משרדי הודיס, ישיבת קרייאטיב לפרסומת החדשה של הרשת:

פרסומאי א': טוב, כולנו הסכמנו כבר שאין דבר כזה פרסום רע. אנחנו חייבים פרובוקציה. מה הדבר שהכי יכול לעצבן אנשים בישראל 2018?

פרסומאי ב': מממ גילוי עריות?

פרסומאי א': עשינו את זה כבר.

פרסומאי ג': ברבור מחופשת למלכה ומסביבה שפחות שחורות?

פרסומאי א': היה כבר.

פרסומאי ב': נשיקה עם חנון שמן ומחוצ'קן?

פרסומאי ג': בר עשתה את זה.

פרסומאי ב': יחסי מין עם בובה?

פרסומאי ג': ניסינו גם את זה.

פרסומאי ב': נשיקה עם ציון ברוך?

פרסומאי ג': רכבנו על זה כבר לקרולינה ויאנה לא מרשה יותר.

פרסומאי ב': מה עם צה"ל וההשתמטות של בר? קצת פאסה אבל תמיד עובד..

פרסומאי א': לא, עדיף שנשמור את זה לזמנים קשים.

פרסומאי א': מה עם איראן? לביבי זה תמיד עובד! בואו נערבב את זה עם עוד כמה סטריאוטיפים רדודים, נוסיף מסר שיוציא טוב את בר ונסגור עניין.

צוות נרגש: יש לנו את זה!

השיחה הזאת היא פחות או יותר מה שהולך מאחורי דלתיים סגורות בכל פתיחת עונה של הודיס, כאשר בר רפאלי והצוות המשומן והמיומן שלה מתכננים להשיק את הקולקציה החדשה של המותג. רפאלי כבר יודעת שהישראלים מתעצבנים כמעט מכל מה שהיא עושה אז היא מנצלת את זה לטובתה, וזה כמעט תמיד עובד. אחרי כל פרסומת כזאת, כל שיחת ברזייה נפתחת בהבעת דעה (עצבנית לרוב) על בר ועל הפרסומת החדשה שלה, איכשהו כל משפחת רפאלי משתרבבת לשיחה, ובין לבין נזרק השם של המותג - הצלחה במובנים של בר והרשת.

סקירה זריזה למי שהצליח להתחמק עד עכשיו: הפרסומת החדשה של מותג האופנה הודיס נפתחת בעיניים התכולות של בר מציצות מבעד לניקאב, כשעל המסך מופיע הכיתוב:– 'איראן זה כאן?'. לאחר עשרות שניות של בהייה בעיניים של בר, הדוגמנית משילה מעצמה את הניקאב ורוקדת עם בגדים של המותג. בגרסאות אחרות של הפרסומת מופיעים הדוגמנית והשחקנית הטרנסג'נדרית סתיו סטרשקו, מתמודדת "האח הגדול" שמס מרעי, הדוגמנית טהוניה רובל וכוכב הרשת החרדי מלך זילברשלג. כולם זזים לצלילי קולה של בר שאומרת: "freedom is basic" (חופש הוא בסיסי).

למרות שאנחנו מורגלים בפרסומות השערורייתיות של רפאלי והמותגים שלה, והיינו אמורים כבר להיות אדישים אליהם עד עכשיו, אפשר להגיד שרפאלי הצליחה גם הפעם כי גם במקרה הזה לא הצלחנו להתעלם מהסרטון הבעייתי בכיכובה. בפעמים הקודמות שהתעצבנו המסרים היו מיניים והתיימרו להיות נועזים וחתרניים, הפעם זה נראה שהפרסומאים פשוט מזלזלים בנו, קהל הצופים והלקוחות של החברה, וחושבים שכולנו טיפשים. רפאלי השתמשה במחאת החיג'אב שמובילות נשים באיראן כדי לקדם את החברה שהיא מובילה והזנתה את המאבק כדי למכור בגדים, וכדי שנחשוב שהיא באמת מקדמת ערך עליון ולא נחשוד שלא אכפת לה, הפרסומת נעטפה במסר של שלום ואהבה - freedom is basic.

מותג האופנה העלה את הסרטון לעמוד הפייסבוק שלו עם ההסבר: "מרגישים לפעמים שהחופש שלכם תחת איום? הקמפיין החדש שלנו נועד לשמש השראה לכל אחד ואחת מכל דת, גזע ומין לבחור את הדרך שלו ולהביע את החופש שלו" – מה שהפך את המסר של הפרסומת לעוד יותר מקומם ומקטין. העובדה שרפאלי זרקה את כיסוי הראש הדתי כאקט שמסמל חופש, פגעה בנשים מוסלמיות שחיות בישראל, שעוטות את כיסוי הראש - בדומה לנשים דתיות אחרות - מבחירה. אפילו השילוב של שאר הדמויות הציבוריות האחרות (בלי לזלזל בפועלן) נראה כמו ליהוק שטחי של "האח הגדול" והן כאילו נבחרו כדי להתאים אותם לסטריאוטיפים ותבניות שילכו טוב עם המסר – החרדי, הדוגמנית הטרנסג'נדרית, האתיופית והערבייה. כולם מיועדים להיות עלה התאנה של בר – הדוגמנית הנוצצת והעשירה שהקשר בינה ובין מיעוטים מופלים קלוש ביותר.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IT’S TIME TO STAND UP AND CHANGE THE GAME. FREEDOM IS BASIC #newcollection

A post shared by Hoodies (@hoodiesil) on

נכון לעכשיו הרשת מתעסקת רק בפרסומת של בר, ונראה ששוב עבד להודיס ורפאלי. כך או כך אם פרסומאי א'/ב'/ ג', או מישהו מאימפריית רפאלי עצמה, קורא במקרה את הדברים האלה, הנה בקשה אישית: אם אתם רוצים למכור לנו משהו, אל תעטפו אותו במסר מתוק וילדותי, העובדה שבר לובשת ניקאב וקוראת לשלום עולמי היא מעצבנת. לראות אותה עושה את זה פשוט מרגיש מתנשא, מנותק ומעורר אי נוחות. אל תנסו למכור לנו שרפאלי מובילה מחאות או עומדת מאחורי אג'נדות מפוצצות, אנחנו לא קונים את זה. בר תמיד יפה ומעניינת, ואנחנו אוהבים לאהוב ולשנוא אותה (אנחנו כבר עושים את זה כבר יותר מעשור), אבל כשאתם מתייחסים אלינו כאילו אנחנו טיפשים זה לא עובד ואפילו מעליב.