טראפל אמיתי עושים משמנת מתוקה ושוקולד. גרסה זו היא גם טעימה מאד, עשירה בסידן והרבה יותר מזינה.

 

עוד ב-Onlife:

 

חומרים ל-16 יחידות:

סטיביה, דבש או סילאן: מה הממתיק הכי בריא

מדבש ומייפל ועד סטיביה ואגבה - מהם הממתיקים הבריאים וממה צריך להיזהר

לכתבה המלאה

½ כוס טחינה (רצוי לא מטחינה מלאה)

6 כפות דבש

2/3 כוס נבט חיטה

½ כוס גרעיני חמניות טחונים דק לקמח בטוחן קפה או בבלנדר (אחרי הטחינה צריך להתקבל כמות של 2/3 כוס

קקאו או אבקת חרובים לגלגול

 

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, מערבבים נבט חיטה וחמניות טחונות דק (בבלנדר).

2. בקערית קטנה, מערבבים טחינה ודבש. מוסיפים את החומרים הרטובים לתערובת נבט החיטה ולשים ביד עד שנוצר בצק.

3. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדוריות בגודל ג'ולות. מכסים ומאחסנים במקרר עד שהם יציבים. לפני ההגשה, מגלגלים בקקאו ואפשר גם לגלגל באבקת חרובים, זרעי שומשום או קוקוס לפני הקירור.

 

 

טיפ: נבט חיטה הוא ליבו של גרעין החיטה, עשיר במיוחד בוויטמינים מסוגB שעלינו לחדש יום יום לתפקוד תקין של גופנו ולשמירה על העור והשיער. ניתן למצוא אותו בכל חנויות הטבע, חשוב לקנות אותו מקורר ולשמור בצנצנת הרמטית במקרר.

 

המתכון מתוך "בריא וטעים", חוברת חדשה של מתכונים בריאים וטעימים שהכינה עבור האגודה למלחמה בסרטן פיליס גלזר. בחוברת ניתן למצוא מגוון מתכונים ייחודיים, בריאים, מהירים להכנה וטעימים. לכל מתכון צורף טיפ ייחודי