מתכון ב-5 דקות: דייסת דלעת
דייסת דלעת ואורז מתוקה וסמיכה שיכולה לשמש כארוחת בוקר או כארוחת ערב קלה מושלמת לימות החורף. קודם כל דעו שאין מה לחשוש מדלעת! זה אמנם נראה כמו ירק מלחיץ, מאיים וגדול מכדי להתמודד איתו, אבל בסה"כ הוא מאוד חינני, פשוט לעבודה ואפילו יש לו ריח של אבטיח.
עוד ב-Onlife:
מצרכים:
חצי קילו דלעת (2 פרוסות מנוילנות מהסופר)
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
5 כפות אורז
4-5 כוסות חלב או חלב סויה
אופן ההכנה:
1. מנקים את הדלעת מהקליפה ומהחלק הפנימי הסיבי, פורסים לפרוסות רוחביות ומקלפים כל פרוסה בנפרד. שוטפים וחותכים לקוביות בגודל 2*2 בערך.
2. שמים בכלי גדול (שבו יהיה נוח אחרי זה למעוך את הדלעת כמו פירה) ומחממים 8 דקות במיקרו. בודקים עם מזלג אם זה כבר רך מספיק, אם לא אז מחזירים לסיבוב נוסף של עוד 2 דקות.כשמוציאים מהמיקרו מסננים את הנוזלים שהצטברו ומועכים היטב לפירה.
3. בסיר גדול שמים 5 כפות שמנמנות של אורז (אין צורך להשרות) וממלאים 4 כוסות חלב או חלב סויה, כשהחלב מבעבע מוסיפים לו את פירה הדלעת.
4. מוסיפים 3 כפות סוכר, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים חלקית ל 30 דקות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים עוד חלב אם צריך, כשהאורז רך מוסיפים חצי כפית מלח.
5. כשמגישים אפשר לפזר קינמון מעל ולהוסיף עוד חלב, כדי שיהיה פחות סמיך ויותר כמו קורנפלקס (מהסוג המאוד בריא)
וסבתא מוסרת שזה טוב לעיניים, לכבד ולמערכת העיכול.





React to WordPress