-10 דקות עד 15 דקות עד שמקבלות צבע זהוב קל.

לפני ההגשה ניתן לפזר מעט אבקת סוכר.

 

בתיאבון!!

 

 

 

 

 

הנה עמוד הבית של המעדניה בחולון, שם תוכלו למצוא מגוון ממרחי טחינה, פירות, מתוק, מלוח, רטבים מלוחים ומתוקים, מרינדות, קרקרים משובחים ויינות צעירים מיקב יהונתן אשר במטה יהודה.

 

 

http://www.the-deli.co.il/#!products/c1evh

 

 

התוצר הסופי והמתוק ושיהיה שבוע טוב