יינות איכותיים מיקב Yealands שבניו זילנד מעכשיו בסקוטית מבית ישרקו

אם טרם ביקרתם במחלקות היין והאלכוהול של הסקוטית אני ממליצה ברוחב לב במיוחד שבימים באלו נחתו מניו זילנד הרחוקה שידועה בטיב היינות שלה, יינות לבנים מיקב Yealands יילאנדס שהוא היקב המוביל בתחום הקיימות הסביבתית בתעשיית היין העולמית. תתענגו על 2 סוגי יין נבחרים לטעמכם.

יילאנדס סוביניון בלאן, יין יבש המיוצר מענבי סוביניון בלאן מאזור מרלבורו שבניו זילנד, הידוע  באיכות ענבי הסוביניון בלאן שלו. יינות מרוכזים עם טעמים אופייניים של זן זה בניו זילנד. ליין ארומות של עשבי תיבול, פסיפלורה וניחוחות מנדרינה, מלווה בחמיצות רעננה ומאוזנת. 

היין מושלם לגבינות צעירות, מנות דגים ומאכלי ים. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 6-8 מעלות. חלון השתייה: ארבע שנים מהבציר. מחיר: 65 ₪ ל-750 מ"ל. 

רזרב סוביניון בלאן הוא יין הפרימיום של היקב, המיוצר מענבים נבחרים מחלקות מובחרות בעמק Awatere . תנאי האקלים הייחודיים של האזור מאפשרים הבשלה מושלמת של הפרי, המעניקה לו עושר ארומטי ואיזון טעמים אידיאלי. ליין ארומות פרחוניות לצד ניחוחות של דומדמניות שחורות, ליים, עשב טרי שנקצר זה עתה ופסיפלורה. שפע של פרי עם נגיעות של מתיקות הדרים.

היין מתאים במיוחד למאכלי ים ודגים, ויש להגישו בטמפרטורה של 6-8 מעלות. חלון השתייה: שש שנים מהבציר. מחיר: 79 ₪ ל- 750 מ"ל.

לידיעה: יקב יילאנדס נוסד בשנת 2008 ברצועת חוף פראית בקצה הצפון-מזרחי של האי הדרומי של ניו זילנד, ע"י פיטר יילאנדס, איש ספורט, יערנות וכרמים,שהפך את היקב לראשון בעולם בעל חתימת פחמן אפס. כרמי הבית של יינות יילאנדס, נמצאים באזור שבעבר נחשב פראי מדי, חשוף לרוחות וקרוב מדי לים לגידול ענבים, אולם פיטר זיהה את הפוטנציאל ליצירת מיקרו-אקלים המאפשר גידול ענבים בעלי אופי מיוחד במינו. יקב יילאנדס מוביל בתחום הקיימות הסביבתית בתעשיית היין העולמית ומיישם שיטות עבודה ידידותיות לסביבה הכוללות שימוש בכבשים ובתרנגולות להדברה טבעית של עשבים שוטים ומזיקים, חיסכון במים, הקמת אזורי ביצה לשיפור המגוון הביולוגי, ושימוש בחומרים ממוחזרים לאריזות ובקבוקים.

ולא רק, ליקב מערכת תאים סולאריים בהספק של 412 קילוואט, והינו המערך הסולארי הגדול ביותר בניו זילנד. 

להשיג בסניפי טיב טעם, בחנויות מקצועיות ובמסעדות וברים נבחרים

 

רשת קפה גרג ומותג המשקאות הבינלאומי MONIN (מונין)  משיקים תפריט משקאות 

להנאתנו ארבעה משקאות חדשים ללא חומרים משמרים מהם תוכלו ליהנות בכל סניפי רשת גרג בפריסה ארצית החל מה-4.8 ולאורך חודשי אוגוסט-אוקטובר.

זהו שיתוף פעולה ראשון מסוגו של רשת קפה גרג, עם מותג המשקאות הבינלאומי המועדף על ידי ברמנים והבריסטות, MONIN (מונין), מותג המתמחה בסירופים בטעמים שונים המשמשים בעיקר להכנת משקאות ותפריט המשקאות בקפה גרג הינו כולו על טהרת תמציות המותג  והטעמים הצרפתיים.

מה בתפריט? ארבעה משקאות על בסיס תמציות פירות:

Very Berry Ice Tea, חליטת נענע קרה עם תמצית אלדר פלאוור ופירות יער בתוספת סודה עדינה. משקה פרחוני ופירותי עם אפטר-טייסט. מחיר לצרכן: 19 ₪.

Go Green Ice TEA, תמצית קיווי וחליטת נענע, בתוספת סודה. מחיר לצרכן: 19 ₪.

Summer Sunset Ice Tea, מונין אשכולית אדומה עם חליטת נענע וסיומת של סודה. מחיר לצרכן: 19 ₪.

וההיילייט הוא ללא ספק

Strawberry Ice Latte, הקלאסיקה האיטלקית של תמצית תות של מונין עם קפה קר וחלב  מחיר לצרכן: 26 ₪.

לשתות וליהנות בסניפי רשת גרג בפריסה ארצית במהלך חודשי אוגוסט- אוקטובר.

 

 

בשורה לאוהבי הטונה, סטארקיסט Deli בשלושה טעמים משודרגים

אם גם אתם מאוהבי הטונה, חשוב לדעת כי סטארקיסט משיקה את סטארקיסט Deli, סדרה חדשה הכוללת נתחי פילה טונה מובחרים מסוג ילופין שנתח דג טונה הידוע בטעמו המעודן ובצבעו הבהיר המיוחד, איכותי ומבוקש בקרב חובבי הטונה ברחבי העולם. נתחי הדג נחתכים ידנית ומוגשים בשמן זית איכותי.

נתחי סטארקיסט Deli עשירים בחלבון איכותי, כ־24 גרם לקופסה, מזינים ובריאים, והפעם בשלושה טעמים חדשים: נתחי פילה טונה בשמן זית, נתחי פילה טונה בשמן זית עם פלפל צ'ילי, ונתחי פילה טונה בשמן זית בנגיעות לימון ופלפל שחור.

הסדרה מושלמת כבסיס לסלט טונה עשיר, כתוספת איכותית לפסטה, על גבי פרוסות לחם לכריך גורמה, או כחלק מארוחת ביניים מזינה ובריאה. שילוב מושלם בין הטעם המקומי לסטנדרטים הבינלאומיים המתקדמים ביותר. וכמו שבסטארקיסט אומרים " 100% טונה איכותית, 100% סטארקיסט."

 להשיג ברשתות השיווק המובילות ברחבי הארץ

 

ביונד מיט משיקה את ביונד בורגר חלפיניו עם חריפות פיקנטית לחך הישראלי

Beyond Meat המוכר כחלוץ עולמי בתחום תחליפי הבשר מהצומח, משיק בישראל את ביונד בורגר חלפיניו, עסיסי בחריפות פיקנטית.

בורגר חלפיניו הינו מוצר אידיאלי לחובבי בורגרים המחפשים לגוון, והפך במהרה לבחירה מועדפת בקרב טבעונים, צמחונים, וצרכנים המבקשים להפחית את צריכת הבשר מבלי להתפשר על טעם, מרקם או איכות. הוא מהווה מקור לחלבון (כ-16 גרם חלבון ל-100 גרם/יחידה), מבוסס על רכיבים מהצומח, 100% טבעוני, ללא סויה, ללא רכיבים מהונדסים גנטית (GMO), טעם, מרקם ונראות המדמים בשר מהחי,כשר, פרווה, ועכישו, עם חדשנות של חריפות מאוזנת.

השקת בורגר בטעם חדש, פותחת בפנינו הצרכנים עולם טעמים חדש עם תחליפי בשר בריאים וטעימים.

ביונד בורגר חלפיניו יושק במהלך חודש אוגוסט 2025 ויהיה זמין במקפיאים של רשתות המזון המובילות ברחבי הארץ

 

 

הרבלייף משיקה את שייק פורמולה 1 בטעם חדש של פירות יער

 חברת התזונה הרבלייף, מקדמת אורח חיים בריא ופעיל, ומשיקה את הדור החדש של פורמולה 1 בטעם פירות יער, המספק שילוב מאוזן בין רכיבי תזונה חיוניים שהגוף זקוק להם שהם אבות מזון חיוניים, סיבים תזונתיים, ויטמינים, ומינרלים. קל להכנה ומהר, ומעניק תחושת שובע למשך מספר שעות. 

הפורמולה החדשה היא ללא גלוטן, נטולת לקטוז ומתאימה לטבעונים (כאשר שותים עם תחליפי חלב). מנת הגשה (26 גרם אבקה עם מים) מכילה: 9 גרם חלבון, 25 ויטמינים ומינרלים, 5 גרם סיבים תזונתיים ורק 94 קלוריות. מתאים לכל שעות היום, בוקר, צהריים או ערב לשילוב המושלם באורח חיים פעיל ותומך בהשגת יעדי ניהול משקל.

 מערבבים בבלנדר 3 כפות מדידה (26 גרם) אבקת פורמולה 1 עם 250 מ"ל נוזל (מים, מיץ, חלב דל שומן או תחליפי חלב כמו סויה או שקדים). ניתן להוסיף פירות, ירקות או אגוזים לפי הטעם האישי, ולקבל שייק עשיר ומפנק.

מחיר מומלץ לצרכן: 245 ש"ח (אריזה מכילה 21 מנות), כשרות: לייקווד, ארה"ב, כשר פרווה

ניתן להשיג  באתר החברה (דרך המפיצים) : https://herbalife.co.il/contact/

 

 

מותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציג קולקציית אביזרי קוקטייל בעיצוב חגיגי 

האביזרים עוצבו במיוחד עבור מי שמעריכים לא רק את מה שבכוס, אלא גם את הדרך אליה, עם עיצוב יוקרתי, חומרים איכותיים ועמידות שמתאימים לשגרת היומיום, לאירוח קיצי ולערב זוגי חגיגי.

בין האביזרים תמצאו שייקר מקצועי מנירוסטה בגימור כסוף, שייקר אדום מטאלי בנפח 500 מ"ל שמוסיף צבע לשולחן, וערכת קוקטייל מהודרת הכוללת חמישה חלקים: שייקר 550 מ"ל, ג'יגר למדידה מדויקת, כף ערבוב ארוכה, כותש קרח ומסננת קפיצית איכותית. כל האביזרים ארוזים בקפידה, נוחים לשימוש ועמידים במדיח כלים, טווח המחירים: 85–289 ₪.

מתכון קוקטייל אהבה להכנה ביתית, (לשני קוקטיילים):
 80 מ"ל ג'ין
 40 מ"ל ליקר פטל או אפרסק
 60 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
 20 מ"ל סירופ סוכר
 קרח
 סודה בטעם ענבים או רוזה – למילוי
 לקישוט: פטל טרי, עלי נענע או פרח אכיל

 מוזגים את כל הרכיבים (למעט הסודה) לשייקר של המותג, מוסיפים קרח ומשקשקים היטב במשך כ־15 שניות. מסננים לכוסות קרות, מוסיפים מעט סודה לקלילות ומקשטים.

להשיג בסניפים ובאתר המותג www.Soltam.co.il

ושימו לב,

מבצע שווה במיוחד בסולתם - 50%-70% הנחה על מאות פריטים

המותג סולתם חוגג את עונת הקיץ עם מבצעים רותחים על מאות מוצרים ומציע עד 50%-70% הנחה על פריטים נבחרים ממגוון מחלקות המותג, סירים, מחבתות, כלי בישול ואפייה, אקססוריז למטבח ועוד. והכל בחנות און ליין. 
 
רוצים לדעת מה במבצע? 
מארז כלי בישול 3 חלקים מסדרת Optima ב-70% הנחה ב- 158 שח במקום 529 שח
מחבת אלומיניום 30 סמ מסדרת Domestica ב-70% הנחה במחיר 72 שח במקום 239 שח
סט 3 מחבתות מבדרת Inspire ב- 60% הנחה ב-169 שח במקום 567 שח
סיר 20 סמ מסדרת TWIST ב-60% הנחה ב-240 שח במקום 599 שח
מכונת פסטה ידנית בצבע שמנת ב- 60% הנחה ב-192 שח במקום 479 שח
סט סכום 24 חלקים BARKAN זהב  ב- 60% הנחה ב-152 שח במקום 379 שח
מארז כלי בישול מסדרת IVORY ב- 60% הנחה ב- 340 שח במקום 849 שח
מחבת קרפ חלקה 25 סמ + מרדד עץ ב-60% הנחה ב-140 שח במקום 349 שח
 
תוקף המבצע: עד ה-23.8.25 או גמר המלאי
להשיג באופן בלעדי באתר www.Soltam.co.il *ללא כפל מבצעים, טלח

 

ומה עם הילדים?

סדרת חטיפים אפויים בצורות ובטעמים שונים של מותג החטיפים POOF

מותג החטיפים המלוחים POOF משיק מחדש את סדרת החטיפים האפויים בצורות וטעמים שונים, טבעות קטשופ, לבבות גבינה, בייגלה גריל.

החטיפים החדשים אפויים, ועשויים מתירס בשילוב שבבי תפוח אדמה, במרקם נימוח ונמס בפה, שמתאים גם לילדים קטנטנים וגם לגדולים יותר.

ראו הוזהרתם כי זה טעים גם לגדולים!!!

מחיר ממוצע לצרכן – 3.6 ₪

להשיג  בכל רשתות המזון והשיווק ברחבי הארץ

 

מתכון לארטיק בריא לתינוקות משלושה רכיבים וללא סוכר

באדיבות מותג התינוקות NUBY .

רוצים להכין בבית ארטיק קטן ובריא שמתאים גם לתינוקות? בלי סוכר, עם מרכיבים רכים שמעניקים מרקם קרמי וטעם עדין; הכנה קצרה ונוחה, ותוצאה מרעננת וגם מקלה על החניכיים בזמן בקיעת שיניים.

ארטיק בננה אבוקדו לתינוקות, מתאים לגיל מגיל שישה חודשים, כמות ארבעה עד שישה מיני ארטיקים, זמן הכנה עשר דקות, זמן הקפאה ארבע עד שש שעות.

  • בננה בשלה אחת, כ־120 גרם ללא קליפה
  • חצי אבוקדו בשל קטן, כ־60 גרם ללא קליפה וללא גרעין
  • 3  עד 4 כפות נוזל עדין, לבחור אחת מהאפשרויות, חלב אם או תמ״ל מוכן לשתייה או מים רתוחים וצוננים.

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבננה והאבוקדו לקוביות.
  2. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון עם 3 כפות מהנוזל עד לקבלת מחית חלקה מאוד. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד חצי עד כף נוזל וממשיכים לטחון.
  3. יוצקים את המחית לתבניות מיני ארטיקים לתינוקות וממלאים כמעט עד הסוף.
  4. סוגרים בידיות ומקפיאים ארבע עד שש שעות עד להתייצבות מלאה.


להגשה מחלצים את הארטיק בשטיפה מהירה של דפנות התבנית במים פושרים, או משאירים בטמפרטורת החדר למספר דקות עד התרככות קלה. מגישים בהשגחת מבוגר. את שארית התערובת ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות; מומלץ לערבב לפני מילוי נוסף.

הערות בטיחות ותזונה - הגיש רק רכיבים שכבר נוסו בנפרד ללא תגובה. אין להוסיף סוכר או דבש.

המתכון באדיבות מותג התינוקות NUBY www.Intersun.co.il

 

כוס ששומרת על הקור במיוחד לתינוקות

מותג התינוקות NUBY משיק כוס אימון צבעונית וחכמה, מבודדת עם שאקל, שתשמור על השתייה קרה גם בשיא החום, ותאפשר לפעוטות לשתות לבד – בלי להציף את הסביבה.

הכוס כוללת בידוד כפול השומר על הטמפרטורה של המשקה, פייה רכה המגינה על שיני החלב הרגישות, ושסתום שמאפשר שתייה על ידי יניקה, וכן מונע נזילות. היא מתאימה לילדים מגיל 18 חודשים וממשיכה ללוות אותם גם בשלבי המעבר לעצמאות שתייה מלאה. תכנון הכוס נועד להקל על החיים גם עבור ההורים היות והשאקל המחובר מאפשר לתלות אותה בקלות על תיק או עגלה, והמבנה הקומפקטי עם מכסה היגייני שומר על ניקיון גם מחוץ לבית.

הכוס מגיעה בשני עיצובים צבעוניים: כחולה עם דינוזאורים או ירוקה עם ציפורים ובנפח של 266 מ"ל. מחיר: 39.90 שקלים.

להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובאתר היבואן אינטרסן www.Intersun.co.il

 

ולסיום, 

כך תכינו אוכל מזין שהילדים ירצו לאכול

הסנדוויץ' שעליו טרחתם והכנתם חזר הביתה בבושת פנים? בד"כ זה לא בגלל הטעם, אלא בגלל ההגשה והגישה.

ורוניקה מייזלר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף, אומרת כי ילדים לא מגיבים להוראות, כי אם לחוויה. הם אוהבים שיש בחירה, בשילוב עם משחק ודמיון, ואז הם גם אוכלים יותר טוב, וגם נהנים יותר. איך עושים את זה? ארזו את הסנדוויץ' או הארוחה בדרך שמעודדת עצמאות ובחירה, למשל, בקופסה עם מרכיבים נפרדים (לחם, ירקות, ממרח), כך הוא יוכל להרכיב לבד את הכריך. ואנחנו משדרים לו בחירה ועצמאות, וכי אנחנו סומכים עליך לבחור את מה שטוב לו.

מייזלר מאירה את עיננו כי משחק זה למידה. הפכו את הכנת הסנדוויץ' למשחק, ילד מפעיל את החושים כשהוא חותך, מועך, טועם, מורח, מריח, בוחש, שובר או מקלף. בפעולות אלו הוא מתנסה ובונה בתוכו עולם פנימי של סקרנות, ביטחון והיכרות עם אוכל. ההכנה מעניקה לו תחושת שליטה ולחוויה חושית שמזינה את הגוף ואת הדמיון. 

היו קשובים לילדים כשחוזרים מביה"ס ומהגן, ושאלו אותם מה אכלתם? השיחה הזו מחברת אתכם אליו וגם מלמדת אותו להקשיב לגוף שלו. וזו הדרך הטובה ביותר לתרגל אותו לאכילה מודעת וקשובה בעתיד.

מייזלר מעניקה רעיונות לכריך המנצח:

  1. סנדוויץ' גבינה עם טוויסט:
    לחם מחיטה מלאה מרוח במעט ממרח שקדים (כן, זה משתלב!) + פרוסות גבינה צהובה + מלפפון חתוך בצורת כוכבים או לבבות.
  2. לחמניית חלבון קלילה:
    לחמנייה מחיטה מלאה עם ביצה קשה פרוסה, גבינת שמנת ונגיעת עלי בייבי. הוסיפו מדבקה מצחיקה על העטיפה – ילדים מגיבים גם לעיצוב!
  3. פיתה עם חומוס וקראנצ' ירוק:
    פיתה קטנה עם חומוס, פרוסות גזר דקיקות, מלפפון וחסה. אפשר להוסיף טחינה מעל. שילוב שמספק גם חלבון וגם סיבים תזונתיים.
  4. סנדוויץ' מתוק-חכם:
    לחם שיפון עם ממרח תמרים/גבינת שוקולד וקצת חמאת שקדים, בתוספת אגוזים גרוסים (אם אין אלרגיה כמובן) – פתרון מעולה עבור ילדים שרגילים לסנדוויץ מתוק.

 והכי חשוב הוא לחשוב מחוץ לקופסה, או יותר נכון מחוץ לקופסת האוכל. במקום סנדוויץ סטנדרטי, שימו בקופסה מרכיבים נפרדים לארוחה "נשנוש" מאוזנת ומשביעה. למשל, מקלות/כדורי גבינת מוצרלה עם מזלגון עץ לעגבניות שרי, מיקס של אגוזים ו/או חמוציות, ובננה/פרי אהוב או פרוסת לחם בלי כלום. ההפרדה למרכיבי הארוחה, בלי שהטעמים מתערבבים, מאפשרת לחלק מילדים להרגיש יותר בשליטה על הטעמים, היות וחיישני הטעם שלהם יותר רגישים משלנו.

חשוב לדעת - לפי ארגון הבריאות העולמי (WHO), נדרשות לעיתים עד 8–15 חשיפות שונות למזון חדש כדי שילד יסכים לטעום אותו  ולפעמים אפילו לאהוב. כל חשיפה נחשבת, ולא רק ביס מלא גם לראות את הירק בצלחת, להריח אותו, לעזור לחתוך, לערבב אותו בממרח, או אפילו לשמוע עליו סיפור , אלו שלבים חשובים בתהליך ההיכרות. ולכן נדרשת סבלנות שסופה משתלם.

 

תם החופש הגדול