מתכון לפסח: פילה מוסר ים צלוי בתנור על אורז עשבים ירוק
מצרכים ל-6 מנות:
לדג:
1 ק"ג פילה של מוסר ים מנוקה מחולק ל-6 מנות, עם העור.
מיץ מ-2 לימונים
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן
עלי תימין קצוצים
2שיני שום ירוק כתוש
לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי לבן
1 צרור פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים היטב
5 שיני שום
שמן זית
3/4כף מלח
3כוסות מים רותחים
לקישוט:
6יחידות פלפל שושקה
עוד ב-Onlife :
- החמין שעדיין לא הכרתם. מתכון לחובבי הבשר
- קציצות ללא טיגון בחמש דקות: ארוחת צהריים מהירה
- המתכון המקורי של עומר מילר לליל הסדר
אופן ההכנה:
לאורז:
מחממים סיר כבד, מאדים את האורז עד שנעשה שקוף, מוסיפים שיני שום קצוצות, מלח, עשבים קצוצים, מוזגים על הכל מים רותחים ומבשלים כ15 דקות, מכוסה על אש קטנה.
לדג:
מחממים תנור ל200 מעלות.
מכינים את חומרי המרינדה, מושחים את הדג ומכניסים לתנור על גבי נייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. אופים כ10-15 דקות, עד שהדג משחים ונותר עסיסי. מגישים על גבי האורז.
פלפל שושקה אדום קלוי:
קולים את הפלפלים על האש, מכניסים לשקית נייר, קושרים, מניחים להתקרר כחצי שעה, מקלפים את הפלפל ומסלסלים על הדג
.





React to WordPress