איך בוחרים דגים?

בזמן בחירת הדגים, בשוק או בחנות, אנו משתמשים כמעט בכל החושים שלנו:

  • חוש ריח- מריחים את הדג ומוודאים שאינו מסריח או שיש לו ריח לא טוב אחר.
  • חוש הראייה- מבצעים סריקה של הדג, מוודאים שהוא מבריק ולח. שימו לב במיוחד לשני מאפיינים המעידים על טריות: עיניים בולטות (דג עם עיניים שקועות אינו טרי); צבע אדום של הזימים.
  • חוש המישוש- מוודאים שבשר הדג אלסטי-קפיצי באמצעות נגיעה בבשר הדג. אם במקום בו נגעתם בדג נוצר שקע, זו אינדיקציה לכך שהוא אינו טרי.

 

עוד ב Onlife:

 

קבב מוסר ים על מצע יוגורט וזיתים ירוקים

כמות ל-4 סועדים:

 

מצרכים להכנת הקבב:

500 גרםפילה מוסר ים, נקי מעור ועצמות וטחון

1 בצל קלוף וקצוץ דק

כפית ג'ינג'ר מגורד

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

כף חמאה מומסת

כפית צנוברים

1 חלבון ביצה

2 כפות קמח

כף גבינת פרמז'ן מגורדת

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

מצרכים להכנת היוגורט:

כוס יוגורט עיזים

2 כפות זיתים ירוקים קצוצים

חצי כפית שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים להכנת הקבב ומכניסים למקרר לשעה
  2. מוציאים את הקערה מהמקרר ויוצרים קבבים מהתערובת
  3. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הקבבים מכל הצדדים עד שהם מוכנים
  4. מערבבים בקערה את היוגורט והזיתים ומתבלים במלח ופלפל
  5. יוצקים על צלחת את היוגורט ומעל מניחים את הקבבים ומגישים.

 

לאתר של האיטלקיה בתחנה