היא גדלה פה בינינו, היתה נחמדה, ידידותית, מתי שהזמינו אותה הגיעה ללא דרישות מיוחדות, התמזגה היטב עם כל מי שהתיישב לידה, ובאופן כללי הייתה עממית, ישראלית ויומיומית.

עד שבאה הפריצה.

 
 

 

ועכשיו, לאחר שהפכה לכוכבת, לפתע התחילו הדרישות - תחילה היו אלה המלווים שהחלו להופיע לצידה, אם פעם היו אלה המלפפון המושבניק שגדל בערבה, הבצל שישב זרוק לו באיזו פינה ולימון שנסחט ונסחט עד שהוציאו לו את הנשמה, או סתם בתוך מחבת עם ביצים שהביאה מהלול,  לאט לאט החלה להופיע עם כוכבים מחו"ל, עשבים אירופאים, גבינות מבוגרות ממנה שכבר ראו עולם, נתחי בשר יוקרתיים, ועוד חברים שבאו מהים, האוויר והיבשה ומכל קצווי תבל.

כשכל זה קרה אמרנו בסדר, שתבוא עם מי שהיא רוצה, היא עדיין משלנו, הבסיס שעוזר לנו להרגיש בבית גם עם כל התיירים שכרכרו סביבה, לפתע החלו הדרישות לעלות: תחילה דרשה שיקראו לה בשם שני- תמר, אחר כך הביאה את אחותה הקטנה –שרי (שבאה כמובן עם כמה חברות), התחילה להגיד- פה יותר יתאים לי ירוק, פה אלבש מנומר, וכאן אופיע בצהוב...

את ידידה הלימון החליפה בחבר איטלקי שחרחר עם שם אקזוטי- ACETO BALSAMICO - והתחילה לקיים יחסים פרוורטים עם שף ידוע.

חשבנו שכבר ראינו הכל. ועכשיו היא גם באה בדרישות שכר מופרזות, שלא לומר מופרכות לכל הופעה, ואם לומר בלשון המעטה - ללא עליה מתאימה באיכות ההופעה. ופה אנו נכנסים לתמונה, ומתחילים לנהוג קצת אחרת, עד שהעגבניה (שאותה אנחנו עדין מאד אוהבים, שלא יהיה ספק) תחזור לשפיות ותקפוץ לבקר על בסיס יומיומי.

 

כצעד ראשון – למי שלא יכול לוותר:

 

בתבשילים ארוכים ניתן להשתמש בעגבניות משומרות באיכות טובה, ישנן כמה חברות המייצרות עגבניות כאלו, איטלקיות בעיקר, מעט טורקיות וגם כמה משלנו.

אני אישית מעדיף להשתמש בעגבניות שלמות קלופות. חשוב לנסות ולמצוא את החברות שאורזות עגבניות איכותיות.

 

עגבניות התמר המשומרות לרוב עדיפות במאכלים מהירים וטריים.

 

בבישול קצר ניתן לשלב פירות או ירקות אחרים בהתאם למה שאנו מצפים לקבל מהעגבניה. אם מדובר בחמצמצות ובעסיסיות, פירות הדר יכולים בהחלט לתת מענה, בייחוד בתחילת העונה, כאשר הם פחות מתוקים ויותר מוצקים. תפוזים לא מאד מתוקים יכולים להשתלב היטב בסלטים, ואם רוצים פחות מתיקות ניתן להשתמש באשכולית אדומה או רגילה וכן הלאה.

 

אם בצבע עסקינן, בבישול נשתמש בפלפלים האדומים שנותנים טעם נפלא כמעט לכל תבשיל, לעתים נזדקק לנוזלים נוספים כדי להגיע לתוצאה הרצויה בתבשיל, ואם נקלה את הפלפלים ונקלף אותם ניפטר מהמרירות שעשויה להיות בעייתית בתבשילים, במרקים ועוד.

בסלטים, בתבשילים ובכל מאכל אפשר לשלב ירקות שונים ואם נרצה בכל זאת מעט מנוכחותה של ידידתנו מבלי לנפץ את קופת החסכון פשוט נשקיע בכמות קטנה יותר. או נפרוס דק יותר.

 

הנה שני מתכונים המתבססים בדרך כלל על עגבניות – הפעם בווריאציה כלכלית יותר:

שקשוקה מנגולד ופלפלים (מתכון לשני סועדים)

 

מצרכים:

2 כפות שמן זית

1 חבילה עלי מנגולד שטופים ופרוסים (רק החלק הירוק)

2 פלפלים קלויים (אדום וצהוב) קלופים ופרוסים

1 בצל קצוץ גס

4 שיני שום פרוסות

1/2 פלפל חריף קצוץ ללא הגרעינים

1/2 כף כמון (אופציה)

100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

4 ביצים

מלח ופלפל

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

 

אופן ההכנה

- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה

- מוסיפים את הפלפל הקלוי ומטגנים כדקה, מנמיכים לאש קטנה

- מכניסים למחבת את עלי המנגולד, יוצקים 1/2 כוס מים ומכסים כדי שהמנגולד יפריש נוזלים

- לאחר כ-4 דקות פותחים את המחבת ומתבלים, אם התערובת נראית יבשה מוסיפים מעט מים

- טורפים פנימה 2 ביצים ומערבבים היטב

- מפזרים את הגבינה, שוברים עוד 2 ביצים בשלמותן לשני צדי המחבת ומכסים ל-7-8 דקות

- פותחים את המחבת, בודקים שחלבון הביצים נקרש, מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים.

סלט הדרים עם גבינת עזים ובזיליקום

מצרכים:

1 אשכולית אדומה

2 תפוזים

2 קלמנטינות

200 גרם גבינת עזים (פרומעז למשל) חתוכה לקוביות גדולות

כוס עלי בזיליקום נקיים

מיץ מלימון גדול

מלח ופלפל

כף שמן זית

קמצוץ צ'ילי גרוס

 

אופן ההכנה:

- חותכים את כל פירות ההדר לקוביות גדולות או פילטים.

- חותכים את הגבינה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.

- קוצצים גס מחצית מהבזיליקום.

- מניחים בכלי הגשה בשכבות את הפירות, הבזיליקום הקצוץ הגבינה ומפזרים למעלה את יתרת הבזיליקום.

- מתבלים רגע לפני ההגשה, ניתן לערבב או להגיש בשכבות.

מתכונים נוספים ומידע על סדנאות בישול ניתן למצוא באתר: http://www.levashel.co.il/