6 מתכונים לארוחת חג פשוטה וטובה

לקראת ערב ראש השנה שמתקרב, התכנסנו בביתה של שרית עטר – מבשלת באהבה שבקרית אונו, וחזרנו עם רשימת מתכונים לארוחת חג שתקטוף ים מחמאות, ועם כמה טריקים להכנה קלה ופשוטה.

הרמת כוסית עם קוקטייל אבטיח

מצרכים:

קוביות גדולות מרבע אבטיח קר
1 בקבוק בריזר אבטיח קר
2 כפות סוכר
מעט מיץ לימון – אופציונלי
עלי נענע להגשה

הכנה:

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד שמתקבל משקה חלק ללא גושים. טועמים ואם יש צורך מוסיפים סוכר או לימון. מוזגים לכוסות על רגל, מקשטים בנענע ומגישים קר.

 

**מיוחד לגולשי און לייף, הנחה של 20% על כל מוצרי מולינקס עד ה25.9 או עד גמר המלאי. לרכישה לחצו על הלינק>>
קוד קופון: moullinex

https://bit.ly/3RQghXc

סביצ'ה אינטיאס על קרם סלק

מצרכים:

3 מלפפונים
1 בצל סגול בינוני
6-7 צנוניות קטנות
כוס כוסברה קצוצה
כוס פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק
פלפל צ'ילי אדום חריף
כוס עלי רוקט
2 מנגו קשים או פרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תות, נקטרינה וכד'
כוס וחצי קוביות דג אינטיאס טרי! לא קפוא שהופשר (אפשר לבקש מאיש הדגים לחתוך בשבילכם)

לתיבול:

מיץ מ2 לימונים או ליים
זילוף שמן זית
מלח ים אטלנטי גס
כפית שום קצוץ
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

לקרם סלק:

2 סלקים אפויים בתנור בשלמותם עם נייר כסף או מאודים בסיר אידוי עד ריכוך
חצי כוס דובדבני אמרנה עם הנוזל שהם נמכרים בו
שן שום
כפית שטוחה מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
לפיזור מלמעלה: חופן גרגירי רימון

הכנה:

חותכים את כל מרכיבי הסביצ'ה לקוביות קטנטנות ושמים בקערה. מערבבים את כל חומרי התיבול, יוצקים מלמעלה ומערבבים טוב. עוברים להכנת הקרם. טוחנים את מרכיבי קרם הסלק בבלנדר הגדול עד שמתקבלת מחית חלקה מאוד. חשוב לציין – מגישים מייד.

טיפ לצלחות צבעוני ומגרה- בצלחת יפה משטחים שכבה אחידה של קרם סלק ומעליו מניחים את הסביצ'ה, ומפזרים גרגירי רימון לקישוט. אופציה נוספת- להכניס את הסביצ'ה לתוך כדורי פאני פורי ולצקת את הקרם מעל. משאירים חלק מהקרם בקערית בנפרד וכל אורח יכול למזוג לעצמו מעל הסביצ'ה.

מרק אפונה יבשה וארטישוק ירושלמי

מצרכים:

4 כפות שמן זית
1 בצל גדול
1 גבעול כרישה רק החלק הלבן
2 גזרים
4 יחידות של ארטישוק ירושלמי
שורש סלרי
2 כוסות אפונה יבשה
4 שני שום
מלח גס
פלפל שחור
חצי כפית הל טחון
חצי כפית כורכום

הכנה:

מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גדולות. בסיר גדול מחממים שמן זית ומאדים בו את הירקות ואת האפונה היבשה על להבה נמוכה עד שהם מתחילים להתרכך. לאחר מכן מוסיפים את השום ואת התבלינים, מערבבים טוב ומוסיפים מים או ציר ירקות עד מעבר לגובה הירקות. מבשלים עוד כשעה עד שהאפונה מתפרקת והארטישוק הירושלמי רך לגמרי. לסיום, טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם הרצוי ומגישים בקערות אישיות עם זילוף דק של שמן זית, עלי מיקרו מעל ומעט צ'ילי אדום יבש.

קציצות פרגית ברוטב שזיפים וערמונים

מצרכים:

קילו סטייק פרגית חתוך לנתחים גדולים
2 בצלים
צרור פטרוזיליה
4 שני שום
2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
1 ביצה
כף מלח
כפית פלפל שחור דק
כפית כורכום
חצי כפית בהרט לקציצות

לרוטב:

5 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 שני שום
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן
מלח
כפית בהרט או ראס אל חנות
פלפל שחור
מים או ציר עוף לכיסוי הקציצות
כוס שזיפים שחורים מיובשים
2 חבילות ערמונים בוואקום

הכנה:

במטחנת בשר טוחנים את נתחי הפרגית ביחד עם הבצל, הפטרוזיליה והשום. מוסיפים לתערובת הזאת את הביצה, שיבולת השועל והתבלינים ומערבבים הכל בתנועות לישה כ5 דקות ללא הפסקה. הלישה חשובה ליצירת מרקם אוורירי לקציצות. מניחים לתערובת לנוח 5-10 דקות, רצוי במקרר ובזמן הזה מכינים את הרוטב.

במעבד מזון קוצצים דק את הבצל. בסיר רחב מחממים את השמן ומאדים בו את הבצל עד שמזהיב מעט. לאחר מכן מוסיפים את השום, רסק עגבניות, סילאן והתבלינים. מוסיפים 3 כוסות מים או ציר עוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.

מגלגלים כדורים מתערובת הקציצות ומכניסים לרוטב. הרוטב צריך לכסות רק מעט את הקציצות. לאחר מכן מפזרים את השזיפים המיובשים ואת הערמונים בין הקציצות ומכסים את הסיר עם המכסה כיסוי כמעט מלא. מבשלים על להבה נמוכה כ40 דקות. מגישים לצד אורז.

סלמון שלם בשמיכת תבלינים ופיסטוקים

מצרכים:

נתח שלם ונקי של סלמון טרי (רק טרי לא קפוא)

לרוטב ירוק:

צרור פטרוזיליה (כמות של 2 כוסות)
או מיקס ירוקים אחר כמו כוסברה, שמיר, פטרוזיליה באותה כמות
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום
כף מלח
חצי כפית פלפל לבן
חצי כוס מיץ לימון

לקראסט: 2 כוסות פיסטוקים מקולפים

לקישוט: חצי כוס גרגירי רימון, מעט שמן זית וכף דבש

תבנית תנור ונייר אפיה

הכנה:

במעבד מזון קוצצים את הפיסטוקים. מוציאים ושומרים בצד. באותו מעבד, שמים את מצרכי הרוטב הירוק ומעבדים עד קבלת רוטב משחתי, לא חייב להיות חלק מדי. אפשר במרקם של פסטו. לאחר מכן מניחים את הסלמון עם הצד של העור כלפי מטה, על נייר אפיה בתבנית גדולה שמתאימה לתנור ומורחים את החלק העליון שלו ברוטב הירוק. מקפידים על שכבה כמה שיותר אחידה

מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים גם בשכבה אחידה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180-190 מעלות לכ25 דקות עד שהסלמון אפוי גם מבפנים (עושים חריץ קטן עם סכין חדה בחלק הכי עבה של הדג ובודקים אם הוא מוכן גם מבפנים. אם יש צורך מחזירים לעוד 3-4 דקות לתנור). להגשה מפזרים גרגירי רימון מלמעלה, מזלפים בזרם דק דק שמן זית ודבש ומגישים

קראמבל תפוחים ודבש

(כמות שמתאימה לתבנית עגולה גדולה בקוטר 42 ס"מ)

מצרכים:

12 תפוחים גראן סמית קלופים, חצויים וללא הליבה
2 כוסות אוכמניות טריות
מיץ מחצי לימון
כפית קינמון
4 כפות סוכר
4 כפות דבש

לבצק הקראמבל:

2 כוסות קמח רגיל
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה
מעט חמאה לשימון התבנית

הכנה:

במעבד מזון עם להב משוננת מכניסים את כל חומרי הקראמבל ומעבדים בפולסים עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים לכלי ושומרים בצד. באותו מעבד מחליפים לדיסקית פריסה ופורסים את התפוחים לפרוסות. משמנים את התבנית במעט חמאה, מסדרים את פרוסות התפוחים בשכבה אחידה בתבנית. מזליפים מיץ לימון, מפזרים מעל את האוכמניות, הסוכר, הקינמון וזילופים של דבש בזרם דק. מפוררים את בצק הקראמבל מעל בשכבה אחידה ואופים בתנור 190 מעלות כ35 דקות עד שהקראמבל מזהיב ומוכן.

**מיוחד לגולשי און לייף, הנחה של 20% על כל מוצרי מולינקס עד ה25.9 או עד גמר המלאי. לרכישה לחצו על הלינק>>
קוד קופון: moullinex

https://bit.ly/3RQghXc