את הסלט הזה, אני תמיד אוהב להכין כאשר מבקשים ממני להביא סלט או שאני מארח הרבה אנשים. אפשר להכין אותו עוד בבוקר או אפילו יום קודם ולשמור את כל הירקות בקופסא אטומה ללא הרוטב ורק כאשר מגישים את הסלט לשולחן לערבב עם הרוטב. עכשיו בסוכות, לא משנה אם אתם האושפיזין או המארחים תמיד כיף להתחיל לאכול את המנה עוד בעזרת העיניים: סלט מאוד צבעוני (מכיל חמישה צבעים) של ירקות פריכים ורעננים.

 

עוד ב- onlife:

·         סלט או שווארמה: במה יש יותר קלוריות?

·         מטוסקנה לישראל: סלט פנצנלה

·         לחסוך את הקלוריות שמתחבאות בסלט

 

מצרכים: (4-6 מנות)

גזר - 2

כרוב סגול - חצי יחידה

קולורבי - 1

צנונית - 4

אפונה עדינה קפואה- כוס

אדממה קפואה - כוס

בצל ירוק - 4 יחידות

קשיו קלוי מומלח - 100 גרם

 

לרוטב:

מיץ משני לימונים

4-5 כפות שמן זית

פלפל שחור - קורט

מלח - קורט

 

אופן ההכנה:

קולפים את הקולורבי. לאחר הקילוף חוצים לשנים, מעמידים על חצי על החלק הרחב ובעזרת סכין חדה, פורסים לפרוסות דקות מאוד. אחרי זה פורסים שוב לרצועות דקות.

חותכים את הכרוב ל- 3-4 רצועות, מסובבים וקוצצים דק.

כל צנונית חוצים לשנים. מעמידים כל חצי על החלק הרחב שלו וחוצים שוב ל-2. פורסים לפרוסות דקות.

בעזרת סכין, פורסים פרוסה דקה לאורך הגזר. מעמידים את הגזר על החלק שהוסר, שעכשיו משמש כבסיס, ופורסים לפרוסות דקות. משכיבים כל פרוסה על הקרש חיתוך וחותכים לרצועות דקות וכל רצועה מחלקים ל-3-4 (ג'וליאנים)

מרתיחים סיר עם מים וחולטים את האפונה והאדממה במשך דקה. מסננים ושוטפים עם מים קרים לעצירת הבישול.

פורסים לפרוסות דקות את הבצל הירוק (החלק הלבן בלבד) ומשרים כמה דקות במי קרח - מסננים ומוסיפים לשאר הירקות.

לפני ההגשה מתבלים עם מיץ לימון, שמן זית, פלפל ומלח ובוזקים את הקשיו.

 

בקרו בבלוג האוכל שלי
http://www.tals-cooking.com

ויש גם בלוג לתרמומיקס
http://www.tals-cooking.com/thermomix