מתכון לחג: עוף ממולא בתפוחים, דבש ורימונים
רות אוליבר מגישה לכם מתכון של עוף ממולא בחיטה, בשר, תפוחים מיובשים, נענע מיובשת, רימונים, דבש וזרעי כוסברה. כל תנובת הארץ מפארת את המנה - וכשתיגמר עונת הרימונים, יהיה אפשר להחליף אותם במתכון בפלפל קלוי. בתיאבון.
עוד בOnlife:
החומרים (ל-6-8 מנות)
1 עוף שלם גודל
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כפית עלי נענע מיובשים
3 כפות דבש
1/2 כוס חיטה שטופה
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כוסות מים רותחים
לתערובת הבשר:
4 כפות שמן זית
5 בצלים ירוקים קצוצים
50 גרם תפוחי עץ מיובשים
גרגרים מרימון אחד (או 1 פלפל קלוי, קלוף וקצוץ)
300 גרם בשר טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית זרעי כוסברה
לרוטב:
1/2 כוס תרכיז סיידר
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
גרגרים מרימון אחד (או 1 פלפל קלוי, קלוף וקצוץ)
480 מ"ל (2 כוסות) יין לבן יבש
3 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
נענע טרייה קצוצה להגשה
אופן ההכנה
- מכינים את החיטה: מחממים שמן בסיר ומטגנים שום, נענע יבשה ודבש כדקה עד שעולה ניחוח.
- מוסיפים חיטה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות עד שהחיטה מוכנה. מצננים.
- משלימים את הכנת המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל ירוק 4-3 דקות. מוסיפים תפוחים וגרגרי רימון ומטגנים דקה-שתיים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
- מוסיפים את הבשר ואת החיטה, מתבלים שוב במלח, פלפל, אגוז מוסקט וזרעי כוסברה, מערבבים היטב ומצננים.
- ממלאים את העוף וצולים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את העוף בתערובת. מותחים את העור וסוגרים בעזרת שיפוד עץ. קושרים את הרגליים בחוט שפגאט ומניחים בתבנית.
- מעבירים את יתר המלית לשקית קוקי, סוגרים ומחוררים עם קיסם. מניחים את השקית בתבנית לצד העוף.
- מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על העוף. מכסים ברדיד אלומיניום.
- צולים 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים על העוף מעט מהנוזלים שבתבנית וצולים עוד 30 דקות עד שהעוף שחום ויפה. מדי פעם יוצקים על העוף עוד נוזלים.
- מצמצמים את הרוטב ומגישים: מעבירים את העוף לכלי הגשה ומפזרים סביבו את המלית משקית הקוקי.
- מעבירים את נוזלי הצלייה לסיר קטן ומצמצמים עד שמסמיך. יוצקים מהרוטב על העוף, מקשטים בנענע ומגישים
רות אוליבר עוסקת בפיתוח מתכונים, מלמדת סדנאות בתחום הבישול והאפייה, וכותבת ספרי בישול וטור אישי במגזין "על השולחן".
המתכון לקוח מתוך גליון ספטמבר של "על השולחן".
להזמנת הגליון חייגו 03-6488898 או לחצו כאן





React to WordPress