מתכונים לראש השנה: עוגת דבש, תפוחים ובירה שחורה
רינת ניסתה להכין את העוגה גם עם מיץ תפוחים וגם עם תה, אבל הבירה השחורה נתנה את התוצאה הטובה ביותר: היא צבעה את הבלילה בצבע שחום ומגרה וגם הוסיפה טעם קרמלי, שהעשיר את העוגה. את העסיסיות מספקים תפוחי העץ, שמגררים לתוך הבלילה.
עוד בOnlife:
חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק או ל-2 תבניות בקוטר 20 ס”מ
350 גרם (½2 כוסות) קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
2 כפיות שטוחות סודה לשתייה
קורט קינמון
4 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
360 גרם (1 כוס + 2 כפות) דבש
160 גרם (2/3 כוס) שמן
1 כפית תמצית וניל
200 מ”ל (3/4 כוס + כף) בירה שחורה
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים קלופים ומגוררים
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
לקישוט:
1 תפוח עץ
1 כף חמאה מומסת
1 כף סוכר
אופן ההכנה
* מכינים את הקישוט: פורסים תפוח לעובי דק מאוד בעזרת מנדולינה. מערבבים עם סוכר וחמאה מומסת. שומרים להמשך לקישוט העוגה.
* מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבניות.
* מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון בקערה.
* מערבבים ביצים, סוכר, דבש, שמן ותמצית וניל בקערה אחרת לתערובת אחידה.
* מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומהבירה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים מגוררים ואגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
* יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה מעגלית במרכז העוגה.
* אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
מתוך גליון ספטמבר של "על השולחן".
להזמנת הגליון חייגו 03-6488898 או לחצו כאן





React to WordPress