קארי פרגיות, אננס וקשיו
רות אוליבר מגישה תבשיל טרופי עם שילוב טעמים מתוק-חריף-חמוץ. אפשר להשתמש באננס מקופסה, אם כי הטרי טעים בהרבה. מגישים על אורז לבן.
החומרים (ל-6 מנות):
8 נתחי פרגיות חתוכים ל-3-2
1/4 כוס שמן תירס
2 כפות סוכר (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס קוביות אננס (טרי או משומר)
1 כפית מחית קארי ירוקה או צהובה
2 שיני שום קצוצות
1 כף קורנפלור
3/4 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס ציר עוף
סרט קליפה מ-2 לימונים
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
50 גרם אגוזי קשיו קלויים קצוצים גס
להגשה:
אורז לבן מבושל
עוד ב-Onlife:
אופן ההכנה:
1. מחממים 3 כפות שמן בווק או במחבת, מוסיפים סוכר ומערבבים 2 דקות עד להמסת הסוכר. מוסיפים אננס ומטגנים דקה-שתיים לזיגוג. מוציאים ושומרים בצד.
2. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל ומטגנים באותו ווק או מחבת 2 דקות מכל צד להזהבה, מוציאים ושומרים בצד.
3. מחממים את השמן הנותר, מוסיפים קארי ומערבבים עד שעולה ריח. מוסיפים שום וקורנפלור ומערבבים.
4. יוצקים חלב קוקוס וציר תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, כוסברה, מלח ופלפל ומבשלים עוד 3 דקות. מחזירים את הפרגיות לרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות עד שהעוף מוכן. מחזירים את האננס, מוסיפים קשיו ומערבבים.
מגישים עם אורז לבן.
המתכון לקוח מתוך גיליון יוני 2011 של "על השולחן" הכולל 100 מתכוני קיץ. להזמנת הגיליון חייגו 03-6488898 או לחצו כאן.





React to WordPress