מתכון על האש: שיפודי טופו על גבעולי עשב לימון
במקום להכין שיפודים דווקא מבשר, בואו להכיר מתכון שיפודי טופו אסייתיים של משק ברזילי לכבוד יום העצמאות. מתאים גם לצמחונים שבינינו או סתם לאלו שבא להם לשדרג את המנגל שלהם
עוד מתכונים ליום העצמאות:
רכיבים:
כפות שמן זית
1 בצל גדול
3 שיני שום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
קמצוץ צ'ילי
2 כפות שמן שומשום
1 סלק גדול מגורר בפומפיה
חבילה טופו
ביצה אחת
1/3 כוס פירורי לחם (מומלץ שארית מאתמול של לחם קמח מלא יבש טחון במג'ימיקס)
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות סויה
מיץ מלימון אחד
גבעולי עשב לימון גדולים
אופן הכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה. מצרפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר ואת הסלק המגורר ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות עד שהסלק מתרכך.
מכבים את האש, מוסיפים את הטופו המגורר ומתבלים בצי'לי, סויה, שמן שומשום ומיץ לימון. מעבירים לקערה , מקררים, מוסיפים ביצה אחת, 1/3 כוס פירורי לחם מוסיפים עלי הכוסברה הקצוצים ויוצרים קציצות על גבי גבעולי העשב לימון.
שמים על הברביקיו לכ 7 דקות מכל צד.
צילום:דניאל לילה





React to WordPress