מצרכים ל-6 מנות:

לדג:

1 ק"ג פילה של מוסר ים מנוקה מחולק ל-6 מנות, עם העור.

מיץ מ-2 לימונים

3 כפות שמן זית

1 כף סילאן

עלי תימין קצוצים

2שיני שום ירוק כתוש

לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי לבן

1 צרור פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים היטב

5 שיני שום

שמן זית

3/4כף מלח

3כוסות מים רותחים

לקישוט:

6יחידות פלפל שושקה

 

עוד ב-Onlife :

 

אופן ההכנה:

לאורז:

מחממים סיר כבד, מאדים את האורז עד שנעשה שקוף, מוסיפים שיני שום קצוצות, מלח, עשבים קצוצים, מוזגים על הכל מים רותחים ומבשלים כ15 דקות, מכוסה על אש קטנה.

30 טיפים גאוניים לנקיונות פסח. המדריך המלא

כל השימושים היעילים לספוג הפלא, הדרך המוצלחת ביותר לנקות את תחתית התנור והדרך הכי מקורית לנקות אוסף נרות

לכתבה המלאה

לדג:

מחממים תנור ל200 מעלות.

מכינים את חומרי המרינדה, מושחים את הדג ומכניסים לתנור על גבי נייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. אופים כ10-15 דקות, עד שהדג משחים ונותר עסיסי. מגישים על גבי האורז.

פלפל שושקה אדום קלוי:

קולים את הפלפלים על האש, מכניסים לשקית נייר, קושרים, מניחים להתקרר כחצי שעה, מקלפים את הפלפל ומסלסלים על הדג

 

.