גן עדן קולינרי "בופה"  Buffet

 אוכל לא עושה לי את זה, לא נופלת מתמונה של מנה  באינסטגרם, וגם אין לי רשימה של מסעדות שאני חייבת לאכול בה בחודש הקרוב. ולכן כל כך התרגשתי מהמקום החדש "בופה" Buffet שנפתח לפני חודשיים במתחם אושילנד אשר בכפר סבא, שפתח לי את העיניים ואת התיאבון. אוכל פשוט וטעים תחת ניצוחו של השף אור שפירא שעבד שנים צמוד עם מאיר אדוני וניהל את מסעדותיו. טרי כל יום, על בסיס חומרי גלם טריים, ברמה קולינרית גבוהה וטעימה ובמגוון אין סופי. שפירא יוצר עבורכם אוכל ישראלי שמשולבים בו משחקים של מטבחים שונים. "בישולים של בית" עם "טוויסט" קולינרי מתקדם. בטוחה שכל אחד ימצא את מקומו. על תחום האפייה והאגף החלבי של ארוחות הבוקר אמון השף קונדיטור ואופה ברמות בינלאומיות, גולי פנחסוב שאחרי שתטעמו תבינו מה זה לחם ומאפים טעימים. לאכול וגם לקחת הביתה.

למתחם "בופה" יש 3 עוגנים בחשיבה קולינרית כוללת:

השוק של יום ששי,

תשכחו מכל השווקים שאתם מכירים בקניונים, בהם כל עקרת בית מגיעה עם הסירים ופותחת דוכן. שוק האוכל של "בופה" Buffet הוא שוק אוכל תחת קורת גג אחת של 1500 מ"ר הממוקמים בתוך מתחם אושילנד, עם 250 סוגי מאכלים שונים שבושלו על ידי שף אור שפירא וצוותו, פסטיבל קולינרי ענק. ממליצה ללכת לישון מוקדם ביום חמישי בערב, כי החגיגה  מתחילה ביום ששי כבר בשעה 0630 בבוקר וגם אז יש תור של כ-100 אנשים הצובאים על הדלתות ומחכים לקנות אוכל לשבת. ב-1200 בצהרים הכול מתחסל ותאלצו לחכות לששי הבא.

החלטתי שאין טוב ממראה עיניים ושמתי פעמי בשעה 0700 בבוקר לכיוון מזרח בואכה כפר סבא. עד שלא תחוו את המראה המטורף הזה לא תבינו. מסתבר שהגעתי רגע לפני שכל ההורים שמים את הילדים בבתי הספר ומתנפלים. ורגע אחרי משכימי הקום של 0630. 

מה תמצאו בשוק האוכל של יום ששי? הכול. תבשילים, סלטים, מטוגנים, על האש, בשרים, דגים, ממולאים, אנטיפסטי, מאפים ולחמים, תוספות, פשטידות, פסטות, מעושנים ועוד. דוכן  פירות יבשים, פיצוחים טבעיים וקלויים, עם מלח ובלי, אלכוהול, שמן זית משובח, בנוסף גם אוכל ללא גלוטן, צמחוני וטבעוני. מחירים סופר אטרקטיביים ומעל הכול, הכול תחת קורת גג ותחת חסותו של שף. טעים ולא יקר. מחירים לדוגמה, פילה סלמון או שווארמה של בשר אנטריקוט ופרגית, רק 11.9 ש"ח. תבשיל פול 6.5 ש"ח וסלט קינואה וירקות 5.7 ש"ח. המחיר ל-100 גרם).

על מה אני ממליצה? השווארמה היא מאסט, קציצות דגים חריפות זו המלצת השף והוא יודע על מה הוא מדבר. קרעי עוף עם תפוחי אדמה בתנור זו מנה חדשה וגם עליה אור המליץ ובצדק. הסלטים זה היסטרי, התמקדתי ב"סלט המיליון" והוא אכן כזה. עוד קופסה ועוד מנה ואני מסודרת לשבוע הבא ביג טיים, לא לפני שקינחתי עם חלה/עוגה ועוגיות שוקולד. לא יודעת מה אתכם, אני אהיה שם בששי הבא.

    

בופה במהלך השבוע

ביתר ימות השבוע, בימים א-ה בשעות 1200-1600 המקום משרת סועדים לארוחות צהרים. לבאי הקניון, לציבור העובדים באזורי התעשייה המקיפים את המתחם וגם לתושבי האזור. תשלמו 48 ש"ח תנדדו בין העמדות השונות ותבחרו מנה עיקרית עם 2 תוספות מבושלות ו-2 סלטים. העמדות כוללות 5 מטבחים: המטבח הביתי, מטבח גריל ישראלי, מטבח השווארמה, המעדנייה, והמאפייה. המנות המבושלות מתחלפות לפי עונות השנה ולפי מצב הרוח של השף בבוקר. אבל ישנן גם מנות קבועות כמו קוסקוס כל יום שלישי, או מרק קובה סלק וחמוסטה כל יום שני. עמדת השווארמה והעוף בגריל הן עמדות קבועות. ואם תשאלו אותי שלא תעזו לפסוח על עמדת השווארמה והעוף בגריל. 

 

      

 

אירועים, לבעלי המקום ניסיון רב שנים בתחום האכלה, ידע קולינרי והפקת אירועי נושא, משפחתיים ולמקומות עבודה. המקום מכיל עד 600 איש לאירועים באווירת "מרקט סטייל".

במתחם ניתן לאכול סביב שולחנות באווירת "Sharing" או לקחת אוכל ארוז הביתה. המתחם כשר עם הפרדת מטבחים, ואזורי אכילה מיוחדים לארוחות חלביות ולארוחות בשריות.. בימי חמישי נפתח מתחם מיוחד לפיצוחים בהם ניתן לקנות לפי משקל הביתה. מבחר פיצוחים עם מלח ובלי מלח, קלוי וטבעי, חלבה ופירות יבשים, יינות ואלכוהול.

לא להתנפל, יש מקום לכולם, אני אהיה שם מחר, ראשונה בתור