אורלי פלאי-ברונשטיין מגישה שלושה מתכונים מפתיעים 

 

דג קטן, תבלין גדול

 

לא להתבלבל עם הדג הטרי -  הוא שונה לחלוטין בטעמו, ולכן אין מקום להחליף במתכון בין דג אנשובי טרי למשומר או להיפך.

לפני שמשתמשים מסננים מהשמן, ואם רוצים שוטפים את המלח במים.

רוצים למתן את המליחות עוד יותר? משרים בחלב או במים למשך שעה.

דיאטה: בכל פילה אנשובי יש רק 7 קלוריות, והוא משתדך נפלא לכל סוגי הירקות והסלטים - גם כתבלין ברוטב.

תשכחו מדיאטה: האנשובי מסתדר נפלא עם שמן זית וגם עם חמאה.

שמן השימור מתאים מאוד לתיבול ירקות, וכשאין ברירה גם כתחליף לנאם פלא - רוטב הדגים התאילנדי.

חיי מדף: האנשובי נשמרים שנה בצנצנת אטומה ועוד חודשיים אחרי הפתיחה, בתנאי שמשאירים בתוך השמן.

ניחוש אחרון: אם אתם חובבי רוטב ווסטרשייר, סביר להניח שתאהבו אנשובי.

 

עוד Onlife:

מתכון:  קארי פרגיות, אננס וקשיו

מתכון: פאטה כבד עם צ'אטני פלפלים

מתכון: מרק גספצ'ו קר לימים החמים

סלט הקיסרית עם קרוטוני אנשובי

 

4 מנות | 15 דק' הכנה

המתכון הזה הפך לקלאסיקה במערכת המגזין בזכות הקיסרית מיכל מוזס. לאפקט כפול מכינים קרוטוני אנשובי ומשתמשים גם בשמן שלו. 

החומרים

 

1 שקית גדולה של לקט עלי חסה

1/2 כוס עגבניות שרי חצויות

לוויניגרט:

240 מ"ל (1 כוס) שמן זית

3 שיני שום כתושות

3 פילטים של אנשובי

2 כפיות חרדל דיז'ון

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

פלפל שחור גרוס

לקרוטונים:

5 פרוסות לחם לבן או חלה מתוקה חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1/2 צנצנת פילטים של אנשובי קצוצים כולל שמן השימור

3-2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

 

1. מכינים את הוויניגרט: טוחנים את כל החומרים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני למרקם חלק.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מכינים קרוטונים: מערבבים בקערה את כל החומרים ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.

4. אופים עד הזהבה ומצננים (אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה).

5. מרכיבים את הסלט ומגישים: מסדרים עלי חסה ועגבניות בקערת הגשה, יוצקים 2/3 מהוויניגרט, מערבבים ומוסיפים במידת הצורך. מפזרים מעל שבבי פרמזן וקרוטונים ומגישים מייד.

 

גיוון:

מערבבים את האנשובי הקצוץ והשמן עבור הקרוטונים עם חמאה מומסת.

פסטה בחמאת אנשובי

 

4 מנות | 15 דק' הכנה

הרוטב הכי מהיר והכי טעים שאני מכירה.

 

החומרים

1 חבילה (500 גרם) פסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה

50 גרם חמאה

1 כף שמן זית

1-1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

1 שן שום כתושה

8 פילטים של אנשובי קצוצים

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה ו/או גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

 

אופן ההכנה

 

1. ממיסים חמאה עם שמן זית (כדי למנוע חריכה) במחבת גדולה ורחבה ומוסיפים צ'ילי, שום ואנשובי. כשעולה ריח, מוסיפים את הפסטה ומערבבים יחד.

2. מוסיפים פטרוזיליה ו/או פרמזן ומגישים מייד.

 

גיוון:

מוסיפים 1/4 כוס פירורי לחם בשלב הוספת הפסטה לרוטב החמאה - הם יוסיפו פריכות.

אנטיפסטי פלפלים, דלעת ואנשובי

 

4 מנות | 5 דק' הכנה | 20 דק' אפייה

 

האנשובי נמסים באפייה ומשדרגים את טעם הירקות.

 

החומרים

3 דלוריות או 4 דלעות ערמונים חתוכות לפלחים

4 פלפלי שושקה אדומים

1 צנצנת אנשובי (אפשר כאלה שמגולגלים סביב צלפים)

 

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים פלחי דלעת ופלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים באנשובי עם שמן השימור.

3. צולים 20 דקות או עד שזהוב ויפה.

ועוד שלושה מתכונים עם אנשובי

 

אדממה אנשובי וקליפת לימון: מתבלים פולי סויה ירוקים, שמאוד אוהבים מלח, במחית של אנשובי (בשמן השימור) וקליפת לימון.

אספרגוס, חלמון ואנשובי: חולטים גבעולי אספרגוס, מבשלים ביצים רכות ומגישים לכל סועד כמה גבעולים לצד ביצה רכה, שלתוכה מפוררים אנשובי.

אומלט בצל ואנשובי: מטגנים בצל קצוץ לריכוך והזהבה, מוסיפים 3 אנשובי קצוצים ו-4 ביצים טרופות ומטגנים אומלט משני הצדדים.

 

סגנון: אוריה גבע

המתכונים לקוחים מתוך גליון יולי 2011 של "על השולחן" .

להזמנת הגליון חייגו 03-6488898 או לחצו כאן