בישול בזול: ארוחת בוקר ישראלית מפוארת ב-27 שקלים
העונה הזו של השנה היא הזמן שבו אי אפשר להתחמק מהשאלה: "מה ישראלי?". סביר להניח שבכל תוכנית טלוויזיה שתצפו או בכל אתר/עיתון שתקראו ידברו ויכתבו על כך שישראלי זו החוצפה והחום, זה הדחיפות בתורים והסחבקיות, הזיעה אבל גם הרשות ללבוש כפכפים ומכנסיים קצרים לפגישות, ריקודי העם, השירה בציבור, האבטיפוס הבעייתי שזוכה ב"כוכב נולד" בכל שנה וכמובן- יאיר לפיד. את הרשימה הזו כל ילד יכול כבר לדקלם מאז שנתו הראשונה בגן, לעומת זאת, כששואלים מה זה אוכל ישראלי, הדיבור הופך להרבה יותר מגומגם.
עוד ב-onlife:
- דבש, מייפל וסילאן: הממתיקים הבריאים
- הדיאטה שמבטיחה: 10 קילו בעשרה ימים
- 10 טעויות הצריכה הגדולות ביותר
תחת הערך "המטבח הישראלי" בויקיפדיה, תוכלו לקרוא, בין השאר, על הסביח שהוא "כריך עיראקי", על הבורקס ש"הגיע עם יהודי הבלקן", השווארמה "שהגיע לישראל מהמטבח הטורקי", המג'דרה שעשתה את כל המסע "מהמטבח הלבנוני דרך ערביי הגליל" וכן הלאה וכן הלאה. כך שנראה שהארוחה היחידה שאנחנו באמת יכולים לזקוף לזכותנו היא ארוחת הבוקר המוכרת של חביתה- סלט- גבינה. אז לרגל שבוע הגאווה הישראלית, אנו מגישים לכם את הגרסה המשודרגת לארוחה הישראלית האותנטית היחידה. על הדרך אנחנו גם חוסכים לכם את העמידה בתור לבית קפה ואת קערוריות הגבינה הקטנטנות שבטעות מכונות גם כ"מבחר מטבלים".
שקשוקה חצילים
נכון, שקשוקה זה גם לא פרופר ישראלי, אבל תוספת החצילים שבה הופכת אותה לאחת מהחבר'ה.
מצרכים ל-4 מנות:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות –בכל המקומות יעלה בין 7-8 שקלים לקילו. לצורך המתכון הזה נקצה לו 3 שקלים.
4 עגבניות חתוכות לקוביות –בהרבה מהמתכונים בהם יבקשו פחית שימורים של עגבניות שלמות ומקולפות אפשר ואפילו רצוי להמיר אותן בעגבניות טריות. וזה מה שאנחנו עשינו. ב"מגה" - קילו עגבניות עולה 5.90 שקלים, ב"שופרסל" - 5.49 שקלים ובשוק המחיר יכול להגיע גם לפחות מ-5 שקלים. כדי ללכת על הבטוח, נקציב לעגבניות - 6 שקלים.
1 חבילת רסק עגבניות קטנה –ב-"PM/AM" מציעים החודש 4 חבילות של רסק עגבניות (100 גרם בקופסא) של "יכין" ב-6 שקלים במקום ב-10 שקלים. ב"שופרסל" מציעים כרגע 8 חבילות כאלו ב-9.99 שקלים. אבל אם אתם לא צרכנים נלהבים של רסק עגבניות, אתם יכולים להסתפק בחבילה אחת ואז אפילו לקנות את זו של ה"מגה" שעולה 1.69 שקלים, או את זו של "שופרסל" זול אפילו יותר - 1.49 שקל.
רבע כוס מים – מהברז
6 ביצים – אם הולכים על הזול ביותר, אפשר למצוא ב"שופרסל" ו"במגה" קרטון של 12 ביצים בגודל לארג' ב-12.15 שקלים. אם בכל זאת רוצים ללכת על האופציה האורגנית, ב"שופרסל" תמצאו קרטון של 12 ביצים של "מן הטבע" ב-24.99 שקלים ואילו ב"מגה" יש קרטון של 6 ביצים של "אור" ב- 13.99 שקלים.
אז בהנחה שלא נשבור אף ביצה בדרך, נלך על האפשרות הזו. רק כדאי לשים לב שב"כרמלה", שמביאים את נפלאות שוק הכרמל עד הבית, מציעים עכשיו קרטון של 12 ביצים אורגניות ב-19.90 שקל - בהחלט משתלם.
1 בצל קצוץ – מקסימום שקל.
חצי כוס שמן –כמו שכבר ציינו בעבר, בהרבה מתכונים בהם כתוב שצריך שמן זית אפשר להשתמש בשמן רגיל. כך עשינו גם במקרה הזה ולכן חסכנו לא מעט שקלים. אפשר לחסוך אפילו יותר אם בוחרים את השמן של הרשתות. כך, למשל, שמן קנולה של "עץ הזית" עולה ב"שופרסל" 14.79 שקלים וב"מגה" שני שקלים יותר. לעומת זאת, השמנים הרגילים של שתי הרשתות עולים 7.99 שקל בלבד.
פלפל ומלח לפי הטעם
ההכנה
מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ואז מוסיפים את החצילים. ברגע שגם הם מקבלים צבע חום- צהבהב מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5 דקות. יוצרים בתוך בתבשיל שש "גומות" ולתוכן שופכים את הביצים בעדינות. נותנים לשקשוקה להתבשל עד שהביצים מגיעות לרמת הבישול שאתם אוהבים (רק קחו בחשבון שגם אחרי שתכבו את האש הביצים ימשיכו להתבשל מהחום של הרוטב, אז עדיף לכבות כמה שניות לפני).
לחם זיתים ובירה
במקום ללכת למאפיה ולצאת משם עם שני לחמים מפונפנים ויקרים (סתם כי לא ידעתם במה לבחור או כי פיתו אתכם במבצע סוף היום ועם המשפט האלמותי "מקסימום תקפיאו"), אפשר להכין לחם ביתי מצוין, שימלא את כל הבית בניחוח מדהים.
מצרכים:
1 חבילת קמח תופח קטנה(350 גרם) – ב"מגה" יש רק אריזות קטנות של "אסם" שעולות 5.49 שקלים. ב"שופרסל" אותה האריזה עולה 5.29 שקלים אך ניתן למצוא שם גם את הקמח של הרשת, שעולה 3.99 שקלים.
1 כף סוכר – לכל אחד יש בבית.
בקבוק ליטר בירה לבנה (330 ליטר) – אם אנחנו כבר במצב רוח פטריוטי, מה יותר ישראלי מ"בירה נשר"? הבירה הזו עדיין הכי זולה בשוק, ולשם השוואה: בקבוק 500 מ"ל שלה עולה ב"מגה" 5.49 שקלים בעוד שבקבוק זהה של "טובורג" עולה 8.79 שקלים. אופציית ביניים, וגם כן ישראלית, היא כמובן ה"גולדסטאר", שעולה 7.79 שקלים. בעינינו, ה"נשר" לוקח ובענק. שימו לב שהכמות של הבקבוק גדולה יותר ממה שצריך למתכון, אז לא לשכוח לשתות את העודף.
1 כוס זיתים מגולענים וחתוכים – אפשר להחליף אותם בכל מה שיש בבית – פרמז'ן, קשקבל, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, או כיד הדמיון הטובה. במקרה שתבחרו בזיתים, סביר להניח שהזיתים במשקל יצאו הכי זולים, אבל אז יהיה צריך להוציא להם את הגלעין ולפרוס לפרוסות, ובנינו, המלאכה הזו לא בהכרח תצדיק את ההוזלה במחיר. אם כך, האופציה המשתלמת ביותר תהיה ללכת על קופסת שימורים של טבעות זיתים ירוקים של "מגה", שעולה 9.09 שקלים. ב"שופרסל" זה יעלה טיפה יותר – 9.49 שקל.
1 כפית מלח – אם יש בבית, וסביר שיש.
חלמון ביצה להברשה – אם נשארו ביצים אז להשתמש בחלמון ואם לא - אפשר קצת שמן ממה שקנינו קודם.
ההכנה
מכניסים לקערה גדולה את הקמח הסוכר והזיתים. מוסיפים בהדרגה את הבירה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים הכל לתבנית אינגליש קייק משומנת (או עם נייר אפייה משומן) ובעזרת סכין חורצים בבצק קווים אלכסוניים. מברישים בחלבון/בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 45 דקות. וזהו. ככה פשוט - ככה טעים.
סלט ירקות בטחינה
מצרכים:
כל הירקות האהובים עליכם – מה שבטח יעלה לא יותר מ- 15 שקלים.
טחינה – טחינה בייסיק של "שופרסל" עולה 8.49 שקלים ל-500 גרם ואם רוצים להשקיע אפשר למצוא גם את זו של "בארכה", שמורכבת מ-100 אחוז שומשום טהור, ב-10 שקלים. ב"מגה" המחירים קצת יותר יקרים: הטחינה הבסיסית של הרשת עולה 10 שקל ואילו אותה טחינה של "בארכה" עולה 17.99 שקלים - כמעט כפול. ב-"PM/AM" המחיר של "בארכה" הוא בטווח הביניים: 11.99 שקלים במבצע.
1 לימון – מקסימום שקל.
הכנה:
קוצצים היטב את הירקות, מכינים את הטחינה (להוסיף מים, מיץ מהלימון ומלח). שופכים כמות נדיבה מהטחינה על הירקות ומערבבים היטב. ככה גם לא צריך להוסיף שמן זית, שבדרך כלל מיקר את הסלט פלאים.
מטבלים
אחד מהתענוגות הגדולים של ארוחות הבוקר המפנקות הללו הוא המבחר הגדול של הגבינות, אבל לצערנו גבינות בארץ זה עסק די יקר. אז במקום לקנות כמה מהן, אפשר לקנות גבינה לבנה רגילה ולשדרג אותה.
מצרכים:
1 חבילת גבינה גדולה (500 גר') –ב"מגה", גבינה לבנה בגודל הזה של חברת "תנובה" עולה 11.58 שקלים ואילו אלו של "טרה" ו"שטראוס" (סקי) עולות 11.45 שקלים. ב"שופרסל", לעומת זאת, יש עכשיו מבצע על גבינות "תנובה", וכך תשלמו על קופסת ה-500 גרם 10 שקלים בלבד.
מבצע נוסף שהרשת מציעה הוא של 2 ב-10 עבור מבחר גבינות "טרה", כך שאפשר לקנות שתי קופסאות של 250 גרם במחיר הזה. אפשרות נוספת, היא לנצל את המבצע של "PM/AM" ולקנות שתי קופסאות גבינה של "תנובה" 250 גרם גם כן ב-10 שקלים.
את הגבינה מחלקים לכמה קעריות ולכל קערה מוסיפים תוספת אחרת, כמו:
זיתים – מה שנשאר מהלחם. לחתוך קטן ולערבב.
סלמון מעושן – בדרך כלל סלמון הוא עסק די יקר, אבל מדי פעם אפשר להשיג אותו במחיר אטרקטיבי. כך, למשל, ב"שופרסל" אפשר למצוא סלמון מעושן וקפוא של "נטו" ב-15.99 שקלים ל- 100 גרם ואילו ב-"PM/AM" אותו הסלמון נמצא כרגע במחיר מבצע של 13.99 שקלים. לפני ההכנה מפשירים ואז חותכים אותו לחתיכות קטנות ומערבבים עם הגבינה.
קחי לך תמרים ואגוזים
הקינוח הישראלי האולטימטיבי
מצרכים לארבעה אנשים:
12 תמרים - תמר "אמרי" בקרטונית של 400 גרם עולה ב"שופרסל" 11.99 שקלים ו"במגה" שקל יותר.
5 כפות טחינה גולמית – שכבר קנינו.
12 אגוזים – אפשר ורצוי לקנות במשקל וכך זה לא יעלה יותר מ- 5 שקלים.
ההכנה
חותכים כל תמר במרכז ומוציאים את הגלעין. במקומו מניחים אגוז שלם ומסדרים את כל התמרים עם האגוזים בצלחת יפה. מזליפים מעל לכל את הטחינה (מבלי להגזים, כדי שלא יהיה מר וכבד מדי).
שייק תפוזים ותמרים
אם עוד נשאר לכם כסף, אתם יכולים לפנק את עצמכם במיץ תפוזים בגרסה המשודרגת.
מצרכים ל- 7-8 כוסות
1 ליטר מיץ תפוזים יחסית טבעי – הזול ביותר שמצאנו הוא של פרימור, שב"שופרסל" עולה 9.29 שקלים וב"מגה" 10.29 שקלים (או במבצע של שניים ב-15.99 שקלים).
7 תמרים – שכבר קנינו.
קרח – שיש בפריזר.
ההכנה
מערבלים את הכל ביחד בבלנדר וככה גם מכפילים את הכמות וגם את הטעם.
המחיר לאדם: 27 שקלים
סך כל ארוחת המלכים הישראלית הזו, שיכולה להספיק לארבעה אנשים (ואפילו ילד – שניים נספחים) תעלה בסופו של דבר רק -111 שקלים. כלומר רק 27 שקלים לאדם.





React to WordPress