סלט פנצנלה הוא סלט פשוט להכנה עם עגבניות בשלות ומלאות מיץ, לחם בן יומיים-שלושה (או יותר) שסופג לתוכו את רוטב הסלט ועוד ירקות ותבלינים. סלט פשוט עם טעים נפלא. נהדר לארוחה קלה או כתוספת למנת דג או בשר.

 

 

עוד ב- Onlife

טעים וחגיגי: עוגת נפוליאון לפסח

מאיפה מגיע החלב: סיור בשביל החלב

מתכון לפסח: דגים חריפים בנוסח טוניסאי

 

 

מקורו של הסלט בטוסקנה. המשורר ברונזינו, איש פירנצה בן המאה השש-עשרה, הזכיר את הסלט באחד משיריו. אז הסלט לא כלל עגבניות, שהגיעו לאיטליה ולמטבח האיטלקי רק מאוחר יותר.

 

 

 

 

סלט פנצנלה:

מצרכים:

1 עגבניה חתוכה לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

חצי בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות

כף זיתי קלמטה ללא חרצנים

כפית צלפים בחומץ

2 צנוניות פרוסות דק

חופן קרוטונים

10 עלי בזיליקום טריים

2 כפות שמן זית

קורט מלח

כפית מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

1.      שופכים לקערה את כל מרכיבי הסלט, מערבבים יחד עם מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית

2.      מעבירים לקערית הגשה ומגישים.

 

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה