בסיס התבשיל (רדוקציה):

 

·       4 כפות שמן צמחי (קנולה/תירס/חמניות)

·       1 בצל גדול

·       1  כרישה

·       1  גזר גדול

·       2\1 חבילת סלרי אמריקאי

·       מלח

·       פלפל גרוס

·       רבע פלפל צ'ילי אדום או ירוק

·       1 כפית פפריקה

·       3 יח' עלי דפנה

·       4 יח' פלפל אנגלי

·       1 כף רסק עגבניות

·       1 בקבוק יין אדום

 

להשחמת הבשר:

 

·       בשר

·       מלח

·       פלפל

·       קמח

·       שמן צמחי (קנולה/חמניות/תיר/סויה)

מרכיבי הקדירה:

 

·       צוואר טלה פרוס או שלם או ממולא מושחם

·       10 שיני שום

·       מים/ ציר עוף/ ציר בקר

·       2 גבעולי טימין טרי קצוץ

·       4 בצלים קטנים

·       4 גזרים קטנים

·       4 עגבניות

·       4 תפו"א

 

הוראות הכנה:

בסיס: חותכים את כל ירקות הבסיס לקוביות זהות בגודל רצוי קטנות (ס"מ על ס"מ). מעבירים לסיר ביחד עם השמן ומאדים בחום גבוה עד להשחמה ושבירה של הירקות. מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה) ומאדים כ 4 דקות נוספות, מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ 35-40 דקות נוספות.

השחמת הבשר: מתבלים את הבשר במלח ופלפל, מקמחים ומטגנים על חום בינוני כ-4-5 דקות מכל צד להשחמה יפה. הצבע הרצוי חום זהב.

 

הרכבת הקדירה:

בתנור: מחממים תנור ל 170 מעלות. בתבנית עמוקה מסדרים את הבסיס ואת כל מרכיבי הקדירה, ממלאים נוזל (ציר או מים) כ 1 ס"מ נמוך יותר מהבשר, משלימים מלח ופלפל, מכסים היטב בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור ל2-3 שעות.

בסיר: מסדרים את הבסיס וכל מרכיבי הקדירה בסיר בסדר הבא:

בסיס הקדירה, הירקות (שלמים או בגודל הרצוי להגשה), הבשר והנוזל בגובה שכמעט מכסה את הבשר והירקות. מבשלים עם מכסה על אש קטנה כ2-3 שעות.

טיפים:

·       יש להכין יום מראש, הטעמים יהיו טובים יותר ומלאים יותר.

·       לא לחמם במיקרו אלא באותה שיטת בישול שבחרתם לקדירה.

 

טוויסטים: מספר דברים שאפשר להוסיף שיהפכו קדירה מעולה למעניינת ומיוחדת.

·       להחליף חלק מהנוזלים למיץ תפוחים

·       להחליף חלק מהנוזל למיץ תפוזים

·       להוסיף מעט וורצ'סטשייר

·       להוסיף מעט חזרת

·       להוסיף חתיכות חזה אווז מעושן

·       להוסיף פטריות

·       להוסיף יין פורט