החודש, מתקיים ב"איטלקיה בתחנה" פסטיבל המולים השנתי, שהפך כבר מזמן למסורת עוד מאז עבודתי במסעדת פרלין. חשוב לדעת כי המולים הם גם בריאים וגם מתאימים מאוד לאוכלים ולרוצים לשמור על המשקל.

 

עוד ב-  Onlife

במנת מולים ממוצעת (45-500 גרם, כולל צדפות) יש רק 90 קלוריות. בנוסף, מולים נחשבים למקור טוב מאד של סלניום, ויטמין B12, אבץ, חומצה פולית, סידן ואומגה 3. כך שבעצם הם גם בריאים, גם טעימים ואפילו לא משמינים.

 

מולים בקרם שום:

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

2 ק"ג מולים טריים

2 כפות חמאה

חצי כוס יין לבן לבישול

כף שום כתוש

כוס ציר דגים

כוס שמנת מתוקה לבישול

מלח ופלפל

כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  • במחבת גדולה ממסים את החמאה ומוסיפים את המולים.  
  • מבשלים על אש גדולה ומערבבים מדי פעם את המולים.
  • מוסיפים את שום והיין הלבן.
  • מצמצמים מעט את היין ומוסיפים את ציר הדגים והשמנת.
  • מתבלים במלח ופלפל ומכסים את המחבת עם מכסה.  
  • מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.  
  • מסירים את המכסה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • מערבבים,בודקים תיבול ומגישים.

 

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה