המרכיבים:

עוף שלם

1 ראש שום מפורק לשיני שום

10 לימונים כבושים קטנים

20 זיתים שחורים מגולענים

330 מ"ל זיתים שחורים

5 גבעולי תימין

1 צנצנת ארטישוקים משומרים (אופציה)

קורט פלפל שחור

קורט מלח

 

 

הוראות:

1. להכין מדורה גדולה עם הרבה גחלים.

.2לפרוס 3 יריעות גדולות של נייר אלומיניום אחת על גבי השנייה בצורה כזאת שהנייר יהיה גדול מספיק לעטוף את העוף

3.להניח את העוף במרכז היריעה ולפזר מעליו את כל החומרים למעט היין או הסיידר

4.לסגור את העוף עם השכבה הראשונה של הנייר אלומיניום וכאשר העוף כמעט מכוסה, למזוג את היין או הסיידר על העוף.

5. לסגור היטב את נייר האלומיניום שכבה אחרי שכבה ולהכניס את העוף בעדינות למדורה ולכסות עד כמה שניתן בגחלים.

6. לצלות את העוף כ-45 דקות

 

 

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק