בין אם אתם יותר בקטע של קפה חלק וחלש, קפה מורכב ושוקולדי או אחד קצת יותר מתוק ופירותי - חווית הקפה שלכם עומדת להשתנות מהקצה אל הקצה.

מה בעצם הופך את קפה בינז לכל כך ייחודי וחדשני? הכירו את טרנד הגל השלישי של הקפה, שמביא את קפה הפרימיום "ספשלטי" היישר מהחוואים אל כוס הקפה שלכם.

 

טרנד הגל השלישי

כמו כל דבר, גם לקפה יש טרנדים ומהפכות שמשנים אותו מקצה לקצה. בגל הראשון, לפני מאה שנה, הקפה נכנס לראשונה אל המטבח הפרטי ושינה את הדרך בה אנחנו פותחים את הבוקר. כעבור חמישים שנה הגיע אל החוף הגל השני, בו הדגש עבר אל איכות, מקורות הקפה ואופן הכנה, שהביאו אלינו את האספרסו, המקיאטו או הקפוצ'ינו.

 

והנה, אנחנו בעיצומו של הגל השלישי - הגל ששם את הפולים במרכז והביא לנו שיטות הכנה חדשניות של קפה. הגל השלישי מתמקד במקורות הספציפיים של הפולים, בתתי-הזן המגוונים של פולי הקפה, בצורת הייבוש, בדרגת צבע הקלייה, בסוגי החוות השונים ובחקלאים המגדלים את הפולים. היום הקפה, כמו היין, הפך לאומנות של ממש, כזו שמביאה ללשון טעם ייחודי וארומטי.

 

ספשלטי קופי

סוגי הקפה האיכותיים ביותר בגל השלישי הם הספשלטי קופי, שזוכים לצמיחה מטורפת בקטגוריית הפרמיום של הקפה. אם תשתו קפה ספטשלי, תזכו לניחוח ארומטי, ולקפה המשלב בתוכו חמיצות ופירותיות המוסיפים לקפה גוונים נוספים ומענגים. את פולי הספשלטי נהוג לטחון טחינה גסה, זאת בניגוד לאספרסו ולקפה הטורקי. בנוסף לקפה הפילטר שאנחנו מכירים, אפשר למצוא את קפה ניטרו המשלב גזוז עדין, וקולד-ברו שהוא למעשה קפה קר בהשריה אטית.

 

הכירו את החוואים של קפה בינז

כנראה הדבר הייחודי ביותר במהפכה השלישית הוא הקשר ההדוק עם החוואים, קשר שמשתלב בכל התהליך של קפה הספשלטי - משלב הגידול ועד האריזה. החוואים של קפה Beanz הם גבריאל מאוגנדה, לואירז אלברטו מברזיל וסיה מאינדונזיה. כל אחד מהם מספק פולים מזנים שונים, המשלבים טעמים ייחודים ומורכבים ועוצמות שונות, מקלייה בהירה ועד קלייה כהה - כך שכל אחד יכול למצוא את טעם הקפה האידאלי שלו.