באנה אל עבד בפנייה ישירה ומטלטלת לנשיא טראמפ
מאות אלפי אנשים מכל העולם עוקבים אחרי באנה בת ה-7 מסוריה, המספרת על המציאות הבלתי נסבלת והאיום התמידי על חייה בטוויטר. כעת לאחר מתקפת הגז באידליב בה נהרגו עשרות ונפצעו מאות, באנה מנצלת את הבמה כדי להעביר מסר חריף ישירות לדונלד טראמפ
באנה אל עבד הפכה לסנסציית רשת בנסיבות הכי עגומות שניתן לתאר. בת ה-7 כותבת בטוויטר על חייה וחיי משפחתה בסוריה, תחת הפצצות בלתי פוסקות ולחימה שמאיימת על חייהם בכל רגע נתון. עם הימשך מלחמת האזרחים בשכנתנו מצפון, אל עבד ממשיכה לצבור עוד ועוד עוקבים מכל העולם שלומדים דרכה על המתרחש בסוריה וחוזים בזוועות דרך עיני הילדה. כעת, באנה אל עבד מנצלת את הבמה שלה מול 362 אלף עוקבים וסיקור תקשורתי צמוד, כדי לפנות ישירות למנהיגי העולם, ובראשם מנהיג העולם החופשי דונלד טראמפ.
אתמול פורסמו דיווחים על הזוועה האחרונה שהתרחשה בשטח סוריה, כשמטוסים סורים או רוסים הפציצו את מעוז המורדים באידליב בגז, ככל הנראה סארין, ממנו הנשיא אסד התחייב להימנע בהסכם מול הנשיא אובמה. 100 נהרגו, מאות נוספים נפצעו והתמונות שפורסמו מהאירועים האחרונים הן בין המחרידות שיצאו מסוריה בשנים האחרונות. אל עבד לקחה את אחת התמונות הקשות ביותר מביניהן, ובפניה קורעת לב היא כתבה: "זה היה היום בסוריה באידליב. היי דונלד טראמפ, אתה אוהב את זה?".
בחודש שעבר אל עבד פרסמה סרטון בו היא מתחננת למנוע בדיוק את זוועות כמו זו שהתרחשה אתמול. "אני רוצה לספר לכם שהילדים בסוריה מתים בכל יום מההפצצות, בבתים שלהם. יחד, אנחנו יכולים לעזור להם. יחד, אנחנו יכולים להציל אותם. רק תנו לנו. אנחנו נתגבר על זה יום אחד". מאז היא הספיקה לחשוף עוד מהזוועות העוברות על ילדי סוריה, ואפילו להתבדח קצת עם תמונה מתוקה שלה עם אחיה ישנים יחד עם הכיתוב "כשאתם לא מפחדים מההפצצות יותר".
מסרים נוספים ששלחה באנה בימים האחרונים למנהיגי העולם, פנו למנהיגים שונים בעולם הערבי כמו גם לאו"ם ולראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו. "זה המסר שלי למנהיגי העולם: אף פעם לא מאוחר מדי. תצילו את האזרחים של סוריה עכשיו", באנה כתבה בעמוד הטוויטר שלה. "המסר שלי לאו"ם, המלך סלמן, שייח מוחמד בן ראשד אל מכתום וג'סטין טרדו: יש לי רק משאלה אחת, והיא שתסיימו את המלחמה בסוריה עכשיו. בבקשה. תודה".





React to WordPress