הלוואות של כספים מוענקות לגופים עסקיים או אפילו לבתי עסק פרטיים שמצויים בסיטואציה שבה ההכנסות שהם מקבלים כלל לא מאפשר לגופים אלה להחזיק מעמד או גם במצב בו בית המסחר צריך מזומנים בשביל שיוכל לגדול, להזמין סחורה או גם מכונות וכדומה.  לרשתות הגדולות אין שום בעיה ? יש להם אופציות רבות מאוד לקבל מימון כספי ? דרך הבנק כהלוואה תמורת ריבית, אפשרות אחרת היא דרך שווקי ההון ע''י גיוס אגרות חוב וגם הנפקת זכויות והנפקת מניות של הלקוחות שקנו את המניות ויש להם עוד שיטות יצירתיות להשגת הלוואה לעסקים הגדולים.                                         

לגופים עסקיים קטנים או לחילופין לאנשים פרטיים לא קיימת את הפריווילגיה של העסקים הגדולים. רובם של בתי העסק הקטנים ניגשים לבנקים אבל מה עלול לקרות כאשר  אותם הבנקים מסרבים להעניק אשראי? תחום ההלוואות חוץ בנקאיות מספק מענה הולם לאותו מצב. לא סתם תחום הלוואות החוץ מראה  אחוזי צמיחה גבוהים בשנים האחרונות וזה מפני רקע המצב האקונומי שנוצר, עליית המחירים כאן בישראל ושפע מוצרי מותרות שהמון מפעלים  מציעים לנו. לעיתים קרובות תשלום ריבית בהלוואות חוץ בנקאיות נחשבת לגדולה יחסית לעומת הריבית שלוקחים בשוק או לעומת הריבית שהמוסדות הבנקאיים לוקחים  הואיל וגוף פרטי מוכן לקחת בעצמו את הסיכון במתן הלוואות שהבנקים, לא מסכימים לקחת. לא מקבלים שירות בחינם וכאשר חברה פרטית תביא אשראי למשפחה או לעסק שהוא מסורב ע''י הבנק או על ידי חברות שמענקות אשראי, זה מוכיח שיש כאן בעיה לא פשוטה.

הענקת הלוואות לגופים שאינם גדולים או לבתי עסק בינוניים עשויה להציל את בית העסק מסכנת התמוטטות ואף להחזירו לפריחה מחודשת. לא פעם ולא פעמיים אנו קוראים במדור הכלכלי על אגודה עסקית משגשגת אשר נקלעה לקשיים כלכליים והבנק במקום לסייע ולעזור לחברה הכושלת על ידי הגדלת האשראי ביטלו להם את האשראי והחברה הגיעה בסופו של דבר למצב של חוסר אפשרות לשלם את החובות שיש לה למול סוחרים ושל הלקוחות.

בשביל שלא לבוא למצב קטסטרופלי כזה גדול, תחום הלוואות לעסקים חוץ בנקאיות מעניקות חלופה טובה ומידית. ברוב המקרים מדובר על הלוואת גישור שזו הלוואה שנועדה לפתור בעיה זמנית עד שמשתחרר כסף בין גביית סכום הכסף לקבלה של הכסף מהצרכנים ומסיבה זו לקיחת הריזיקה של מתן אשראי מחברה בבעלות פרטית לאותו עסק היא אינה גבוהה במיוחד, כל עוד אותו קליינט ישיב את חובו לאותה חברה.

מצבם של הכלכלה והביזניס מכתיב למעשה את אופי הפעילות הכלכלית של חברות המשק לכן החברה שהיא לא תקבע בצורה מסודרת את תנועת המזומנים שלה ושלא תיכנס להרפתקאה פיננסית בעלת סיכון גבוה, תוסיף לנהל את עצמה בלי הלוואות גדולות ומסובכות בגלל שהלוואות עולות כסף  - שהוא מחיר הריבית ולפעמים ההלוואה עצמה יכולה למוטט את העסק. שזה אומר, היכולת של החברה העסקית לעמוד בהתחייבות מחסלת את כל אותם רווחים שלה וכיוון שכך כבר אין לה אפשרות להוציא כספים לפעילותה בעסק ?הצ'קים שלה חוזרים ומכאן קיים סיכוי גבוה לפשיטת רגל.

כפי שהוזכר, ההלוואות מחוץ למסגרת הבנק עשויות להשלים מה שחסר בין כאשר מדובר כאן אודות עסק או אודות הלוואה חוץ בנקאית פרטית למטרת שימושים פרטיים בלבד. על כל פנים, כדאי להשוואת את אותן ההלוואות השונות ואחר כך לבחור בהלוואה הכדאית ביותר.