אני אוכלת טחינה כמעט מידי יום.  זו הדרך הכי טובה להוסיף לגוף סידן. ולהימנע מתוספות מיותרות. הטחינה הגולמית של אוחה טעימה ועכשיו גם באריזה חדשה..


 

                                                                                   

"אחוה" משיקה: טחינה גולמית רגילה וטחינה גולמית מלאה בעיצוב חדש.אריזות הטחינה החדשות מדגישות את הערכים התזונתיים והבריאותיים הגבוהים של הטחינה מתוצרת אחוה. היא עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים וללא תוספת נתרן.

 


 

 

חברת אחוה הנה מובילת שוק הטחינה הישראלי כיום. בתחקיר מיוחד ששידרה תוכנית "כלבוטק", דירגה התוכנית את הטחינות המומלצות וקבעה כי הטחינה המלאה דלת הנתרן של חברת "אחוה" הנה מהמומלצות ביותר וכי ערכיה הם מהגבוהים הקיימים במוצרי הטחינה בישראל.

 

ויש גם מתכון נהדר מבית אחוה- טריו של טחינה 

שלב א': הכנת הטחינה. לכל בית יש את הטחינה שלו. חלק אוהבים עם תבלינים מיוחדים וחלק מוסיפים עשבי תיבול. הנה המתכון הכי קל שבעולם להכנת טחינה חלקה וטעימה  .

מצרכים  : 

  1 קופסת 500 גרם טחינה גולמית של אחווה

  2 שיני שום

כפית שטוחה מלח גס

  1 כפית שמן זית

מיץ מלימון שלם

  500 מ"ל מים קפואים (הכי קרים שיש  ) 

 

הכנה  : 

מכניסים את כל המרכיבים לכוס גבוהה של מוט בלנדר (אפשר כמובן מעבד מזון או בלנדר רגיל  ) 

ומתחילים לאחד את הכל בפולסים קצרים שהולכים ומתארכים עד לקבלת מרקם קטיפתי ונעים  . 

אפשר להוסיף מים קרים במידת הצורך עד לקבלת המרקם הרצוי  . 

 

טחינת אבוקדו

 מצרכים:

1 כוס טחינה מוכנה

1 אבוקדו שלם ללא הקליפה וללא הגלעין

1 כף מיץ לימון

2 כפות שמן שומשום

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

 

להכנה:

מועכים את האבוקדו במזלג. רצוי לשמור על מרקם גס ולא מחית.

מוסיפים את המיץ לימון ואת השמן שומשום ואת הבצל הירוק. מערבבים הכל ויוצקים על צלחת טחינה מוכנה. בחישה קלה וזה מוכן להגשה.

 

טחינת חצילים

 מצרכים

1 כוס טחינה מוכנה

1 חציל שלם, שרוף באש (אפשר גם לרכוש את החצילים המוכנים בצנצנת)

2 שיני שום קצוצות בסכין

צרור קטן של כוסברה קצוצה.

2 כפות שמן זית

 

להכנה:

מסירים את קליפה של החציל השרוף, (אפשר להשאיר קצת פחמים, זה רק משביח את הטעם) וקוצצים הכל עם סכין גדולה.

מוסיפים את השום, את הכוברה ואת השמן זית ומערבבים היטב (הנועזים מוסיפים חלמון ביצה. זה יוצא חלומי)

יוצקים הכל מעל מעל לצלחת טחינה מוכנה. ערבוב אחד בלבד וזה מוכן

 

טחינת פלפלים קלויים וערמומיים

 מצרכים:

1 כוס טחינה מוכנה

1 פלפל אדום קלוי על האש ולאחר שהוסרה הקליפה (ניתן לרכוש פלפלים קלויים בתחמיץ)

2 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

 

2 כפות שמן זית משובח

 

 


כשרות: בכשרות הבד"ץ העדה החרדית ירושלים (פרווה).

מחיר מומלץ לצרכן: 10 ? 13 ? לאריזת 500 גרם. להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות