חדש במקררים-פילה פורל ים נורבגי

בצעירותי בשנות ה-80 היה ביננו הצעירים (בעיקר הבנים) טרנד אמיתי- של מי שסיים את בית הספר התיכון ונסע לפרק זמן של שלושה חודשים לעבוד באינטנסיביות בקור המקפיא של סקנדינביה ולעשות את "המכה הכלכלית" הראשונה (רווח גדול בתקופה קצרה) לפני הצבא – לעבוד בדיג בחופי נורבגיה. דג הפורל היה זה שכיכב בכל התמונות שהגיעו משם והמתכונים הרבים שאנו מכינים ממנו היום הם הרבה מעבר לטריות של מי שחווה אותם על האש היישר מתוך הים. 

 

 

פורל-ים נורבגי הנו דג ממשפחת הסלמון והוא מגיע היישר מהפיורדים הידועים של נורבגיה, צבעו אדמדם ובשרו עסיסי הודות לתכולת השומן הבריא. הדג עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר מיוחסות להן השפעות בריאותיות חיוביות. בנוסף: 100% דג!, לא מעובד!, ללא כימיקלים!, ללא תוספת מים!.


 



מחקרים רבים שעסקו בערך התזונתי הרב שיש באכילת דגים, הוכיחו קשר בין צריכת דגים ובין ירידה באחוזי הסיכון למחלות לב, שבץ ואלצהיימר. כיום פורל ים נחשב מזון עשיר בחלבון ודל בשומן רווי.

 

חברת "בלדי" nשיקה בימים אלו מוצר חדש: פילה פורל-ים נורבגי מנות וזאת לאחר שהשיקה ימים ספורים קודם לכן את הראשון בסדרת הדגים של בלדי: "סטייק פורל-ים נורבגי" , שנבחר כמוצר השנה של החברה החוגגת בימים אלו  100 שנה להיווסדה.

 

 

פורל ברוטב עגבניות

 

המרכיבים:

6-5 מנות פילה פורל ים נורבגי

שמן זית

בצל גדול קצוץ

בצל ירוק קצוץ 

4 עגבניות רכות קצוצות

שום טרי קצוץ 6 -5 שיניים

פפריקה מתוקה

4 -3 כפות רסק עגבניות מהול במים חמים

פלפל שחור גרוס

מלח

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

בתבנית חסינת חום מסדרים את פילה הדג פורל.

מחממים התנור מראש ומכינים במחבט את הרוטב העשיר.

יוצקים שמן למחבת גדולה, עדיף כבדה ומוסיפים את הבצל. מקרמלים תוך הקפצה קלה עד שהבצל מתרכך ומזהיב

מוסיפים את המלח והשום ומבשלים, תוך ערבוב קל 30 שניות עד דקה.

מוסיפים את העגבניות, הפפריקה, הפלפל הגרוס, רסק עגבניות שנמהל במים חמים, את הבצל הירוק הקצוץ ומחצית מכמות הפטרוזיליה.

מביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה כ -15 דקות.

 

מוכן בדרך לשלב האפיה. 

 


מורידים מהאש ויוצקים על הדגים שסדרנו בתבנית חסינת חום. מפזרים מעל את הפטרוזיליה שנותרה.

מכסים בניר כסף ומכניסים לתנור למשך 30 דקות אפיה. כל 10 דקות משקים את הדג ברוטב שבתבנית.

מגישים חם, עם אורז, בורגול, או תפוחי אדמה.

 

*את רוטב העגבניות ניתן להכין  מראש עד 3 ימים ולחבר יחד הישר לתנור לפני הארוחה

 

 

ואפשר גם פורל מטוגן ממש כמו שניצל

עם ביצה ופירורי לחם בתוספת סלט. 

 

 


צריכת הדגים בישראל נמצאת בשנים האחרונות בעלייה. המטרה של חברת בלדי להעמיק את נוכחותה בשוק הדגים הקפוא. חברת בלדי הוותיקה שהחלה את פעילותה בישראל בשנת 1916 וכיום חוגגת 100 שנה להיווסדה, שמה דגש על ייבוא דגים קפואים מהחברות בעלות  המפעלים המתקדמים ביותר בעולם תוך שמירה על טריות ואיכות המקסימלית.

 

משקל אריזה של פילה פורל-ים נורבגי מנות (פרוס) נע בין 700 גרם ל- 1.2 ק"ג. מחיר מומלץ לצרכן נע בין 59.90 ? לבין 69.90 ? לק"ג. 

 

ניתן להשיגו ברשתות השיווק הבאות: מחסני השוק, סופר ספיר, ויקטורי, סופר ברקת, רשת קו-אופ שופ, מגה, יוחננוף, מחסני להב, פרש מרקט, רמי לוי ורשת חצי חינם.

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך בחירות נכונות, בלוגרית  

תגובות (0)
הוסף תגובה